Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Οι σημαντικότερες τοπικές ειδήσεις έως αυτή την ώρα!


***Ρόδος: Εξιχνιάστηκαν 29 περιπτώσεις κλοπών και 2 απόπειρες κλοπών στην Ρόδο, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών για διακεκριμένες κλοπές.

Συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 34 και 41 ετών για διακεκριμένες κλοπές. Όπως αναφέρει η αστυνομία, η εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα είχε ως ... αποτέλεσμα την  εξιχνίαση όλων αυτών των υποθέσεων με τους Αλβανούς δράστες  που κατά το χρονικό διάστημα από 20-06-2011 έως 14-08-2011 διέπραξαν 29 κλοπές και 2 απόπειρες σε σπίτια στο νησί της Ρόδου.


Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

***Στιγμές χαλάρωσης περνά στη Ρόδο ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μαζί με την οικογένεια του.
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η οικογένεια Καραμανλή επιλέγει τη Ρόδο και το ξενοδοχείο "Rodos Palace" για να περάσει το τελευταίο μέρος των καλοκαιρινών της διακοπών, παρέα για μία ακόμη χρονιά με την οικογένεια του Δωδεκανήσιου τ. υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Βαλινάκη.
Ο Κ. Καραμανλής αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα της εβδομάδας. Ο Κ. Καραμανλής αναμένεται όπως κάθε χρόνο να δώσει το παρόν στην ομιλία του Α. Σαμαρά στις παραγωγικές τάξεις, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
«Κάλιο αργά παρά ποτέ», σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός μετά τη συναίνεση για την Παιδεία, εκφράζοντας έτσι την ικανοποίηση του.

***
Πλημμύρισε η Ρόδος αλλά και τα άλλα νησιά από Τούρκους τουρίστες. "Οι Τούρκοι προτιμούν τα ελληνικά νησιά για να κάνουν τις διακοπές τους, είναι πολύ καλοί τουρίστες", δηλώνουν στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ οι νησιώτες επιχειρηματίες.
Γεγονός είναι ότι, ολοένα και περισσότεροι τουρίστες από τη γειτονική χώρα, επιλέγουν την  Ελλάδα και κυρίως τη Ρόδο και τα άλλα νησιά για τις διακοπές τους που βρίσκουν φιλοξενία και καλές τιμές.
Ειδικά τις ημέρες αυτές έχουμε Τουρκική τουριστική απόβαση στα Ελληνικά νησιά, λόγω της γιορτής του Μπαϊραμιού. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Τουρκίας, έδωσε στους πολίτες της άδεια και για την Παρασκευή και τη Δευτέρα, κάτι που τους οδήγησε σε μαζική έξοδο από τη χώρα τους για να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές.

***Με τρεις «ταχύτητες» στον τουριστικό τομέα και δύο «ταχύτητες» στα καταστήματα (π.χ. ταβέρνες, σούπερ μάρκετ) θα εφαρμοσθεί από την 1η Σεπτεμβρίου η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ σε 23% (κανονικός) από 13% (μειωμένος). Σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, τα τρόφιμα που παρασκευάζονται θα υπάγονται πλέον στον συντελεστή 23%, ενώ τα τυποποιημένα στο 13%. 

***Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Κώστας Χρυσοχοΐδης, για πρώτη φορά, δείχνει τους υπευθύνους που δεν συνεισφέρουν οικονομικά να παραμείνει η Ryanair προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος. "Και όλα αυτά για να μην δοξαστεί ο Νικητιάδης που είχε το όραμα της Ryanair και ο Χατζημάρκος που υλοποίησε αυτό το όραμα. Και το περίεργο είναι ότι, αυτοί οι δύο ικανοί, τώρα τσακώνονται μεταξύ τους και επιχαίρουν οι άλλοι..." αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Σε μια αποκαλυπτική εκπομπή στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σπάει τη σιωπή του και μιλά για όλα όσα συνέβησαν με την Ryanair και όσα εξυφαίνονται από τους ισχυρούς τοπικούς παράγοντες, Δήμο Ρόδου και Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, που ξοδεύουν χρήματα αλλού κι αλλού και αδιαφορούν για την πιο σημαντική υπόθεση, αυτή που θα άνοιγε φτερά στον χειμερινό τουρισμό της Ρόδου.

