Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ: "…Είμαι λαίμαργος. Είμαι και παρά πολύ ευαίσθητος. Α, και το σεξ. Έχω τρομερή αδυναμία στο σεξ… Χωρίς πάθος, εξυπνάδα και μόρφωση δεν μπορείς να πας πουθενά και να γίνεις οτιδήποτε…" - Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του!



"…Είμαι λαίμαργος. Είμαι και παρά πολύ ευαίσθητος. Α, και το σεξ. Έχω τρομερή αδυναμία στο σεξ… Χωρίς πάθος, εξυπνάδα και μόρφωση δεν μπορείς να πας πουθενά και να γίνεις οτιδήποτε…"
Σχεδόν πριν ένα χρόνο, στις 7 Οκτωβρίου 2010, το patrasevents φιλοξένησε στη στήλη των  συνεντεύξεων τον Νίκο Μουρατίδη. Θα μπορούσα να του προσφέρω μια τούρτα με ένα κεράκι, που να δηλώνει τον πρώτο χρόνο συνεργασίας του με το site, αλλά επειδή τους τελευταίους μήνες, ανέλαβα προσωπικά την στήλη αυτή, τη γενέθλια συνέντευξη θα την γιορτάσουμε την επόμενη φορά!
Νίκος Μουρατίδης Πάτρα - Nikos Mouratidis Patra
Είναι από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην Πάτρα και γενικότερα στο Ν. Αχαΐας, γιατί καλείται τακτικά από τους ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών να παίξει μουσική ως guest dj, έχει δική του μόνιμη στήλη στο Πατρινό περιοδικό BEST, η εκπομπή του μέχρι πρόσφατα ακουγόταν στονΠολιτεία FM και έρχεται για να δει και τους φίλους του.
Ο πολυπράγμων Νίκος Μουρατίδης όμως, ως εκδότης της εκδοτικής εταιρίας ¨ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ¨, έχει ακόμη έναν λόγω να μας επισκέπτεται και δεν είναι άλλος από τις εκδηλώσεις για την παρουσίαση των βιβλίων που φέρουν την προσωπική του υπογραφή αλλά και των άλλων συγγραφέων που εκδίδει ο εκδοτικός του οίκος.
Από τις συζητήσεις μας, κατάλαβα ότι ο δεν διστάζει να εκφράσει τα συναισθήματα του (ακόμα κι’ αν αυτά είναι πρόκειται να κακοκαρδίσουν κάποιον)και είναι φειδωλός στις φιλοφρονήσεις. Όταν του αρέσει κάτι πραγματικά, το υποστηρίζει με πάθος και όσο ισχυρογνώμων κι’ αν φαίνεται, επανεξετάζει τις καταστάσεις.
Είναι ο τύπος που θα συμπαθήσεις ή θα αντιπαθήσεις κι’ αυτό γιατί και ο ίδιος με το βλέμμα του μπορεί να σου δείξει εάν σε κατατάσσει στους φίλους ή στους μη φίλους.
Προσωπικά, οφείλω να πω, πως όταν τον ρώτησα για την ιδέα ενός βιβλίου μου, με κατεύθυνε έτσι ώστε να πάρω τις σωστές αποφάσεις.  Προς το παρόν θα διαβάσω το νέο του βιβλίο, μήπως και ¨λιώσω από τον έρωτα¨ !!!
¨Γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά και τελειώνοντας το σχολείο ανακάλυψε ότι δεν ήθελε να κάνω τίποτα άλλο από το να σπουδάσει σκηνοθεσία κινηματογράφου.
Του άρεσε πάντα το σινεμά και το θέατρο. Είχε και τρέλα με τα εικαστικά. Ο ίδιος χαρακτηρίστηκα είχε πει ¨Δεν μπορεί, κάτι θα μου συνέβαινε!¨
Ήταν ένα παιδί από μια μέση συνοικιακή οικογένεια πού γοητευόταν από το περιοδικόΑρχιτεκτονική και διακόσμηση, από το μηνιαίο περιοδικό ΘΕΑΤΡΟ και το Σινεμά του Ρεντζή. Σημειωτέον ότι στην οικογένεια δεν είχανε κάποια καλλιτεχνική φλέβα για να του κολλήσει το «μικρόβιο».
