Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Λοξοκοιτάζει» και προς την κεντρική πολιτική σκηνή ο Δημήτρης Κατσικόπουλος – Στελέχη του «δουλεύουν» ήδη σε όλη την Αχαΐα «στρώνοντας δρόμο» για βουλευτική υποψηφιότητα!

Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος είναι μεν, μετά τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, όμως το τελευταίο διάστημα οι κινήσεις του μαρτυρούν ότι σκοπεύει να μην αφιερωθεί μόνο στο να ασκεί αντιπολίτευση στη δημοτική Αρχή του Γιάννη Δημαρά. 

Ο κ. Κατσικόπουλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ετοιμάζεται ήδη για δυναμικό come back στην κεντρική ... πολιτική σκηνή, κατερχόμενος ως υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο κ. Κατσικόπουλος έχει δώσει ήδη το σύνθημα στους στενούς του συνεργάτες και στα ανά τον νομό στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι υποστηρικτές του, να ξεκινήσουν ήδη να δημιουργούν κλίμα υπέρ του, ώστε και η πρόθεσή του για υποψηφιότητά του, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, να μη συναντήσει αντιστάσεις και αρνήσεις από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και να συσπειρώσει γύρω του όλους τους παλαιούς του ψηφοφόρους προσελκύοντας, παράλληλα, και καινούργιους.

Στην Αιγιάλεια, στα Καλάβρυτα, στη Δυτική Αχαΐα, στην Πάτρα, σε όλο το νομό Αχαΐας δηλαδή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά κι άλλα πρόσωπα που ακούν επιρροή στις τοπικές κοινωνίες, «δουλεύουν» ήδη για τη στήριξη του κ. Κατασικόπουλου.

Αυτά τα πρόσωπα κάνουν και την εκτίμηση ότι στην περίπτωση που ο Δ. Κατσικόπουλος θα είναι υποψήφιος βουλευτής θα λειτουργήσει υπέρ του και το συναίσθημα της Αχαϊκής κοινωνίας.

Ο ίδιος ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας δεν έχει εκφραστεί ποτέ για το θέμα αυτό, τονίζει ότι είναι στο Δήμο και τιμά της ψήφο που του έδωσαν οι Πατρινοί, η αλήθεια όμως είναι ότι περιμένει να δει και το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, δεδομένου ότι δεν μπορεί κανείς να διαγνώσει τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ υπάρχουν και οι νυν βουλευτές που δεν θα ήθελαν με τίποτε ένα ισχυρό στέλεχος απέναντί τους στη μάχη του «σταυρού» που αυτή τη φορά θα είναι πολύ δύσκολη και για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΝΔ.

Δημοτική ομάδα

Στην περίπτωση που ο Δ. Κατσικόπουλος στραφεί προς την κεντρική πολιτική σκηνή, πράγμα το οποίο φαίνεται ως το πιθανότερο αυτή τη στιγμή, ανοίγει θέμα για το τι θα γίνει με την ηγεσία της δημοτικής του ομάδας, στην οποία συνυπάρχουν δικά του στελέχη, μαζί με στελέχη του Α. Φούρα, κι άλλους που θέλουν να διατηρούν την «ανεξαρτησία» τους.

Ήδη στη δημοτική ομάδα του κ. Κατσικόπουλου, από τις πρώτες κιόλας μέρες της εκλογικής ήττας, υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις και τάσεις στελεχών να είναι επικεφαλής στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτή τη στιγμή μάλιστα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις – τέσσερις πόλοι μέσα σε αυτή.

Ο ένας πόλος είναι τα στελέχη που υπήρξαν στενοί συνεργάτες του τέως Δημάρχου Α. Φούρα, τα οποία προσπαθούν να δουν την επόμενη ημέρα με κάποιον εξ αυτών επικεφαλής στις εκλογές.

 Ο άλλος πόλος είναι οι συνεργάτες του κ. Κατσικόπουλου που παρακολουθούν και η στάση τους θα εξαρτηθεί από το τι τελικώς θα πράξει ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης, ο τρίτος πόλος φαίνεται ότι συσπειρώνεται γύρω από τον τέως αντιδήμαρχο Ν. Τζανάκο, αλλά και προσωπικότητες εκτός της σημερινής δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, και ο τέταρτος πόλος επιχειρείται να δημιουργηθεί (κινήσεις αναμένονται στο αμέσως επόμενο διάστημα) από γνωστά στελέχη τα οποία σήμερα είναι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.  

Πηγή: AttackTv.gr