Στην εκπομπή αποκαλύπτονται και άλλα περίεργα από το δήμο Κω. Το δελτίο τύπου του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω - Νισύρου (Ε.Φ.Τ. ) που κάνει λόγο για ...υποσχέσεις... κάτω από το τραπέζι..., δεν το γνώριζε -όπως δηλώνει στην εκπομπή- ο γραμματέας του φορέα και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Μηνάς Χατζημιχαήλ, που μετέβη στο Δουβλίνο και που υποτίθεται ότι έχει την ευθύνη των εξερχομένων εγγράφων του οργάνου (Ε.Φ.Τ. )!!
Σημειωτέον ότι το έγγραφο κυκλοφόρησε μετά την επιστροφή του κ. Χατζημιχαήλ στην Κω, ενώ πρόεδρος του Ε.Φ.Τ. είναι ο κ. Γιάννης Μπαλαλής..

***
Εν τω μεταξύ τον ρόλο της δημοτικής αρχής Καΐσερλη στην υπόθεση Ryanair, για την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής του αναλογούντος ποσού προς την εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, αποκαλύπτει ο Υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας & Τουρισμού της Δύναμης Αλλαγής, Ηλ. Σιφάκης. Είναι ο ένας εκ των δύο βασικών λόγων που η Ryanair άλλαξε γνώμη και εγκαταλείπει τον χειμώνα Ρόδο και Κω. 
"Η δημοτική αρχή, να αφήσει το μυστρί με την λάσπη και να απαντήσει με ειλικρίνεια  στον Κωακό λαό, τον οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί, γιατί καθυστέρησε την πληρωμή των 40 χιλ. ευρώ  που έπρεπε να πληρωθούν μέσα στο 2010 και πληρώθηκαν μετά από αφόρητες πιέσεις από το ΕΒΕΔ μόλις στα τέλη Ιουλίου του 2011 και αφού η Ryanair είχε ήδη χτυπήσει καμπανάκι ότι δεν είμαστε φερέγγυοι στις πληρωμές μας;" αναφέρει ο κ. Σιφάκης.
Ο δεύτερος και ουσιαστικότερος λόγος να αθετήσει τη συμβατική υποχρέωσή της είναι η ζημία της τάξεως 700.000 περίπου ευρώ που υπέστη τους χειμερινούς μήνες η αεροπορική εταιρεία.

***Ένας κάτοικος της Κω 31 ετών είναι ο δράστης που κάρφωσε τρεις φορές την 39χρονη έγκυο στο mini market όπου εργαζόταν. 
Ο δράστης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κω από υπερβολική χρήση ουσιών περιήλθε σε κωματώδη κατάσταση, αργότερα όμως επανήλθε και αναγνωρίστηκε από την 39χρονη που οδηγήθηκε στον θάλαμο του. 
Τόσο τα τατουάζ όσο και η διαύγεια στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της κάμερας ασφαλείας του καταστήματος, ενισχύουν την άποψη της αστυνομίας ότι πρόκειται για τον δράστη.
Πάντως η υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο και έγινε αστραπιαία γνωστή, εξιχνιάστηκε ύστερα από συνεχείς αναζητήσεις και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, όπως αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκε ο 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα ως ο δράστης από το θύμα. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κω.

***Έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει εφαρμοστεί το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων.  Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας ζήτησε απογραφή από τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την εφαρμογή του νέου ωραρίου και η σχετική εγκύκλιος απεστάλη στα υπουργεία, στις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, στις Ανεξάρτητες Αρχές, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες) και στα υπόλοιπα ΝΠΔΔ.
Οι Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού θα πρέπει να απαντήσουν στις εξής ερωτήσεις:
1. Εάν εφαρμόζεται το νέο ωράριο εργασίας από όλους τους υπαλλήλους
2. Εάν όλοι οι υπάλληλοι έχουν δηλώσει στις υπηρεσίες τους το ωράριο που επιθυμούν
3. Πόσοι υπάλληλοι επέλεξαν το καθένα από τα προτεινόμενα ωράρια

***
Επιστολή προς τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά με την οποία ζητεί να μάθει το βαθμό συγγένειας των προσληφθέντων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, απέστειλε ο πρώην νομάρχης και βουλευτής Γιάννης Παρασκευάς.
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις καλό θα ήταν να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα αυτών που έχουν προσληφθεί με τους βαθμούς μοριοδότησης του καθ΄ ενός λόγω του ότι ανεξάρτητα αν οι προσλήψεις δεν γίνονται από τον ΑΣΕΠ τα κριτήρια δεν παύουν να ισχύουν.
Επίσης καλό θα ήταν να αναφερθούν και οι βαθμοί συγγένειας των προσληφθέντων με τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, (σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι όλες οι προσλήψεις έχουν κενά ή παρατυπίες)».

