Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Έντεκα ύποπτοι στην ασφάλεια για το «μακελειό» του Ρέντη!!


Οι εντατικές έρευνες οδήγησαν τους Αστυνομικούς στην ταυτοποίηση των 11 αλλοδαπών, μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης που είχαν δράση στη Βόρεια και Δυτική Αττική αλλά και τη Βοιωτία, με κλοπές και ληστείες

Τέσσερις από τους προσαχθέντες, φέρονται να είναι οι δράστες της δολοφονίας των Αστυνομικών στην ενέδρα του Ρέντη, ενώ στις ενέργειες που έχουν διαπράξει, τους αποδίδεται η δολοφονία του περιπτερούχου στο Μενίδι, καθώς επίσης και η κλοπή των 8 ΙΧΕ από τη μάντρα στη Ν. Ερυθραία.

65ημέρες από το μακελειό στου Ρέντη...

Όταν το βράδυ της 1ης Μαρτίου κατά τη διάρκεια καταδίωξης, δυο αστυνομικοί της Ομάδας ΔIΑΣ, ο 23 χρόνος Γιωργος Σκυλογιάννης, και ο 22χρονος Γιαννης Ευαγγελινέλης, έπεφταν νεκροί από τα φονικά πυρά αδίστακτων κακοποιών.

Δυο ακόμα συνάδελφοι τους από την ίδια ομάδα, της Δυτικής Αττικής, με ασθενοφόρα,μεταφέρονται σε Νοσοκομεία, βαριά τραυματισμένοι... Και τέσσερις ακόμα Αστυνομικοί, γλιτώνουν με θραύσματα να έχουν πλήξει τα κράνη και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, οδήγησαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και εξετάζουν 11 αλλοδαπούς, στους οποίους αποδίδεται η κατηγορία της σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης.

Τέσσερις από τους προσαχθέντες, φέρονται ως δράστες της δολοφονικής ενέδρας σε βάρος των Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, στο μακελειό του Ρέντη. Από τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για δυο Αλβανός και δυο Ομογενοποιημενους από το Καζακστάν.

Το βράδυ της 1ης Μαρτίου, ένοπλοι, διαπράττουν ληστεία σε βάρος περιπτερούχου, στο Μενίδι. Αυτόπτες μάρτυρες, οι ιδιοκτήτες πρατηρίου καυσίμων απέναντι από το περίπτερο, και είναι αυτοί που καλούν την Αστυνομία.

Το σήμα διαβιβάζεται στο κέντρο της ΔΙΑΣ, με την επισήμανση οι Αστυνομικοί που συμμετέχουν στην καταδίωξη, να μην έχουν φωτεινά και ηχητικά σήματα στα δίκυκλα τους- . Οι Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ από τη Δυτική Αττική, εντοπίζουν το ΙΧΕ, και το ακολουθούν.

Το αυτοκίνητο - ένα γκρι «volvo» - ακολουθεί πορεία προς Πειραιά, και ο οδηγός μπαίνει στον παράδρομο του Κηφισού.

Η καταδίωξη συνεχίζεται, ενώ η εντολή να συνδράμουν στην καταδίωξη, διαβιβάζεται και από τα τέσσερα κέντρα της Άμεσης Δράσης για τα υπηρεσιακά οχήματα που κινούνται στην περιοχή, χωρίς όμως να διαβιβάσουν στα πληρώματα την εντολή να μη χρησιμοποιήσουν τα φωτεινά και ηχητικά σήματα των περιπολικών. Ήταν αυτή η εντολή, όπως αποδείχτηκε, που στοίχισε τη ζωή στους δυο νεαρούς Αστυνομικούς, δυο ακόμα συνάδελφοί τους, τραυματίσθηκαν σοβαρά, ενώ τέσσερις ακόμα Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΊΑΣ, γλίτωσαν από τύχη...

Τα δίκυκλα των Αστυνομικών της ΔΙΑΣ, πλησιάζουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι βαριά οπλισμένοι δράστες όταν ο οδηγός, σε ένα σχεδόν σκοτεινό σημείο, στο ύψος της οδού Παλαιόλογου, ανακόπτει ταχύτητα στο όχημα, και μόλις οι άνδρες της ΔΙΑΣ πλησιάζουν, άρχισαν να τους «γαζώνουν".

