Τρίτη 5 Απριλίου 2011

"H ιστορία της Μαίρης": Γράφει η Ελεωνόρα Μελέτη!


Η Μαίρη είναι 33 ετών. Μία πολύ όμορφη εντυπωσιακή μεσογειακή μελαχρινή γυναίκα. Έχει σπουδάσει μάρκετινγκ και εργάζεται στον τομέα προώθησης την εταιρείας του πατέρα της. Πολύ πετυχημένη, έχει αναλάβει χρόνια τώρα τα ινία της εταιρείας εισαγωγών, αγαπά τη δουλειά της και της αφιερώνει χρόνο. Είναι εδώ και πέντε χρόνια με τον Χρήστο. 
Η σχέση τους είναι πραγματικά ιδανική. Από εκείνα τα ζευγάρια που τα βλέπεις και τα θαυμάζεις, τα ζηλεύεις με την καλή έννοια, γιατί έχουν έναν δικό τους τρόπο επικοινωνίας, πολλά κοινά ενδιαφέροντα και μία γαλήνη στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση που σου δίνουν να καταλάβεις πως τελικά υπάρχει κάπου εκεί έξω το άλλο μας μισό.

Η Μαίρη και ο Χρήστος έχουν ορίσει για ημερομηνία γάμου τις  30 Ιουλίου στη Σέριφο. Με τη διαφορά ότι ίσως χρειαστεί να μεταθέσουν τον γάμο τους για αργότερα. Πότε; Κανείς δεν ξέρει. Ο Χρήστος θέλει ο γάμος τους να γίνει κανονικά. Η Μαίρη, όχι. Πριν λίγες μέρες διαγνώστηκε με καρκίνο στο μαστό , ευτυχώς σε αρχικό στάδιο. Το σοκ ήταν τεράστιο. Δεν είχε καμία απολύτως ένδειξη ότι κάτι τρέχει. Απλά πήγε για το καθιερωμένο της ετήσιο ραντεβού στον γυναικολόγο της, ο οποίος όταν την ψηλάφισε εντόπιζε ένα μικρό οζίδιο στο αριστερό στήθος. Την έστειλε αμέσως για περαιτέρω εξετάσεις. 
Το αποτέλεσμα ήταν αρχικά σοκαριστικό. Προκάλεσε θυμό στη Μαίρη και ...
ταραχή στα πρόσωπα της οικογένειας της. Γιατί σε εκείνη; Αναρωτήθηκε. Ήταν πάντα ένα υγιές άτομο, αθλητικό , πρόσεχε πάντα τη διατροφή της και δεν έκανε ποτέ καταχρήσεις. Και όμως ο καρκίνος της χτύπησε την πόρτα και μάλιστα σε μία ηλικία που δεν παρουσιάζει μεγάλα ποσοστά κρουσμάτων.
Ο πρώτος θυμός διαδέχτηκε τα ερωτηματικά, αργότερα ήρθε η κατανόηση και τελικά η αποδοχή του προβλήματος. Σε όλο αυτό βοήθησε πολύ η παρουσία και η συμπαράσταση του Χρήστου, και των ανθρώπων του φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος της Μαίρης. Η θεραπεία έχει ήδη αρχίσει. Ο καρκίνος είναι σε αρχικό στάδιο και το πιθανότερο είναι η Μαίρη να γλιτώσει τον μαστό της. Έχει ωστόσο ξεκινήσει μία διαδρομή σκληρή για εκείνη και την ψυχοσύνθεση της, κοιτάει όμως να φαίνεται δυνατή και να μην χάνει το κουράγιο της. Δεν έχει επιτρέψει να αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα της. Μέσα της ίσως κάποια πράγματα είναι αλλιώς, όλα τα άλλα όμως θέλει να της θυμίζουν τη ζωή που είχε πάντα και που ονειρεύεται να έχει και στο μέλλον.
Η ημερομηνία του γάμου προς το παρόν δεν έχει αλλάξει και αυτό γιατί επιμένει ο Χρήστος.
Η Μαίρη ανήκει στην κατηγορία εκείνη των γυναικών που έπιασαν στα πράσα τον καρκίνο όσο ήταν ακόμα νωρίς, αποδεικνύοντας πως η πρόληψη είναι η καλύτερη άμυνα. Δυστυχώς υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που όταν αντιληφθούν τι τους συμβαίνει είναι πλέον αργά.
Το μήνυμα του σημερινού editorial  είναι ένα και το στέλνει η Μαίρη που με παρακάλεσε μέσα από εδώ να θυμίσω στις γυναίκες το εξής: «Μην παραμελείτε τον εαυτό σας. Εξεταστείτε. Είναι απαραίτητο και σώζει ζωές. Ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις και μας αφορά όλες.»
Σας μεταφέρω κατά λέξη όλα όσα η Μαίρη έχει στο μυαλό της. Στέλνει όμως και ένα μήνυμα στους άνδρες.
« Μία γυναίκα που έχει καρκίνο, έχει ανάγκη και από τη συμπαράσταση του συντρόφου της. Μείνετε στο πλευρό της και δείξτε με πράξεις την πραγματική αγάπη που νιώθετε για εκείνη γιατί μπορεί να της δώσει κουράγιο δύναμη και ζωή.»
Εύχομαι στην Μαίρη , καλή διαδρομή, δύναμη αντοχή και κουράγιο , και βέβαια, ...η ώρα η καλή στις 30 του Ιούλη. 
See u στη Σέριφο!



Πηγή: Queen.gr
Share