***Στην ιδιοκτησία της εκδότριας της Ελευθεροτυπίας, Μάνιας Τεγοπούλου, πέρασε το περίφημο «κόκκινο» σπίτι του καταδικασμένου για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, στους Λειψούς.
Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Στο Καρφί», η αγορά έγινε στις 14 Απριλίου 2011 και η κόρη του ιδρυτή της Ελευθεροτυπίας πλήρωσε, βάσει συμβολαίου, το ποσό των 170.000 ευρώ, όσο δηλαδή αντιστοιχεί στην αντικειμενική αξία του εν λόγω διώροφου κτίσματος και του οικοπέδου.
Οι ενδιαφερόμενοι ήταν αρκετοί, αφού το σπίτι είναι διάσημο στο νησί, αλλά η σύντροφος του Γιωτόπουλου κ. Πεινό προτίμησε την προσφορά της εκδότριας της Ελευθεροτυπίας, με την οποία άλλωστε συνδέονται με φιλικές σχέσεις από την εποχή της δίκης της οργάνωσης «17 Νοέμβρη».
Υπενθυμίζεται ότι το σπίτι του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και της Μαρί Τερέζ Πεινό στους Λειψούς ήταν στο επίκεντρο της κόντρας του πρώτου με τον «ισόβιο» δήμαρχο του νησιού, Μπενέτο Σπύρου. Αιτία το κόκκινο χρώμα που είχει επιλέξει ο Γιωτόπουλος που ερχόταν σε αντίθεση με τους ειδικούς όρους δόμησης που είχε θέσει ο Δήμος, ένας από τους οποίους ήταν και το λευκό χρώμα των νέων σπιτιών. Η κ. Πεινό δεν συμμορφώθηκε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια δικαστική διαμάχη την οποία κέρδισε ο δήμαρχος..

***
Για συνολική επανεξέταση όχι μόνο των συντελεστών αλλά και του τρόπου είσπραξης του ΦΠΑ, ο οποίος σημειωτέον θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τυχόν δυσκολία σε κάποια στιγμή του υπόχρεου να καταβάλει το φόρο, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.
«Βρήκα και είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω ένα μέτρο που είχε συμφωνηθεί τον Μάιο, προκειμένου να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης που κινούνται στον χαμηλό συντελεστή του 6,5%» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στην επιστολή που του απηύθυναν 28 εταιρείες και αλυσίδες καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης.

***Την Κάσο επισκέφθηκε ο υφυπουργός τουρισμού Γ. Νικητιάδης. Ο Δήμαρχος  Κάσου Δ. Ερωτόκριτος αναφέρθηκε στο τεράστιο αδιέξοδο στελέχωσης του δήμου, στην έλλειψη κτηνιάτρου, στην ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας έγκρισης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο θέμα της αεροπορικής συγκοινωνίας, ενώ ο κ. Ερωτόκριτος ζήτησε την παρέμβαση του Υφυπουργού για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια της άδειας επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και στην κατασκευή του ΧΥΤΙ στην Κάσο.

***
Στην επίθεση περνά εκ νέου κατά του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, ο επικεφαλής της παράταξης ΡόδοΚόκκινο Δημ. Γάκης. 
Μετά τις δηλώσεις του κ. Μαχαιρίδη αναφορικά με τις συζητήσεις που είχε με την αεροπορική εταιρεία Αegean και το διαφαινόμενο ναυάγιο με την Ryanair καθώς επίσης και την αναφορά του "Ρετσινιές σε μένα δεν κολλάνε" για τις καλές σχέσεις του με τους επιχειρηματίες, ο κ. Γάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
"Διαμεσoλαβητής και υπερασπιστής συμφερόντων και όχι της επιχειρηματικότητας όπως ισχυρίζεται, είναι ο κ. Περιφερειάρχης. Ας μην μπερδεύει τα πράγματα. Το δράμα του είναι ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις και συμπεριφορές νομίζει ότι υπηρετεί τα σοσιαλιστικά του οράματα. Ή μήπως όχι;" τονίζει ο κ. Γάκης για τον κ. Μαχαιρίδη.

