Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Αθήνα: Τραυματίες 8 διαδηλωτές από τη χρήση χημικών στην πορεία!

Eπεισόδια και ένταση σημειώθηκαν λίγο πριν τις 13:40 μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με αφορμή την εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 

Έχει επιβεβαιωθεί ο τραυματισμός 12 διαδηλωτών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα κατά τόπους νοσοκομεία με τραύματα από γκλοπ αλλά και αναπνευστικά προβλήματα. 

Δύο κοπέλες φέρεται,  να έχουν χτυπηθεί σοβαρά από χτύπημα γκλοπ, ενώ η ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή είναι αποπνικτική εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης των χημικών. Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής και μπροστά απο την πλατεία Συντάγματος. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκαν συνολικά 24 προσαγωγές, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί

Ο πετροπόλεμος και οι ρίψεις δακρυγόνων μετά την πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας μεταφέρθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ομάδες  προξένησαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, έκαψαν κάδους και στη συνέχεια διαλύθηκαν στα γύρω στενά. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις εστίες της φωτιάς.





Πηγή: Blog.gr
Share