Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ - "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ": "Φθηνός θεατρινισμός η αποχώρηση ...της παράταξης Καλογερόπουλου"!!!


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ  ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ


Με αφορμή την αποχώρηση της Δημοτικής Παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης του κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου - εν μέσω της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιουλίου - ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Αιγιάλεια- Νέα Εποχή" Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω δήλωση:


"Ποτέ μέχρι σήμερα, στους επτά μήνες θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, ως παράταξη της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, δεν ακολουθήσαμε τακτική κατά παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αντιθέτως συνεργαστήκαμε με όλες τις ομάδες της μειοψηφίας, εξαναγκάζοντας τη Δημοτική Αρχή να ...
συζητήσει θέματα που σκοπίμως απέφευγε, διατηρώντας στο ακέραιο τις απόψεις μας ως συνδυασμός που διεκδίκησε την ψήφο των Αιγιαλέων πολιτών στις εκλογές του 2010.


Η απόφαση της Παράταξης "Καλογερόπουλου" ν' αποχωρήσει από την τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής, πριν καν το Σώμα μπει σε συζήτηση του μακρύ καταλόγου της Ημερήσιας Διάταξης, ως αποτέλεσμα μία "ανίερης κοκορομαχίας" μεταξύ αυτής - ιδιαιτέρως του Επικεφαλής της - με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ για διαδικαστικά θέματα, που πηγάζει από την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, μείωσε ουσιαστικά την ισχύ της αντιπολίτευσης κι έδωσε το δικαίωμα στη δημοτική αρχή να περάσει άνετα θέματα, όπως τα "ΣΧΟΑΠ" Αιγείρας, Συμπολιτείας, Ακράτας, την Επέκταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Τέμενη Αιγίου και μία σειρά έργων και πρωτοβουλιών του δήμου.


Δυστυχώς ο απαραίτητος έλεγχος που πρέπει ν' ασκεί σύσσωμη η αντιπολίτευση, έγινε "θυσία" για έναν επαναλαμβανόμενο διάλογο που ξεκινά και τελειώνει στο αποτέλεσμα της κάλπης και στα χωριά καταγωγής των αντιδικούντων αιρετών!


Άφησαν δηλαδή "90" θέματα προς συζήτηση, για να κάνουν "το κομμάτι" τους στείρα αντιπολιτευτικά, μη προσφέροντας χρήσιμη υπηρεσία στην αντιπολίτευση και στον τόπο.
Η πράξη της Παράταξης "Καλογερόπουλου" δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας φθηνός "θεατρινισμός" με πρωταγωνιστή τον Αρχηγό της και ευτυχώς λίγους "κομπάρσους" εκ της παρατάξεως , αφού θετική εξαίρεση αποτέλεσε η παραμονή και η ενεργό συμμετοχή στη συνεδρίαση, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων (εκλεγμένων με την Παράταξη "Καλογερόπουλου") Ελαιώνα, Αιγών και Ριζομύλου, Σπύρου Χριστοδούλου, Αντώνη Γκέκα και Παναγιώτη Μαρινόπουλου αντίστοιχα, που έβαλαν πάνω από την παραταξιακή τακτική, τα χωριά τους και τα θέματα που τα αφορούσαν."