Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΗΠΕΙΡΟΣ: Χασίς σε τενεκέδες τυριού…έτοιμο προς εξαγωγή στη Σουηδία - Συνελήφθη ένας Γιαννιώτης και δύο Θεσπρωτοί, είχαν μετατρέψει το τυροκομείο σε...συσκευαστήριο!!


Ένας ασημουργός από τα Γιάννινα, ένας έμπορος από την Παραμυθιά που είχε ζήσει στη Σουηδία κι ένας τυροκόμος επίσης από την Παραμυθιά, είχαν ...
στήσει μία μεγάλη επιχείρηση εξαγωγής χασίς από την Αλβανία στη Σουηδία!


Η επιχείρηση έλαβε τέλος χθες, όταν και οι τρεις συνελήφθησαν από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, την ώρα που μετέφεραν 217 κιλά χασίς. Προορισμός ήταν το τυροκομείο στο ...


Εκεί το χασίς θα συσκευάζονταν σε τενεκέδες τυριού και στην συνέχεια θα ετοιμάζονταν η...εξαγωγή! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, η ίδια ομάδα, είχε λειτουργήσει και στο παρελθόν, καθώς μεταξύ των άλλων από την αστυνομία που έκανε την έρευνα βρέθηκαν πολλά εισιτήρια προς και από τη Σουηδία.


 Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων έκαναν κατ' οίκον έρευνα στην πολυτελή κατοικία που διατηρούσε ο Γιαννιώτης ασημουργός –άνεργος τους τελευταίους μήνες- όπου εντόπισαν ογδόντα γραμμάρια χασίς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ομάδα των τριών, συγκέντρωνε τις ποσότητες χασίς στο τυροκομείο του Γαρδικίου.


Εκεί το συσκεύαζε σε τενεκέδες και μαζί με άλλους τενεκέδες όπου περιείχαν τυρί, το έστελνε με μεταφορικές εταιρίες στη Σουηδία. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν έχει προκύπτει συνεργασία άλλου ατόμου, αφού η συνήθης πρακτική ήταν παράλληλα με την μεταφορική να ταξιδεύει στη Σουηδία και κάποιο από τα μέλη της ομάδας, το οποίο εκεί παραλάμβανε τυρί και χασίς και έκανε τη...διανομή.
Με ποιο τρόπο; Αυτό παραμένει ζητούμενο για την αστυνομία.


Το τέλος της δράσης τους γράφτηκε χθες το μεσημέρι, όταν συνελήφθησαν στην Αγία Κυριακή Σουλίου, νε μεταφέρουν με δύο αυτοκίνητα 217 κιλά χασίς. Το χασίς το είχαν παραλάβει από σημείο της μεθορίου, κινήθηκαν μέσω της Εγνατίας Οδού για κάποιο διάστημα και μετά προτίμησαν το ορεινό δίκτυο προκειμένου να φτάσουν στο τυροκομείο που λειτουργεί στο Γαρδίκι ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.


Στο τυροκομείο είχαν εγκαταστήσει ειδικό μηχάνημα με το οποίο συσκεύαζαν αεροστεγώς τα ναρκωτικά, τα τοποθετούσαν σε δοχεία τυριού και στη συνέχεια τα εξήγαγαν στη Σουηδία. Η προανάκριση απέδειξε τη σύσταση εγκληματικής ομάδας, η κύρια δράση της οποίας ήταν η προμήθεια χασίς από την Αλβανία και η εξαγωγή του στη Σουηδία, ενώ εκτιμάται ότι τη δουλειά αυτή την έκαναν για περισσότερο από έναν χρόνο.


Πηγή: epiruspost.gr