Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

"ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ": "Είμαστε αντιπολίτευση και δεν "παντρευτήκαμε" ποτέ τον Δήμαρχο"!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ...ΣΤΑ ΠΕΡΙ "ΛΗΞΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ" ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


Με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια, που αφορούν στις σχέσεις της Δημοτικής Παράταξης "Αιγιάλεια- Νέα Εποχή" με τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, με αναφορές σε "εσκεμμένη αλλαγή στάσης απέναντί τους εξαιτίας επερχόμενων εθνικών εκλογών", εξαιτίας και του πολιτικού ρόλου του Επικεφαλής μας Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου - ως Υποψηφίου Βουλευτή Αχαίας της ΝΔ - από τη μία και πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη ...
δημοτική πλειοψηφία από την άλλη, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω ξεκάθαρη δήλωση:


"Η ανοιχτή στήριξη του νυν Δημάρχου και της παράταξής του στον β' γύρο των Δημοτικών Εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου, ήταν για μας κίνηση με πολιτικά χαρακτηριστικά, ειδικά στο πρόσωπο του κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος ανήκει στο κόμμα της ΝΔ, όπως και ο δημοτικός συνδυασμός του οποίου εγώ ηγήθηκα. Πέραν αυτού και προγραμματικά υπήρχαν πολλές συγκλίσεις που μας επέτρεπαν μια τέτοια εκλογική στάση.


Σαν δημοτική παράταξη "Νέα Εποχή" - που δώσαμε έναν δύσκολο και άνισο αγώνα για τον Δήμο Αιγιάλειας - ουδέποτε επιτρέψαμε αυτή η στήριξη να εκληφθεί από κανέναν ως "αρραβώνας ή παντρειά" με την παράταξη του δημάρχου ή και τον ίδιο προσωπικά. Γι 'αυτό κι έκτοτε ασκούμε ουσιαστική αντιπολίτευση για τα θέματα της περιοχής, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, ούτε βέβαια κάνουμε στείρα αντιπολίτευση. 'Οπου οι θέσεις της δημοτικής αρχής είναι προς την σωστή κατεύθυνση τασσόμαστε άφοβα υπέρ της και με ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως και η Δημοτική Αρχή συζητά και αποδέχεται ενίοτε δικές μας προτάσεις.


Στην περίπτωση της διαχείρισης των σκουπιδιών "έχουμε βάλει πλάτη" σε όλες τις ανάγκες και αναζητήσεις της Δημοτικής Αρχής για προσωρινή ή μόνιμη λύση. Η προγραμματική της ανακολουθία ωστόσο στο θέμα της κατασκευής του "Χ.Υ.Τ.Α Παπανικολού" δεν μπορεί παρά να είναι καταδικαστέα και να μας θέτει φανατικά απέναντί της.


Στις αστοχίες της Δημοτικής Αρχής έχουμε χρέος να αντιστεκόμαστε, στις δε προσπάθειές της επί όλων - εν μέσω δυσκολιών θεσμικών - είμαστε απρόσκοπτα δίπλα της.


Οι σχέσεις μου με τον κ. Θεοδωρακόπουλο αποσαφηνίζω προς πάσα κατεύθυνση πως είναι άψογες με αλληλοσεβασμό στο ρόλο μας ως Επικεφαλείς διαφορετικών δημοτικών παρατάξεων. Το ίδιο και με τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με τις οποίες για πολλά θέματα έχουμε επίσης συνεργαστεί.


Οι εθνικές εκλογές έχουν άλλη ατζέντα κι άλλο υπόβαθρο. Η "Νέα Εποχή" κι εγώ προσωπικά κοιτούμε το συμφέρον της Αιγιάλειας κι όχι το κομματικό συμφέρον. Για το κόμμα της ΝΔ οι αγώνες είναι σε άλλο μετερίζι, με άλλους όρους κι άλλες διαδρομές. Αυτό καλά θα κάνουν να το αντιληφθούν άπαντες οι υπηρετούντες την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο Δήμαρχος, ώστε να ερμηνεύει πιο νηφάλια την στάση και τις πράξεις μας επί των δημοτικών θεμάτων".