Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Την επόμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα η λίστα των μεγαλοοφειλετών"!!!



Την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει την επόμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα τη λίστα των φυσικών προσώπων που συγκαταλέγονται στον κατάλογο με τους μεγαλοοφειλέτες, έφοσον δοθεί το «πράσινο φως» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εξέφρασε ο...
υπουργός Οικονομικών,Ευάγγελος Βενιζέλος.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του ανεξάρτητου βουλευτή και επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι περιμένει μέχρι σήμερα την απάντηση του προέδρου της Αρχής.

Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι 15.000 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, συγκεντρώνουν οφειλές 37 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 32 δισ. οφείλουν επιχειρήσεις και τα 5 δισ. φυσικά πρόσωπα.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ελβετίας, με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, αντίστοιχη με αυτή που υπέγραψαν Ελβετία και Γερμανία.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε επίσης εκτενή αναφορά στα εμβάσματα προς το εξωτερικό, τα οποία -σύμφωνα με ενημέρωση που παρέχουν οι τράπεζες στο υπουργείο Οικονομικών- το 2009 αφορούν ποσό ύψους 5,4 δισ. ευρώ και 180.000 συναλλασσόμενους.

Ο υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες στο ζήτημα της φοροδιαφυγής και πρέπει ο εισαγγελέας να βοηθήσει να εισπραχθούν οι οφειλές. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν επίσης διοικητικές ευθύνες.

Πηγή: NewsPlus.gr