Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ: «Θέλει χρόνο, αλλά υπάρχει πίστη»


Πιο έμπειρος, πιο έμπειρος και πιο σίγουρος επιστρέφει στον πάγκο της ΑΕΚ μετά από τέσσερα περίπου χρόνια, αφού πρώτα το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Κωστένογλου παρουσιάστηκε επίσημα από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Δε συγκρίνει το παρελθόν με τον μέλλον του στην...
Ένωση, ούτε την προηγούμενη σελίδα της με «συγγραφέα» τον Μανόλο Χιμένεθ.

Δε βάζει μεγαλεπήβολους στόχους, ούτε υπόσχεται πράγματα πέρα από τις δυνατότητες της ΑΕΚ, δεδομένης της κατάστασης της.

Το στοίχημα του Κωστένογλου είναι να φέρει την απαιτούμενη ηρεμία στην ομάδα, αυτήν που μπορεί να της δίνει τη νίκη κάθε Κυριακή, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Για να έχει τα επιθυμητά σε αυτό το στοίχημα αποτελέσματα ξέρει ότι πρέπει να πιάσει το νήμα κάθε παίκτη από την αρχή, αλλά με την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ΑΕΚ αισιοδοξεί ότι μπορεί να τα καταφέρει.

«Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά στη συνεργασία. Ήρθα εδώ χωρίς να βάλω κάποιους οικονομικούς όρους από την πλευρά μου. Ευχαριστώ τη διοίκηση για τιμή και εμπιστοσύνη στη δύσκολη στιγμή της ομάδας. Μετά από διάστημα 3,5 χρόνων επέστρεψα είναι προτεραιότητα αυτός ο σύλλογος για μένα. Εδώ αναπαύεται η ψυχή μου και μετά το πνεύμα μου.

Δεν βάζω μακρινούς στόχους. Κοιτάμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τώρα. Επειδή όμως είμαστε η ΑΕΚ πάντα πάμε για τη νίκη. Πρέπει να δούμε το αγωνιστικό στυλ παιχνιδιού. Να αποκτήσουμε μια σταθερότητα ως ομάδα. Πρέπει να γίνει μία συζήτηση με κάθε έναν ποδοσφαιριστή για να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται, ψυχολογική και σωματική. Θέλει χρόνο. Δεν είμαστε απαισιόδοξοι όμως», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Κωστένογλου.

της Κατερίνα Μπιτιτσιου