Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: «ΟΧΙ στην Υπογραφή της Καταδίκης της Ελλάδας»!


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος- έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης κινείται σε λάθος κατεύθυνση.


Το Μνημόνιο Ι απέτυχε παταγωδώς. Τα αρνητικά ρεκόρ της Ελληνικής οικονομίας προκαλούν ίλιγγο: Η ανεργία ξεπέρασε το 16%. Τα έσοδα βουλιάζουν. Τα “λουκέτα” αυξάνονται. Οι νέοι παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης.


Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Κυβέρνηση φέρνει ένα νέο ...
Μνημόνιο (ΙΙ), με την ίδια αποτυχημένη συνταγή: Επιβάλλει νέους φόρους και επιπρόσθετες περικοπές στα εισοδήματα που πλήττουν τα θύματα και του πρώτου Μνημονίου. Μέτρα που οδηγούν στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και τους αγανακτισμένους πολίτες στις πλατείες.


Η ΝΔ δεν μπορεί να συναινέσει στο λάθος. Δεν μπορούμε να υπογράψουμε την καταδίκη της Ελλάδας και των πολιτών της. Δεν μπορούμε να υπογράψουμε νέες θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Δεν μπορούμε να υπογράψουμε μια προδιαγεγραμμένη αποτυχία που θα σημάνει και νέες μάταιες θυσίες.


Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η απόφασή μας υπαγορεύεται μόνον και αποκλειστικά από το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Αυτό είναι το κριτήριο του αιτήματός μας να επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο.


Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με την ίδια συνέπεια και υπευθυνότητα που χαρακτήρισε τη στάση μας έως σήμερα.


Φαίνεται, όμως, ότι στην Κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία, στους δρόμους, στις πλατείες.


Δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και ότι ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει…»._