Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αποφυλακίζονται όλοι οι κατηγορούμενοι στα κυκλώματα της νύχτας - Με ικανοποίηση έγινε δεκτή η απόφαση από τους ίδιους και τους συγγενείς τους - Για σκευωρία που κατέπεσε κάνουν λόγο οι συνήγοροί τους!

Το δρόμο προς την ελευθερία σηματοδότησε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, για τους κατηγορουμένους που κρίθηκαν από το Δικαστήριο ένοχοι για συμμετοχή στα κυκλώματα της νύχτας.


 Η ανακοίνωση των ποινών ανακοινώθηκε από τους δικαστές πριν από λίγο και έγινε δεκτή με χαμόγελα ικανοποίησης, από τους ίδιους τους ενόχους, τους συγγενείς και φίλους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Δικαστηρίου και από τους συνηγόρους υπεράσπισης. 


Το Δικαστήριο επέδειξε επιείκια και επέβαλε στους κατηγορουμένους το ελάχιστο των προβλεπόμενων ποινών για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και του εκβιασμού που κρίθηκαν ένοχοι. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου με την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των ποινών και απευθυνόμενος προς τους κατηγορούμενους δήλωσε πως ελπίζει να εκτιμηθεί η επιείκια που επέδεξε και τους προέτρεψε να κοιτάξουν τη ζωή τους και να φτιάξουν το μέλλον τους.


Στους πέντε ενόχους επεβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 6 μέχρι και 8 έτη, ενώ στους υπόλοιπους ποινές φυλάκισης από πέντε μήνες έως και 6 έτη. Ωστόσο, επειδή οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονταν ήδη στις φυλακές, έχουν εκτίσει τις ποινές τους ή θα τις εκτίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και έτσι σύντομα θα είναι ελεύθεροι. 


Οι συνήγοροι υπεράσπισης αμέσως μετά τη δίκη σε δηλώσεις τους, υπογράμμισαν ότι με την απόφαση αποκαθίσταται το δίκαιο. Μάλιστα, επέρριψαν ευθύνες στον τρόπο με τον οποίο η Αστυνομία, στοιχειοθήτησε την υπόθεση, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένους μάρτυρες και σκευωρία που κατέπεσε στο Δικαστήριο. 


Το θέμα πάντως θα διερευνηθεί σε βάθος από τη Δικαιοσύνη καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ζητά από την Εισαγγελεία να διερευνήσει τις καταθέσεις μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες πιέστηκαν για να καταθέσουν εναντίον των κατηγορουμένων.


Πηγή: TheBest.gr
Share