Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

"ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ;", της Κατερίνας Μπιτιτσιου



Εκεί που οι άλλοι βλέπουν κρίση, ο Ζοσέ Μουρίνιο βλέπει το κίνητρο για επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα, κάνοντας την αρχή στο ματς του Σαββάτου (23/9) με τη Ράγιο Βαγεκάνο.

Τα τελευταία αποτελέσματα ποδοσφαίρου (λευκή ισοπαλία με τη ...
Σανταντέρ και ήττα με 1-0 από τη Λεβάντε) καθόλου ενθαρρυντικά δεν ήταν για τη για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που βρέθηκε να κοιτάει τη βαθμολογία της Primera Division από την 7η θέση.

Τα αρνητικά σενάρια δεν άργησαν να σκεπάσουν το «Μπερναμπέου», με τον Πορτογάλο τεχνικό να ρίχνει τους τόνους και να αποδίδει τα πρόσφατα στραβοπατήματα στο πρώιμο του πρωταθλήματος.

«Κάποιοι μιλούν για κρίση. Έχουν φτιάξει μία δραματική κατάσταση, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούμε να ορθοποδήσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Απλά δεν παίξαμε καλά.

Οι παίκτες πάντα βλέπουν σαν κίνητρο τα αρνητικά αποτελέσματα. Και οι δικοί μου είναι αρκετά φιλόδοξοι για να μείνουν κολλημένοι σε μία τέτοια νοοτροπία».

Οι τρεις βαθμοί είναι πλέον μονόδρομος για την ομάδα του Μουρίνιο, που παρότι τα προγνωστικά τη δίνουν φαβορί απέναντι στη νεοφώτιστη αντίπαλο της, ο ίδιος φρόντισε να καλύψει τα νώτα του.

«Δεν ξέρω πως θα παραταχθεί η Ράγιο, ξέρω όμως ότι πρόκειται για μία ηρωική ομάδα. Είναι γνωστές οι δυσκολίες που είχαν κι όμως φέτος παίζουν καλά. Τους σέβομαι και τους θαυμάζω».