Οι δράστες, πυροβολούν ταυτόχρονα από την πλευρά του οδηγού και του συνοδηγός, με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Αστυνομικές δυνάμεις, αποκλείουν την περιοχή, και εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, στο μακελειό του Ρέντη, ενώ πάνω από το σημείο του μακελειού πτήση πραγματοποιεί και το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Στον πανικό και την αναστάτωση που επικρατεί, ο οδηγός του γκρι Volvo, αναπτύσσει ταχύτητα και απομακρύνονται.

Το Γκρι Volvo των δραστών, εντοπίζεται στην ίδια περιοχή, λίγο αργότερα, εγκαταλελειμμένο. Στο εσωτερικό του οι αστυνομικοί, εντοπίζουν δυο όπλα. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις και τη βαλιστική ωστόσο, δεν προέκυψε να είναι τα όπλα που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες στο μακελειό.

Όπως προέκυψε, το αυτοκίνητο των δραστών, είχε κλαπεί μαζί με άλλα 7 ΙΧΕ (τέσσερα Volvo και τέσσερα AUDI)στις 17 Ιανουαρίου από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη ΝΕΟ Α/Λ στο ύψος της Ν Ερυθραία.

Ένα από τα κλεμμένα ΙΧΕ,είχε εντοπιστεί στις 11 Φεβρουαρίου στη Λίμνη Υλίκη στη Βοιωτία, μετά τη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια με λεία 250.000 ευρώ.

Οι δράστες -τέσσερα άτομα- με ένα λευκό κλειστό Μιτσουμπίσι, το οποίο είχε κλαπεί πριν δυο ημέρες από το Μοσχάτο, φτάνουν στο υποκατάστημα και εισβάλλουν στο εσωτερικό του. Ακινητοποιούν τους υπαλλήλους με καλάσνικοφ και τους ανάγκασαν να ανοίξουν το ΑΤΜ ενώ συνολικά αρπάζουν 250χλ. και μαζί με τους συνεργούς τους διέφυγαν.

Το φορτηγάκι τους ωστόσο, ακινητοποιείται λόγω βλάβης και ακινητοποιούν διερχόμενο Fiat Punto, στο οποίο επέβαιναν δύο κοπέλες, και διαφεύγουν.

Ένα δεύτερο από τα κλεμμένα αυτοκίνητα -μάρκας Volvo- είχε βρεθεί νωρίτερα, στις 6 Φεβρουαρίου 2011 να έχει χρησιμοποιηθεί από δουλέμπορους που διακινούσαν λαθρομετανάστες στις Φερές Εβρου. Την ίδια ημέρα, ένα άλλο αυτοκίνητο BMW- από την ίδια κλοπή -εντοπίζεται εγκαταλελειμμένο έξω από το χωρίο Ραψάνη της Λάρισας.

Δέκα μέρες αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου, στο Αγρίνιο, αστυνομικοί εντοπίζουν ένα AudiA4,- από τα κλεμμένα της μάντρας στη Ν. Ερυθραία, και ακολουθεί καταδίωξη. Οι επιβαίνοντες ωστόσο, καταφέρνουν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο και να διαφύγουν.

Στο Αγρίνιο, ωστόσο, πολύ πριν την καταδίωξη οι ληστές είχαν μείνει από λάστιχο και χρησιμοποίησαν τη ρεζέρβα. Σε γρύλο στο πορτ μπαγκάζ του Audi Α4, τότε οι αστυνομικοί, είχαν εντοπίσει ένα δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο ανήκε σε 36χρονο σεσημασμένο Αλβανό κακοποιό.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, είχε προκύψει ότι οι δράστες αυτής της ληστείας, είχαν ενοικιάσει σπίτι το οποίο χρησιμοποιούσαν ως καταφύγει, στο Κυριάκι Βοιωτίας. Από πληροφορίες και από υλικό από κάμερες που είχαν στη διάθεση τους οι Αστυνομικοί γνωρίζαν την ταυτότητα των δραστών, και αναζητούσαν ως δράστες δυο Αλβανούς, ενώ υπήρχαν πληροφορίες για την εμπλοκή κι ενός ρωσοπόντιου με ποινικό παρελθόν.




Πηγή: Real.gr
Share