’Όμως κάτι τον γοήτευε  σ' αυτό που λέμε τέχνη. Για να καταλάβετε όταν κάνανε κοπάνα από το λύκειο και όλοι έτρεχαν στις καφετέριες ο Νίκος Μουρατίδης,  πήγαινε σινεμά και μάλιστα σε ταινίες δύσκολες (Το μαγαζάκι της Κεντρικής Λεωφόρου, Ο άνθρωπος για όλες τις εποχές κ.α.). Όταν άλλοι πήγαιναν γήπεδο εκείνος έτρεχε στο ΚΥΤΤΑΡΟ ν' ακούσει  τον Σαββόπουλο και τους Socrates ή να δει  παραστάσεις με την Παξινού, την Καρέζη και την Λαμπέτη.
Νίκος Μουρατίδης Πάτρα - Nikos Mouratidis Patra
Παράλληλα οι φιγούρες τις Marilyn Monroe και της Gilda ανακατεύονταν με τα πλάνα του Πολίτη Κέην και το αστείο πρόσωπο της Λούση Μπώλλ φτιάχνοντας ένα μαγικό πάζλ. Επίσης κάτι άλλο πρωτόγνωρο για την εποχή και για την οικογένεια του, ήταν ότι στα 19 του, απέκτησε την «ανεξαρτησία» του φεύγοντας από το πατρικό στην Νίκαια και μετακομίζοντας στην Αθήνα. Ήθελε να δουλεύει και να σπουδάζει και η διαδρομή από την Αθήνα στην Νίκαια 4 φορές την ημέρα, του έτρωγε πολύ χρόνο.
Τα υπόλοιπα που αφορούν στην επαγγελματική του καριέρα θα τα βρείτε στην προσωπική του σελίδα www.nikosmouratidis.gr ¨
1.Νίκο, την τούρτα είπαμε θα την κόψουμε στην επόμενη συνέντευξη. Επέστρεψες από διακοπές (κρίνοντας από τις αναρτήσεις σου στο facebook, πέρασες υπέροχα), ανεφοδιασμένος για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη επαγγελματική χρονιά, σύμφωνα με την περίοδο που διανύουμε ως χώρα. Ποια είναι τα άμεσα επαγγελματικά σου σχέδια; Θα σε δούμε φέτος στη θέση του κριτή στο X- factor;
Όχι, γιατί πολύ απλά δεν θα γίνει X-Factor. Δεν υπάρχουν πια τα χρήματα για τόσο ακριβάshow και ο Antenna αλλά και οι διαφημιστές τα σκέφτονται πια δύο φορές τα πράγματα. Φέτος θα συνεχίσω φυσικά απερίσπαστος στις εκδόσεις Τετράγωνο [www.ekdoseistetragono.gr], θα συνεχίσω τις καθημερινές μου ραδιοφωνικές εκπομπές σε 30 μεγάλους σταθμούς της περιφέρειας και της Κύπρου, θα κάνω επιλεγμένα dj set σε club αλλά θα έχω και μια νέα ασχολία. Ετοιμάζω μαζί με την Τζίνα Πούλου και την Αποστολία Παπαδαμάκη μια σχολή για νέους καλλιτέχνες. Θα ετοιμάζουμε τους καλλιτέχνες του μέλλοντος κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Ηλία Μαροσούλη. [www.theartstudio.gr].
