Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Διαμάχη Εκκλησίας - Μασόνων... για ένα σύμβολο!


Η συγκεκριμένη αφίσα έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο χώρο των Μασονικών Στοών της Πάτρας.



Η αφίσα


Πρόκειται για την αφίσα που κυκλοφόρησε με αφορμή πρόσφατη αιμοδοσία που διοργανώθηκε στην πλατεία Γεωργίου υπό τις ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και με ευθύνη του αρμοδίου τμήματος της τοπικής Εκκλησίας (είναι γνωστός για την προσφορά του στην αιμοδοσία ο προϊστάμενος εφημέριος του Ιερού Ναού Παντοκράτορος). 


Μόνο που ο δημιουργός της αφίσας χρησιμοποίησε τη «μητέρα πελεκάνο που με το ράμφος της παίρνει αίμα από το στήθος της και ταΐζει τα παιδιά της»


Πρόκειται για το έμβλημα του 18ου βαθμού του λεγόμενου Σκωτικού Τεκτονισμού, που φέρει το όνομα «Πρίγκηψ Ροδόσταυρος, Ιππότης του Αετού και του Πελεκάνος»


Το σύμβολο των τεκτόνων
Το γεγονός έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μεταξύ «επωνύμων» Πατρινών, μελών των μασονικών στοών της πόλης.
«Η εκκλησία, προφανώς, αγνοεί το έμβλημα και κατά συνέπεια το τεκτονικό σύστημα. Άρα, πώς νομιμοποιείται να καταφέρεται εναντίον του;», αναρωτήθηκε γνωστός από την δράση του Τέκτονας.


Τεκτονικό περιλαίμιο 18ου βαθμού
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όταν μέλη των Μασονικών Στοών είδαν τη συγκεκριμένη αφίσα, έκαναν το... σταυρό τους! 
Δεν πίστευαν στα μάτια τους, αφού ένα από τα βασικά και «ιστορικά» εμβλήματά τους (η μητέρα πελεκάνος είναι παλαιό έμβλημα) χρησιμοποιήθηκε από την τοπική Εκκλησία.




Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


Αμεση ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη Πατρών. Ο οποίος τονίζει πως το συγκεκριμένο σύμβολο είναι χριστιανικό και όχι Μασονικό.


Πηγή: Dete.gr