Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΑΘΗΝΑ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Οι "αγανακτισμένοι" μιλούν - Δείτε τα βίντεο!

Χιλιάδες αγανακτισμένοι έδωσαν το παρών στην πλατεία Συντάγματος, δείχνοντας την οργή και την απόγνωση τους, φωνάζοντας συνθήματα, χειρονομώντας έντονα και απαιτώντας να απομακρυνθούν οι "κλέφτες" από τη Βουλή αλλά και από τη χώρα.

Οι διαμαρτυρόμενοι διαδήλωσαν δυναμικά μεν ειρηνικά δε, ανάρτησαν πανό, μάζεψαν υπογραφές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και απήγγειλαν τον ...
 Εθνικό Ύμνο.

Το cosmo.gr βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος και μίλησε με μερικούς παρευρισκόμενους, ενώ η γενική συμμετοχή ήταν πρωτοφανής καθώς περισσότεροι από 10.000 Έλληνες πολίτες μαζεύτηκαν έξω από τη Βουλή.

Απολυμένοι από τις δουλειές τους, χρόνια άνεργοι, γονείς με τα παιδιά τους, όλοι μαζί ύψωσαν τη φωνή και το ανάστημα τους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους σε μια καλύτερη ζωή.


Ένας άντρας έκανε λόγο για εξαθλίωση στην οποία έχουν φτάσει χιλιάδες οικογένειες, ενώ μοιράστηκε και την προσωπική του κατάσταση, αναφέροντας πως και οι δύο γιοι του είναι άνεργοι.
Ένας άλλος, κρατώντας στην αγκαλιά του το μικρό παιδί του, περιέγραψε την τραγικότητα της κατάστασης και την αγωνία του για το μέλλον του κοριτσιού του.


Οι διαδηλωτές αναφέρθηκαν στο ρόλο του διαδικτύου και πως αυτό συνέβαλλε ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να κινητοποιηθεί.
Εν τω μεταξύ μέχρι στιγμής η σελίδα στο Facebook έχει 34.000 μέλη με τους περισσότερους να έχουν δηλώσει πως θα παραβρεθούν στις διαδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα


Να σημειωθεί πως ένα από τα πανό των συγκεντρωμένων γράφει "ξυπνήσαμε" και το άλλο αναφέρει στα
Ισπανικά "τι ώρα είναι; είναι ώρα να φύγουν αυτοί" (οι βουλευτές).


Μπροστά από το κτίριο της Βουλής υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η ατμόσφαιρα παραμένει αρκετά ήρεμη.


Το γεγονός ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αντικατοπτρίζεται και στα αισθήματα που κατακλύζουν τον ελληνικό λαό.