2.Η συμμετοχή σου τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση και το γεγονός ότι έγινες ευρέως γνωστός, σίγουρα θα βοήθησε σε κάποιες επαγγελματικές συνεργασίες, ωστόσο θα ήθελα να μου πεις εάν σε περιόρισε κιόλας και σε έβαλε στο ¨καλούπι¨ των σταρ;
Νίκος Μουρατίδης Πάτρα - Nikos Mouratidis Patra
Στο καλούπι των σταρ; Ποιων σταρ; Υπάρχουν σταρ στην Ελλαδίτσα; Μην παραμυθιάζεστε. Πλαστά είναι όλα αυτά. Όσο για μένα επαναλαμβάνω ότι είμαι ένας σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος, δεν αισθάνομαι τηλεπερσόνα ή άνθρωπος της τηλεόρασης και φυσικά δεν είμαι σταρ. Όπως δούλευα και δημιουργούσα πριν εμφανιστώ στην τηλεόραση έτσι συνεχίζω.
3.Πως πιστεύεις ότι θα εξελιχθούν τα τηλεοπτικά δρώμενα φέτος;  Ήδη γνωστοποιούνται πολλές ανακατατάξεις και πρόσωπα όπως  η Χριστίνα Λαμπίρη, αφήνουν την παρουσίαση. Είναι η κατάλληλη εποχή για νέους – νέες τηλεπερσόνες;
Ρωτάτε τον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο. Δεν συχνοτίζομαι στους τηλεοπτικούς διαδρόμους, δεν ξέρω τι μου γίνεται και βλέπω ελάχιστη τηλεόραση. Είμαι απ’ αυτούς που προσπαθούν να ζήσουν την ζωή τους έξω απ’ το σπίτι. Στον πραγματικό κόσμο.
4.Αναγνωρίζεις τις λάθος εκτιμήσεις – υπερεκτιμήσεις καλλιτεχνών, που μπορεί να συνέβησαν όταν ήσουν κριτής στο X- factor και όταν ήσουν στέλεχος δισκογραφικών εταιριών;
Πάντα τα ζύγιζα τα πράγματα πριν πω αυτό που ήθελα. Δεν έπεσα έξω σε ταλέντα, σε ανθρώπους όμως ναι. Εκεί την «πατάω» εύκολα. Παρασυρμένος από τον καλλιτέχνη δεν βλέπω το σάπιο χαρακτήρα του.
5.Τι είναι αυτό που σε εκφράζει περισσότερο; Ο Νίκος Μουρατίδης, επιχειρηματίας ή συγγραφέας ή μουσικός παραγωγός ή  παρουσιαστής;
Επιχειρηματίας! Σιγά! Αν ήταν έτσι οι επιχειρηματίες καλύτερα να πνιγόμασταν. Λοιπόν αισθάνομαι βλάκας! Αντί να κάνω μια εταιρία που θα ασχολιόταν με καλλιτέχνες και μανατζεριλίκια και που θα έβγαζα λεφτά με ουρά, έκατσα κι’ έκανα εκδοτικό οίκο για να επενδύσω ότι είχα και δεν είχα και τώρα να κάθομαι να περιμένω. Πάντως το να γράφω και να είμαι χωμένος στην μουσική είναι δύο πράγματα που λατρεύω.
6.Είχες αποκαλύψει στο patrasevents.gr, ότι φοβάσαι μη μείνεις χωρίς φίλους. Επέλεξες να ζεις μόνος, χωρίς να έχεις δημιουργήσει τη δική σου οικογένεια μεγαλώνοντας έτσι την ανάγκη σου να έχεις φίλους. Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί φιλίας στη ζωή σου;
Νίκος Μουρατίδης Πάτρα - Nikos Mouratidis Patra
Υπάρχουν αρκετοί φίλοι που πηγαίνουν κι’ έρχονται. Στην καρδιά μέσα βαθιά είναι πάντα φίλοι κι’ ας μην βρισκόμαστε όσο θα θέλαμε. Οι φιλίες μου διαρκούν χρόνια, πάνω από 30. Υπάρχουν και κάποιοι πιο φρέσκοι αλλά ο παλιός είναι αλλιώς!!! Φίλος μου είναι ο άνθρωπος που με ξέρει απ’ έξω κι’ ανακατωτά, με συμβουλεύει, με αγαπάει, μου συμπαραστέκεται και μου συμπεριφέρεται όπως στον εαυτό του.
