Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΗΠΕΙΡΟΣ: Γυναίκα έλουσε τα μαλλιά της και ξέβαψαν από το χλώριο του νερού - Τι απαντά ο δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης;



Τελικά κανείς δεν δίνει και μεγάλη σημασία στο θέμα του νερού, που πίνουμε. Γυναίκα από το χωριό Ζωοδόχος Πηγή του δήμου Δωδώνης έπλυνε τα μαλλιά της με ... το τρεχούμενο νερό από τη βρύση του μπάνιου της.

 Εκτός από το ότι το νερό μύριζε χλώριο, ήταν τόσο χλωριομένο, που ξέβαψε το χρώμα των μαλλιών της! 

Κατήγγειλε, φυσικά, το γεγονός στη διεύθυνση υγιεινής Ιωαννίνων.

Από τα δείγματα, που πάρθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα χλωρίου ήταν πέντε φορές πιο πάνω από τα φυσιολογικά όρια! 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΔΩΝΗΣ

Ο δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης απάντησε ότι δύο φορές μέσα σ' ένα τρίμηνο καθαρίστηκε η δεξαμενή στη Ζωοδόχο κι έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες υγιεινομικού ελέγχου. 

Οι κάτοικοι λένε ότι ο δήμος ασχολήθηκε με τη δεξαμενή μόνο μετά από την καταγγελία της φωτορεπόρτερ Παρασκευής Παππά στη διεύθυνση υγιεινής της περιφέρειας Ηπείρου. Ακόμη ο δήμος Δωδώνης υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της προγραμματισμένης δειγματοληψίας, που έγινε πριν λίγες ημέρες, ήταν εντός των ορίων σε ολικά κολοβακτηριοειδή και εντερόκοκκους.

 Αντίθετα η διεύθυνση υγιεινής της περιφέρειας Ηπείρου σε έγγραφό της επισημαίνει ότι βρέθηκαν, στα δείγματα, που έλαβε, κολοβακτηρίδια. Και ζητά από το δήμο Δωδώνης να καθαρίσει και να απολυμάνει τις δεξαμενές. 

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΝΕΡΟΥ... 

Ο δήμαρχος Δωδώνης Κώστας Κατσανάκης διαψεύδει, με καθυστέρηση πολλών ημερών (άραγε δεν μπορούσε να απαντήσει αμέσως;), ότι ξοδεύτηκαν 50.000 ευρώ για τη χλωρίωση 12 δεξαμενών. Και ότι το τέλος σύνδεσης για παροχή νερού είναι 50 ευρώ και όχι 250! Και ότι οι αναδρομικοί τόκοι, είκοσι και πλέον χρόνια πίσω, σε χρέη για το νερό, προβλέπονται από το νόμο. 

Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι απαιτήθηκαν για   την εργασία καθαρισμού δεξαμενών 17.460 ευρώ. Αν και αυτό το ποσό μεγάλο είναι για λίγες δεξαμενές, οι κάτοικοι της περιοχής επιμένουν ότι δόθηκαν σε εργολάβο πολύ περισσότερα χρήματα. Διευκρινίζουμε ότι την πληροφορία μάς την μετέφεραν πολίτες. 

Ισχυρίζονται μάλιστα ότι την άκουσαν από επίσημα χείλη. Εμείς καταγράψαμε αυτό που μας είπαν. Και δεν τους επικαλούμαστε για να καλυφτούμε νομικά, αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο δήμο Δωδώνης. Δεν υιοθετήσαμε και δεν υιοθετούμε την άποψη, αλλά απλώς την δημοσιοποιήσαμε.

 Με την ευκαιρία επισημαίνουμε ότι κάτοικοι αναρωτιούνται:  Γιατί χρειαζόταν η δημοτική αρχή να αναθέσει σε εργολάβο το συγκεκριμένο έργο, δηλ. τον καθαρισμό των δεξαμενών; Δεν μπορούσαν οι υδραυλικοί του δήμου να το υλοποιήσουν; Είναι ερωτήματα κατοίκων,  που αδυνατούμε να ελέγξουμε την ορθότητά τους. Ωστόσο χρειάζονται απάντηση.
 
Ο δήμαρχος Δωδώνης διευκρινίζει ότι το τέλος σύνδεσης ρολογιού ύδρευσης είναι μόνο 50 ευρώ και όχι 250. Το τέλος σύνδεσης, όμως, είναι ένα κομμάτι από την όλη διαδικασία. Σε σχετικό έγγραφο του δήμου Δωδώνης υπάρχει ο εξής τιμοκατάλογος: Τέλος σύνδεσης: 50 ευρώ. Υδρομετρητής: 50 ευρώ. Φρεάτιο-υλικά σύνδεσης: 50 ευρώ. Εκσκαφή (μέγιστο μήκος 10μ.): 100 ευρώ. Δηλαδή οι δημότες θα πρέπει να πληρώσουν, για να βάλουν ρολόι και να έχουν νερό, συνολικά  250 ευρώ.

Τονίζει μεταξύ άλλων σε απαντητική του επιστολή ο δήμαρχος Δωδώνης: "Αναφορικά με το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας, www.katoci.com, "Δήμαρχος ξόδεψε 50.000€ για να ρίξει χλώριο σε δεξαμενές!  Στον ίδιο δήμο μια απλή σύνδεση ρολογιού ύδρευσης κοστίζει 250 ευρώ!", απαντούμε  τα εξής :

    Ψευδέστατο και αναληθέστατο το δημοσίευμα και προσχηματικά γίνεται αναφορά «σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής», γιατί ο γράφων γνωρίζει την αλήθεια και φοβούμενος τις συνέπειες του νόμου επικαλείται τους κατοίκους.

    Η άλλη εκδοχή είναι ο γράφων  να είναι «ημιμαθής» αφού δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα περισσότερο  ούτε να επικαλείται αόριστα κατοίκους,   από το να μπει στο "ΔΙΑΥΓΕΙΑ„  και να διαπιστώσει τις δαπάνες, ή τα τέλη σύνδεσης νέων παροχών του δήμου Δωδώνης.

    Όμως για την αποκατάσταση της αλήθειας και την επιστροφή της ψευδολογίας στις σκιές των συντακτών της ,  ενημερώνουμε ότι:

  1. Πληρώθηκαν μέχρι σήμερα τα παρακάτω ποσά για τις τέσσερις (4) δημοτικές ενότητες του δήμου μας: α. Για προμήθεια χλωρίου 2.460,00€. β. Για καθαρισμό δεξαμενών νερού 7.195,00€. 

2.Απομένουν να πληρωθούν: α.Για  προμήθεια χλωρίου τρία τιμολόγια των 492,00€ έκαστο. β.Για καθαρισμό δεξαμενών νερού 7.804,50€.

 3.Είναι ψευδέστατη η  αναφορά σας σχετικά με το κόστος σύνδεσης παροχής νερού"


Πηγή: Katoci.com