Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΕ Βαν Ρομπάι στις Βρυξέλες - Δείτε τις δηλώσεις του σε βίντεο!


Συνάντηση 50 λεπτών με τον Πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπει, είχε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.


Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του κ. Παπανδρέου με κοινοτικούς αξιωματούχους και Ευρωπαίους ηγέτες, ενόψει της...
κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.


Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Ελληνας Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αναζητούμε μια βιώσιμη λύση στην κρίση της Ευρωζώνης», ενώ αναφερόμενος στις συνομιλίες του με τον Πρόεδρο της ΕΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια συνολική απάντηση της ευρωζώνης στην κρίση δημόσιου χρέους.


Οπως είπε, το συνολικό πακέτο που ετοιμάζεται θα περιλαμβάνει ζητήματα όπως στενότερη οικονομική διακυβέρνηση, ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και ενίσχυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. 
«Κρίσιμο στοιχείο θα είναι να λάβουμε τις αναγκαίες αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα, βασιζόμενοι στις πρόσφατες αποφάσεις της 21ης Ιουλίου», τόνισε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη και ηρεμία στις αγορές, να φτάσουμε σε βιώσιμη ανάπτυξη και επενδύσεις».


Ο κ. Παπανδρέου, όπως ανέφερε, είπε στο Χέρμαν Βαν Ρόμπει ότι «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θέλει τις αλλαγές στην Ελλάδα και όσο και επίπονες κι αν είναι, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτές τις αλλαγές, είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, και προστατεύει το δικαίωμα του στην ευημερία, σε ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον».


Δηλώσεις προς του δημοσιογράφους για τη συνάντηση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, επισημαίνοντας ότι η βάση της όλης συζήτησης για την Ελλάδα είναι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. «Συζητάμε προτάσεις που θα βελτιώνουν αυτή τη συμφωνία, και καταθέτουμε συνεχώς θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και τη μεταφορά τεχνογνωσίας», ανέφερε.


«Συζητάμε προτάσεις που θα οδηγήσουν σε συμφωνία με ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ελάφρυνση των βαρών που καλείται να σηκώσει ο λαός, μεταξύ άλλων συζητάμε προτάσεις που είτε θα προβλέπουν μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής είτε μικρότερο επιτόκιο, είτε συνδυασμό, με στόχο να μειώνεται το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, κατέληξε.


Νωρίς το απόγευμα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος (γαλλόφωνου) του Βελγίου Ελιο Ντι Ρούπο, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί Πρωθυπουργός τις επόμενες μέρες, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί στην Πρεσβεία του Λουξεμβούργου με τον Πρόεδρο του Γιούρογκρουπ και Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.