Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η «Μοντέρνα σταχτοπούτα» Μπράγκα στον τελικό - Με την επικράτηση της 1-0 επί της Μπενφίκα. Νίκη γοήτρου της Βιγιαρεάλ 3-2, με την Πόρτο να είναι το άλλο κομμάτι του Πορτογαλικού τελικού! Δείτε τα βίντεο!


Πορτογαλικός θα είναι ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ φέτος στις 19 Μαίου στο Δουβλίνο. Η Μπράγκα έκανε την έκπληξη και με την νίκη της με 1-0, επί της Μπενφίκα, με το τέρμα του Κουστόντιο στο 19`, πήγε στο τελικό. Εκεί θα βρει την Πόρτο που υπέστη γλυκιά ήττα από την Βιγιαρεάλ με 3-2 αλλά χάρις στο 5-1 του πρώτου παιχνιδιού πέρασε εύκολα στον τελικό.


Μπράγκα – Μπενφίκα 1-0


Σκόρερς: 19' Κουστόντιο
Η Μπράγκα μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και ζήτησε το γκολ που θα της έδιωχνε το άγχος και τα κατάφερε. Ο Ούγκο Βιάνα εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουστόντιο σηκώθηκε ψηλά πήρε την κεφαλιά  και «έγραψε» το 1-0. Η Μπενφίκα προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά το σουτ του Σαβιόλα από κοντά «σταμάτησε» στο δοκάρι.
Στην επανάληψη η Μπράγκα αμύνονταν και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις της ενώ αντίθετα η Μπενφίκα είχε την κατοχή της μπάλας.  Το σύνολο του Ζέσους απείλησε με τον Γκαιτάν σε δύο περιπτώσεις ενώ και πάλι ο Σαβιόλα ήταν ο μοιραίος αφού σε κενό τέρμα στο 80` κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Την ίδια ώρα η γηπεδούχος είχε τα σουτ του Βιάνα και του Κουστόντιο που απέκρουσε ο Ρομπέρτο.


ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, Παουλάο, Σίλβιο, Κουστόντιο, Βιάνα, Μοσορό (80' Κακά), Άλαν, Μεγιόνγκ Ζε (87' Έλντερ Μπαρμπόζα), Λίμα (73' Λεάντρο Σαλίνο).
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Ζαρντέλ, Κοεντράο, Χ. Γκαρθία, Μαρτίνς (81' Άλαν Καρντέκ), Πεϊσότο (58' Χάρα), Γκαϊτάν, Σαβιόλα (87' Μενέζες), Καρντόσο.





Βιγιαρεάλ – Πόρτο 3-2


Σκόρερς: 17' Κάνι, 75' Καπντεβίλα, 80' πέν. Τζ. Ρόσι / 40' Χουλκ, 48' Φαλκάο
Στο πρώτο ημίχρονο η Βιγιαρεάλ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και προηγήθηκε γρήγορα στο 17` με τον Κάνι. Στην συνέχεια όμως η υπερβολική εμπιστοσύνη του Ρόσι είχε ως αποτέλεσμα να πάει σε ατομικές προσπάθειες και να μην εκμεταλλευτεί τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν. Έτσι στο 40` το σουτ το Χουλκ κόντραρε στον Ματίγια, αιφνιδίασε τον Ντιέγκο Λόπες και έγινε το 1-1.
Στον δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Βίλας Μπόας εκμεταλλεύτηκε την απογοήτευση των γηπεδούχων και πήραν το προβάδισμα με το τέρμα του γκολτζή Φαλκάο στο 48` μετά από όμορφη κίνησε και πάσα του Γκουαρίν. Στην συνέχεια όμως το επιθετικό σχήμα του Γκαρίδο με Ρούμπεν, Νιλμάρ και Ρόσι έφερε την ανατροπή. Ο Καμπντεβίλα ισοφάρισε αρχικά στο 77` και ο Ρόσι με πέναλτι στο 80` έκανε το τελικό 3-2.


ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπες, Γκασπάρ, Σοριάνο, Μουσάκιο, Καπντεβίλα, Ματίγια (57' Μουμπάρακ), Κάνι, Καθόρλα (57' Μαρτσένα), Τζ. Ρόσι, Νιλμάρ (67' Σένα), Ρουμπέν.
ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο (62' Ρούμπεν Μικαέλ), Γκουαρίν, Μοουτίνιο (52' Σόουζα), Χουλκ, Ροντρίγκες (32' Χάμες Ροντρίγκες), Φαλκάο.







Πηγή: difernews.gr
Share