Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ανεστάλη η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ!

Την αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν μετά από συνεδρίασή τους στο υπό κατάληψη αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, οι γιατροί του ΙΚΑ, συνεκτιμώντας όπως επεσήμαναν την ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων.

«Ο σάκος του μποξ ανάμεσα στις διαφωνίες του υπουργείου με τους γιατρούς είναι οι ασφαλισμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο κος Βλασταράκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Ωστόσοαπομένει να καταλήξουν στο τι θα γίνει με την κατάληψη.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισαν ότι από την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιούνται  γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν και πάλι για το πώς θα προχωρήσει ο αγώνας τους.

Πάντως οι νέες μορφές αντίδρασης τους, τις οποίες και έχουν αποφασίσει είναι να καταλαμβάνουν τα ταμεία των εφημεριών και των εξωτερικών ιατρείων προκειμένου οι ασθενείς να μην πληρώνουν τα πέντε ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία αλλά και τα 60 ευρώ που κοστίζει μια επίσκεψη στα ολοήμερα νοσοκομεία. Μία άλλη μορφή αντίδρασης είναι να προσβάλλουν κάθε υπουργική απόφαση αλλά και προεδρικό διάταγμα σχετικό με την υγεία στο ΣτΕ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας καλεί τους γιατρούς σε διάλογο για την εφαρμογή του νόμου.

Στο κάλεσμα του Ανδρέα Λοβέρδου για διάλογο, οι γιατροί απάντησαν ότι ο διάλογος γίνεται πριν και όχι εκ των υστέρων, ωστόσο, θέτουν σειρά ζητημάτων προς συζήτηση, όπως το θέμα των αμοιβών, της συγχώνευσης των νοσοκομείων και της καταβολής των 5 ευρώ για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

 
«Ο νόμος θα εφαρμοστεί σύμφωνα με όλα τα χρονοδιαγράμματα», τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, από τις 10:00 το πρωί σήμερα έως και τη 1 το μεσημέρι (λόγω της συνέλευσης), συνεχίστηκε η συνταγογράφηση φαρμάκων από την πλευρά των γιατρών της κατάληψης, όσο και η προσπάθεια εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων από γιατρούς, συμβεβλημένους με άλλα ταμεία.

Πηγή:Star.gr