Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μάγεψε η Μαίρη Λίντα χθές στο Άλσος Βεΐκου - Δείτε τα βίντεο!


Η Μαίρη Λίντα τραγούδησε τη ζωή της στην αυτοβιογραφική μουσική αυτή παράσταση που μας ταξιδεύει…σε χρυσές περιόδους του ελληνικού τραγουδιού. Με τα τραγούδια και τη γενικότερη παρουσία του Μανώλη Χιώτη να δεσπόζουν, καθώς μαζί του συνδέεται το κύριο «φορτίο» της διαδρομής της Λίντα στο πεντάγραμμο αλλά και πριν -στην αρχή του ταξιδιού- και μετά από αυτόν, αφού ως γνωστόν ο κορυφαίος σολίστας του μπουζουκιού έφυγε απ’ τη ζωή νεότατος στα 50 του μόλις χρόνια, στις 20/3/1970. 

Χιώτης και Λίντα αποτέλεσαν μετά τους Καζαντζίδη και ...
Μαρινέλλα το πιο λαμπερό και δημοφιλές ντουέτο στην καλλιτεχνική ιστορία του τόπου. Παντρεύτηκαν το 1959 και χώρισαν το 1966 στην Αμερική όπου παρέμεναν για μεγάλο διάστημα. Νωρίτερα η Μαρία Δημητροπούλου από τον Πύργο της Ηλείας είχε αναδειχθεί σαν «παιδί-θαύμα» στα ταλέντα του Λάσκου, είχε ντεμπουτάρει στην δισκογραφία με το Πικρό ποτήρι του Κώστα Καπλάνη και είχε συνεργαστεί με το Βασίλη Τσιτσάνη.

Στο πλευρό του Χιώτη διεύρυνε τους ορίζοντες της ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι, πείθοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ακροατές για τις δυνατότητές της. Πάνω απ’ όλα όμως, η Λίντα διέθετε δική της προσωπικότητα και χαρακτήρα στο τραγούδισμά της, καθιερώνοντας ένα ύφος απαράμιλλο και μοναδικό. 

Δεν έμοιαζε σε καμιά, ούτε μπορούσε να την μιμηθεί κανείς. Μετά τον Χιώτη, η Λίντα συνέχισε να δίνει παρών στην δισκογραφία, χωρίς όμως να αγγίζει τα προηγούμενα υψηλά της στάνταρτν. Στις ζωντανές όμως εμφανίσεις έλαμψε κυριολεκτικά και το φεγγοβόλο άστρο της εξακολουθεί να φωτίζει και να εκπλήσσει τους πάντες με το άσβεστο, αειθαλές λαμποκόπημά του.

Μία ακόμη ευκαιρία λοιπόν για όσους συνδέθηκαν με τα τραγούδια που ερμήνευσε και φυσικά για όσους επιθυμούν να τη γνωρίσουν καλύτερα, η παράσταση αυτή που υπογράφει ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος έχει επιμεληθεί και την βιογραφία της κυρίας.

Πηγή κειμένου: ogdoo.gr