7.Ποιες είναι οι αδυναμίες σου;
Πολλές. Πάρα πολλές. Κατά βάθος νομίζω ότι είμαι τεμπελάκος κι’ ας δουλεύω από τα 13 μου και τόσο πολύ. Το φαγητό επίσης. Δεν μπορώ να αντισταθώ. Είμαι λαίμαργος. Είμαι και παρά πολύ ευαίσθητος. Α, και το σεξ. Έχω τρομερή αδυναμία στο σεξ.
8.Διαβάζουν την συνέντευξη μας και πολλοί νέοι, γεμάτοι όνειρα και δημιουργικότητα, εκ των οποίων κάποιοι επιθυμούν να γίνουν το επόμενο X – factor ή να εμπλακούν με κάποιον τρόπο στη show biz. Υπάρχουν πολλά φώτα και δημοσιότητα που τους διεγείρουν, ελλοχεύουν όμως και πολλοί κίνδυνοι, όπως τα ναρκωτικά και άλλες καταχρήσεις. Σίγουρα, γνωρίζεις τέτοιες καταστάσεις, καλλιτεχνών οι οποίοι μετά το show, σνιφάρουν. Τι θα τους συμβούλευες; 
Τους  νέους ή αυτούς που σνιφάρουν; (γέλια). Τα ναρκωτικά πια παίζουν παντού. Ακόμα και η κοκαΐνη, το περίφημο ναρκωτικό των πλουσίων, υπάρχει στις τσέπες άνεργων παιδιών, ή παιδιών από φτωχική συνοικία. Μην τα μπλέκουμε λοιπόν. Όσο για τους νέους, ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αυτό που θέλει να κάνει αρκεί να το έχει πάρει απόφαση και να του δοθεί 100%. Χωρίς πάθος, εξυπνάδα και μόρφωση δεν μπορείς να πας πουθενά και να γίνεις οτιδήποτε.
9.Διαβάζοντας την γραφή σου, διαπίστωσα ότι σου αρέσει να αποτυπώνεις την ωμή πραγματικότητα. Η ποίηση και η λογοτεχνία είναι για πιο ρομαντικούς τύπους;
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ποιητή, ούτε λογοτέχνη, ούτε συγγραφέα. Θέλω να πω μερικά πράγματα που με απασχολούν και τα λέω μέσα από μια ιστορία. Και θέλω αυτή την ιστορία να την γράψω όσο καλύτερα γίνεται.
Νίκος Μουρατίδης Πάτρα - Nikos Mouratidis Patra
10.Ποια είναι η επόμενη έκδοση από τον εκδοτικό σου οίκο ¨ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ¨,  την οποία προτείνεις στο αναγνωστικό κοινό και πιστεύεις  ότι θα έχει μεγάλη αποδοχή;
Το πρώτο βιβλίο του Νάσου Γαλακτερού, «Ο τελευταίος αγώνας» που είναι περίπου αυτοβιογραφικό. Θα κάνει τρομερή εντύπωση.
11.Μας  προτείνεις το βιβλίο ¨Ο τελευταίος αγώνας¨, εγώ όμως θέλω να μάθω περισσότερα και για το νέο σου βιβλίο, "1972 ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ"
Θα σου αρέσει πάρα πολύ. Είναι μια μεγάλη ερωτική ιστορία. Ένας ανολοκλήρωτος εφηβικός έρωτας που άφησε ανεξίτηλα σημάδια και στα δύο παιδιά, το καλοκαίρι του 1972. Και τώρα ξαναζεί 39 χρόνια μετά. Και τους αναστατώνει όλη τη ζωή.  Μια σύγχρονη ιστορία με δράση στην Αθήνα, Βρυξέλες, Λονδίνο και Σπέτσες. Εξαιρετικά φλας μπακ από χούντα και γενικά δεκαετία του ’70. Θα το λατρέψεις και σου υπόσχομαι να λιώσεις στον έρωτα……