Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ: Δεύτερη ημέρα κλειστός ο ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι & εξώδικο στον Περιφερειάρχη - Δείτε το βίντεο!

Εξώδικο απέστειλαν τα μέλη του συλλόγου Τεμπλονίου στον Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου, συνεχίζοντας παράλληλα την κατάληψη του ΧΥΤΑ
Στο εξώδικό τους τα μέλη του Συλλόγου Τεμπλονίου ζητούν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου ανάληψη ευθυνών. 
Υπενθυμίζεται ο σύλλογος αντιδρά στην υπογραφή προσωρινής αδειοδότησης της εγκατάστασης από τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου. 
«Δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία η προσωρινή άδεια. Πρέπει να δίνεται άδεια αν πληρούνται οι ...
προϋποθέσεις, ειδάλλως όχι» εξηγεί η πρόεδρος του συλλόγου Μάγδα Παπανικολοπούλου, προσθέτοντας ότι αυτές οι «προσωρινές άδειες», και βάσει των πορισμάτων των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ούτε προβλέπονται ούτε είναι νόμιμες. 
Μας κοροϊδεύουν..
Η κ. Παπανικολοπούλου, μιλώντας στο corfupress.com, έκανε λόγο για χρόνια κοροϊδία εις βάρος των κατοίκων του Τεμπλονίου, ενώ χαρακτήρισε και τη σύσκεψη που είχε προηγηθεί στην Περιφέρεια «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου».
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια στις 7 Ιουνίου 2011, η ΠΙΝ εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο ο κ. Σπύρου επισημαίνει ότι: «Προκειμένου να προβώ σε τρίμηνη αδειοδότηση του Χ.Υ.Τ.Α., ζητώ την ορθή διαχείριση των στραγγισμάτων και την καύση βιοαερίου (που έχουν ήδη δρομολογηθεί) και επιπλέον συμμερίζομαι και την άποψη των κατοίκων που ζητούν, εκτός των άλλων, την περιμετρική δενδροφύτευση, τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης και τη λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ συμμαχώ υπέρ τους για τα αντισταθμιστικά οφέλη».
Μόλις 7 ημέρες μετά, και ενώ οι ελλείψεις παραμένουν, ο κ. Σπύρου ανακοινώνει δια ραδιοφώνου και τηλεόρασης ότι υπογράφει την «προσωρινή» αδειοδότηση του ΧΥΤΑ!
Η αυτοψία του corfupress.com
Η επίσκεψή μας στον χώρο του ΧΥΤΑ επεφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η μυρωδιά, πριν ακόμη δούμε τους κατοίκους της περιοχής, έντονη και συνεχώς παρούσα, άφησε μια μεταλλική γεύση στον λάρυγγα, ώρες μετά την απομάκρυνσή μας από την εγκατάσταση. «Δεν έχουν κάνει τίποτα για την καύση του βιοαερίου, γι’ αυτό μυρίζει έτσι» λένε οι κάτοικοι. Έχουν δεν έχουν δίκιο για το θέμα, η οσμή παραμένει γεγονός. Όπως γεγονός (αποτυπώθηκε και στις φωτογραφίες) είναι η ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων (τρεις μήνες τα έχουν έτσι, μας είπαν) έξω από τον χώρο του νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ. Γιατί άραγε; 
«Μας είπαν ότι κάτι θέλουν να βελτιώσουν στο κύτταρο, αλλά δεν ξέρουμε ούτε πότε ούτε τι» εξηγεί η πρόεδρος του συλλόγου Μ. Παπανικολοπούλου
Όλα αυτά, ευελπιστεί ο περιφερειάρχης να αλλάξουν μέσα σε 3 – 4 μήνες, όσο δηλαδή κρατήσει η περίφημη προσωρινή του άδεια, εν μέσω μάλιστα μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας.
Τελευταία εικόνα που πήραμε μαζί μας οι γλάροι που πετούν πάνω από τον ΧΥΤΑ. Φυσικό, αφού τα σκουπίδια παραμένουν άθαφτα.

Πηγή:corfupress.com