Τρίτη 5 Απριλίου 2011

"Πράσινες" βολές κατά Τσάρου - Ποιοί τις έριξαν;

Αντιμέτωπος με τη γκρίνια των πράσινων βουλευτών βρίσκεται για ακόμα μία φορά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

Ο Υπουργός Οικονομικών, ενημερώνοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νέο πακέτο εγγυήσεων προς τις τράπεζες ύψους 30 δισ. αλλά και τις σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις, έγινε για ακόμα μία φορά δέκτης της γενικότερης δυσφορίας που επικρατεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετό καιρό, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. 

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της ...

 Βάσως Παπανδρέου που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. "Είναι πιθανό το 2013 να χρειαστεί να πάμε σε αναδιάρθρωση", είπε χαρακτηριστικά η Βάσω Παπανδρέου, ενώ συνέχισε: "Όλο λέμε ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα και όλο αναγκαζόμαστε να πάρουμε. Χρειάζεται άλλη πολιτική". 

Τα όσα είπε η Βάσω Παπανδρέου σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης προκάλεσαν την αντίδραση μέρους βουλευτών, οι οποίοι είπαν ότι δεν πρέπει τέτοια σενάρια να διακινούνται από τους βουλευτές γιατί κάνουν κακό στην οικονομία. 

Με κριτική διάθεση τοποθετήθηκε και η Σοφία Γιαννακά η οποία έκανε λόγο για ανακολουθίες της κυβέρνησης: "Νιώθω ότι θέλω να στηρίξω την κυβέρνηση, όμως δυσκολεύομαι λόγω των ανακολουθιών. Άλλα λέμε και άλλα κάνουμε’’, τόνισε η κ. Γιαννακά. 

Στο πακέτο εγγυήσεων προς τις τράπεζες εστιάστηκε η κριτική της Νάντιας Γιαννακοπούλου η οποία είπε: "Δεν με έχετε πείσει. Ως αντιπολίτευση είχαμε ανεβεί στα κεραμίδια για τα 28 δισ. που είχε δώσει η ΝΔ στις τράπεζες και τώρα κάνουμε τα ίδια’’. 

Απαντώντας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, ενώ υποστήριξε ότι το πακέτο προς τις τράπεζες είναι απαραίτητο, προκειμένου να θωρακιστεί το τραπεζικό σύστημα. Σε ό, τι αφορά τα νέα μέτρα, ο τσάρος της Οικονομίας τόνισε ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές και δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.



Πηγή: Real.gr
Share