***
Αποστάσεις από τη υποψηφιότητα  του κ. Παντελή Μαραβέλαι πήρε μετά τον πρόεδρο Τάκη Μιχαήλου και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου της ΝΔ Σάββας Πεταλάς, μιλώντας  στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ.  Ο κ. Πεταλάς είπε  ότι, μόνο οι εν ενεργεία βουλευτές έχουν κατοχυρωμένη τη θέση τους στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, ενώ προβάδισμα έχουν και οι πολιτευτές που έφεραν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Από εκεί και πέρα «κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του κόμματος και του προέδρου του Αντώνη Σαμαρά». «Υπάρχουν αρμόδια όργανα γι αυτό, που θα αξιολογήσουν τις προτάσεις και θα καταθέσουν την εισήγησή τους στον κ. Σαμαρά» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου και πρόσθεσε ότι βάσει καταστατικού του κόμματος, οι υποψήφιοι βουλευτές θα ανακοινωθούν 20 μέρες πριν από τις εκλογές.

***
Λουκέτο σε 183.000 επιχειρήσεις προβλέπει για το επόμενο δωδεκάμηνο η έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ενώ για μια πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα αντιστοιχούν 7 απολύσεις.
Αναλυτικότερα, από τα λουκέτα αυτά τα 100.000 αναμένεται να μπουν ως το τέλος του 2011 ενώ ο κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας φτάνει τις 250.000. Παράλληλα σημειώνεται ότι συνολικά 373.000 επιχειρήσεις θέτουν ερωτηματικά για το αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν ή όχι το επόμενο διάστημα .
Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν πως η κρίση θα βαθύνει του επόμενους μήνες και η μείωση του τζίρου κατά μέσο όρο θα είναι στα σημερινά επίπεδα δηλαδή γύρω στο 29% με μεγαλύτερη συμμετοχή στο ποσοστό αυτό να κατέχουν η εστίαση και το εμπόριο.

***
Το «πράσινο φως» του πρωθυπουργού έλαβε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Το θέμα εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Γιάννη Ραγκούση την Πέμπτη.
Ο πρωθυπουργός αφού ενημερώθηκε για τις βασικές κατευθύνσεις στην απελευθέρωση του επαγγέλματος και ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

***Τραγωδία με 70χρονη Ροδίτισσα που πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στην παραλία της περιοχής Ζέφυρος. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα υπέστη καρδιακό επεισόδιο.  Με αφορμή το δυσάρεστο συμβάν επανέρχεται για μία ακόμη φορά η αναγκαιότητα ύπαρξης ναυαγοσωστών. Οι ντόπιοι λουόμενοι εκφράζουν την αγανακτιση τους και δηλώνουν ανασφάλεια καθώς δεν υπάρχουν σε παραλίες  ναυαγοσώστες.

***
Η δημιουργία ΙΕΚ ΕΚΑΒ, στην ειδικότητα «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου», στο νησί της Ρόδου αποφασίστηκε από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Πρόκειται για ένα αίτημα που τέθηκε εδώ και δώδεκα χρόνια και υλοποιείται σήμερα.
Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισαχθούν στο ΙΕΚ, για την έναρξη του φθινοπωρινού εξαμήνου, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την 1η  έως ττην 7η Σεπτεμβρίου του 2011 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Η εκπαίδευση του ΙΕΚ θα είναι εξάμηνη και απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες.

