Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Οι αρμόδιοι δραπέτευσαν από ...τα προβλήματα της Ανθείας"!!

ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ- ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"!


Την απόλυτη συμπαράστασή του στα θέματα που τους "καίνε",  με κορυφαίο αυτό της λαθρομετανάστευσης και της ανασφάλειας που προκαλεί στους κατοίκους και επιχειρηματίες του Νοτίου Διαμερίσματος της Πάτρας, εξέφρασε το βράδυ της Τετάρτης, ο Α΄Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος και ανταποκρίθηκε στο δημόσιο κάλεσμα της Συνομοσπονδίας Εκπολιτιστικών και Επιμορφωτικών Συλλόγων Ν. Αχαΐας, σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Ανθείας Πατρών

Αφού άκουσε τοπικούς φορείς αλλά και απλούς πολίτες, για τους φόβους τους σχετικά με το κύμα επιθέσεων από ομάδες μεταναστών αλλά και την αδυναμία της αστυνομίας να ελέγξει την διατήρηση της τάξης και προστασία τους, συμφώνησε εξ αρχής στην εκτίμηση ότι ... "τα φαινόμενα θ' αυξηθούν λόγω της αδιαφορίας ή της υπόθαλψης που επιδεικνύεται από το κράτος, προκαλώντας την αποθράσυνση των ομάδων που δεν ανήκουν στην κοινωνία μας και οι οποίες επιβάλλουν ήθη κι συμπεριφορές ανοίκειες με την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου".



Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος σε συζητήσεις που είχε με δεκάδες αγανακτισμένους πολίτες, αλλά και δημόσια, κατήγγειλε ευθέως τόσο τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας όσο και τους κυβερνητικούς παράγοντες για την παντελή απουσία τους από τη συγκέντρωση και κατ' επέκταση από την ουσία των προβλημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

" Στα δύσκολα και δισεπίλυτα, οι αρμόδιοι δραπέτευσαν. Ενώ προεκλογικά εμφανίζονταν έτοιμοι να δώσουν λύσεις ή και να πιέσουν προς μια πιο θετική κατεύθυνση των πραγμάτων, τώρα λάμπουν δια της απουσίας τους. Δεν λένε την αλήθεια στον κόσμο, σχεδιάζουν εν κρυπτώ  και αφήνουν ακάλυπτη και απροστάτευτη  τη μία συνοικία μετά την άλλη, οδηγώντας τους πολίτες σε αναγκαστική...αυτοπροστασία"!  

Επιπλέον ο Δημ.Τριανταφυλλόπουλος επέμεινε "στη λήψη μέτρων για να μην ριζώσει στην περιοχή μία ακόμα περίπτωση Ηρώων Πολυτεχνείου - Πλαζ και Ευρώτα" ενώ επεσήμανε " τη μέγιστη ανάγκη να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό η Αστυνομία Πατρών λόγω του μεγέθους του προβλήματος"κατηγορώντας τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσή "πως κρύβεται πίσω από τα αδιέξοδα, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή απλών πολιτών αλλά και των ολίγων ένστολων που επιχειρούν καθημερινά να περισώσουν ότι μπορούν, την ώρα που αυτός αρνείται προκλητικά να επισκεφθεί την Πάτρα και να δώσει εσπευσμένα λύσεις στα προβλήματα"

Ο επ. Βουλευτής κληθείς να σχολιάσει την όλη κατάσταση αλλά και την παρουσία της "Χρυσής Αυγής" στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, δήλωσε:

"Το μεταναστευτικό είναι μεν ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλην όμως η Ελληνική πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τις γειτονιές και την ομαλή καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, κάτι που δεν κάνει, αδιαφορώντας προκλητικά. Η κυβέρνηση, πριν τις εκλογές διατείνετο ότι έχει τη λύση και δυστυχώς όχι μόνο μιμήθηκε την αναποφασιστική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ - για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς- αλλά ξεπέρασε κάθε όριο απραξίας και πολιτικού κρυφτού! 

Ο Δήμος από την άλλη δεν πείθει για την ορθή λειτουργία του νέου λιμανιού και του ελεύθερου θαλασσίου μετώπου για τους πολίτες, ενώ και για τις εγκαταλελειμμένες βιομηχανίες των Ιτεών δεν λέει λέξη! Απουσιάζει από τη διαμαρτυρία , ακόμα και στην αναγκαιότητα  συμπαράστασης σε φορείς και πολίτες, εμφανίζοντας εικόνα άλλη από αυτήν που προεκλογικά πρόβαλε. 

Τέλος σε ότι αφορά τη συμμετοχή ομάδας της "Χρυσής Αυγής" στη διαμαρτυρία, έχω να πω ότι ποτέ δεν με ενοχλεί η Ελληνική σημαία στα χέρια διαδηλωτών που ειρηνικά φωνάζουν τα συνθήματά τους και συμβάλλουν σε μία κοινή γραμμή πλεύσης με την κοινωνία.
 Δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να ενοχλούν οι με οποιοδήποτε ειρηνικό τρόπο παρόντες και όχι οι εκκωφαντικά απόντες αιρετοί και αρμόδιοι"!