Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ούτε ένα συγγνώμη για το μπλακ άουτ στο αεροδρόμιο - Δείτε το βίντεο!


Ούτε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία των τουριστών δεν αισθάνθηκε ο αερολιμενάρχης Αντώνης Γεωργούσης, ο οποίος δεν θεώρησε πρόβλημα το μπλακ άουτ στο μισό αεροδρόμιο για δύο ώρες χθες το βράδυ!


Σε συνέντευξη Τύπου που μετά την πίεση των ...
δημοσιογράφων και παρά την αρχική απροθυμία του δέχθηκε να παραχωρήσει, υποστήριξε πως δεν δημιουργήθηκε ιδιαίτερο πρόβλημα, λέγοντας ότι για το... σκοτάδι στο αεροδρόμιο έφταιξε μία ηλεκτρογεννήτρια η οποία υπερθερμάνθηκε και έσπευσαν οι ηλεκτρολόγοι να την ψύξουν με νερό για να αποκατασταθεί η λειτουργία της! Έκανε λόγο για ένα απλό τεχνικό πρόβλημα σε μία από τις τρεις γεννήτριες, αλλά δεν εξήγησε γιατί χρειάστηκαν περισσότερες από δυόμισι ώρες για την αποκατάσταση.


Δύο καινούργιες γεννήτριες σαπίζουν στις αποθήκες...


Μάλιστα, εργαζόμενοι κατήγγειλαν κυβέρνηση και διοίκηση αποκαλύπτοντας ότι δύο καινούργιες ηλεκτρογεννήτριες παραμένουν εδώ και λίγα χρόνια στις αποθήκες, χωρίς ουδείς αρμόδιος να δρομολογεί την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων γεννητριών που αποδείχθηκαν χθες ανεπαρκείς για την κάλυψη της έκτακτης ανάγκης, ενώ στα χαρτιά παραμένει εδώ και πολλά χρόνια η πρόβλεψη αλλά και από πολλές κυβερνήσεις υπόσχεση για δημιουργία αυτόνομου υποσταθμού της ΔΕΗ μέσα στο χώρο του αεροδρομίου...


Ο κ. Γεωργούσης απέδωσε την ματαίωση της προσέγγισης πτήσης charter που επέλεξε να πάει σε άλλο αερολιμένα την ώρα των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, στην κακοκαιρία και σε επιλογή του ίδιου του πιλότου, ωστόσο, κανένα πρόβλημα δεν δημιούργησε η ελαφρά βροχώπτωση και οι άνεμοι των 5 μποφόρ σε άλλη από τις πολλές χθεσινοβραδινές πτήσεις...


Με τους... φακούς των κινητών


Διαβεβαιώσεις δεν υπήρξαν, μόνο ευχές ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η χθεσινή εικόνα με τους τουρίστες, μέσα στο σκοτάδι και με τους φακούς των κινητών τους τηλεφώνων (!), να προσπαθούν να βγουν από την συσκοτισμένη παλαιά πτέρυγα του αεροδρομίου για να μπουν στην αίθουσα αναχωρήσεων εξωτερικού που είχε φως... Αναπάντητα είναι και τα ερωτηματικά για την συντήρηση των υποδομών και των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν προσπάθεια απαξίωσής του προκειμένου να πωληθεί κοψοχρονιάς σε ιδιώτες.


Καμία εξήγηση δεν έδωσε ο Α. Γεωργούσης ως επικεφαλής της λειτουργίας του αεροδρομίου για το ότι με τις υπηρεσίες σε ετοιμότητα λόγω της έγκαιρης πρόβλεψης της κακοκαιρίας, σε μία ημέρα (Δευτέρα βράδυ) που το αεροδρόμιο αντιμετωπίζει παραδοσιακά το μεγαλύτερο φόρτο κίνησης κάθε εβδομάδα και με τις ουρές τουριστών να προετοιμάζονται για την αναχώρησή τους από την Κέρκυρα, ο αερολιμένας αποδείχθηκε, δυστυχώς, ανοχύρωτος σε μία απλή διακοπή ρεύματος της ΔΕΗ...


Εργαζόμενοι: Απαξιώνουν το αεροδρόμιο για να το ξεπουλήσουν


Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΥΠΑ στην Κέρκυρα, Γιώργος Μαυρωνάς, έκανε δηλώσεις σήμερα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ επιρρίπτοντας την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στον αερολιμένα η οποία και επέφερε τα χθεσινά, στη διοίκηση και την κυβέρνηση σχετικά με την έλλειψη συντήρησης που υφίσταται η εγκατάσταση εδώ και χρόνια.


Ο κ. Μαυρωνάς, κάλεσε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στο αεροδρόμιο ενώ έκανε λόγο για συνειδητή επιχείρηση υποβάθμισης των περιφερειακών αεροδρομίων με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.



Μπλακ άουτ στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας! by jvnadr



Πηγή: corfupress.com