***
Σε απάτη - μαμούθ με θύματα κοσμηματοπώλες και χρυσοχόους κοσμοπολίτικων νησιών της χώρας μας φέρεται να εμπλέκεται πασίγνωστος ποδοσφαιριστής. Ο άσσος των γηπέδων κατηγορείται ότι μαζί με τρεις συνεργάτες του χρησιμοποιούσαν πλαστές πιστωτικές κάρτες και αποσπούσαν από πανάκριβα ρολόγια μέχρι χρυσαφικά αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Αρχικά η σπείρα έκανε «περιοδεία» στα Δωδεκάνησα και είχε εξαπατήσει τους ιδιοκτήτες χρυσοχοείων στην Κω και την Κάλυμνο χρησιμοποιώντας πλαστές πιστωτικές κάρτες που κατασκεύαζαν τα μέλη της με ειδικό μηχάνημα.
Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής συνελήφθη μαζί με την παρέα του στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου.
Η τετραμελής σπείρα πέρασε την πόρτα του ανακριτή που, αφού τους όρισε τακτική δικάσιμο, τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

***Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε σπίτια της Ρόδου. Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας και εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα κλοπής.Η σπείρα των αλλοδαπών διέπραττε κλοπές από σπίτια του νησιού και κυρίως της πόλης της Ρόδου.

***
Τέσσερις Έλληνες που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες συνθετικών ναρκωτικών σε νυχτερινά καταστήματα της Ρόδου συνελήφθησαν από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Ασφαλείας Ρόδου, του Λιμεναρχείου Ρόδου, καθώς και της τελωνειακής υπηρεσίας του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.
Η υπόθεση μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών όταν στις 18 Αυγούστου κατασχέθηκε ένα δέμα με 5 κιλά και 170 γραμμάρια αιθυλοαμφεταμίνη, από το τελωνείο του αεροδρομίου Βενιζέλος. Το τμήμα δίωξης ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, ανέλαβε την ελεγχόμενη μεταφορά του δέματος στη Ρόδο, προκειμένου να συλληφθούν οι παραλήπτες.
Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο υπάλληλος της ταχυμεταφορικής στη Ρόδο που προοριζόταν το δέμα, είχε παραδώσει άλλα δύο δέματα στις 17 Αυγούστου σε δύο άτομα, για τα οποία είχε αποκρύψει τα στοιχεία τους.
Παράλληλα, ο υπάλληλος της κούριερ, συνεργαζόταν με δύο Έλληνες μπάρμαν στη Ρόδο, οι οποίοι κρατούσαν μια ποσότητα και τα υπόλοιπα ναρκωτικά τα έστελναν στην Αγγλία όπου το ναρκωτικό αυτό είναι διαδεδομένο στους Βρετανούς τουρίστες.
Από την έρευνα προέκυψε ότι έχουν παραλάβει, από τον Απρίλιο του 2011, έως σήμερα δεκάδες δέματα από Κίνα και Ινδία.

***Άλλαξε ηγεσία η νομαρχιακή επιτροπή του ΛΑΟΣ στο Νότιο Αιγαίο. Νέος πρόεδρος ορίστηκε ο Μιχάλης Λαός από τη Ρόδο, ο οποίος  δηλώνει αισιόδοξος και έτοιμος στο ενδεχόμενο  των εκλογών. Ο κ. Λαός κάνει λόγο για διψήφιο ποσοστό του κόμματος στα Δωδεκάνησα. 

***
Δεν έχει τέλος το σήριαλ «απλήρωτοι φαρμακοποιοί» . Σε καταγγελία της σύμβασης με τον ΟΠΑΔ οδηγούνται οι φαρμακοποιοί της χώρας, που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από 8 μήνες, με συνέπεια το χρέος να έχει φθάσει σε υπέρογκο ποσό. «Τα φαρμακεία βρίσκονται σε απόγνωση και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της ασυνέπειας της Πολιτείας, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα», αναφέρει σε δηλώσεις του στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης.

***
Στο πρόβλημα της μεταστέγασης των τσιγγάνων της Ρόδου που παραμένει άλυτο, μετά τα τελευταία έκτροπα στη συνοικία των Αγίων Αποστόλων, αναφέρθηκε ο πρώην νομάρχης Σάββας Καραγιάννης, επί νομαρχίας του οποίου είχαν γίνει σοβαρές προσπάθειες για τη ριζική αντιμετώπισή του. Ο κ. Καραγιάννης με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι τσιγγάνοι στη Ρόδο. Άνθρωποι με πάσης φύσεως προβλήματα υγείας και μάλιστα σοβαρά, όπως αναφέρει αφού ο ίδιος ως γιατρός τους περιέθαλπτε, χάθηκαν τα ίχνη τους από την εκδίωξη που υπέστησαν.

Πηγή: newskosmos.com