Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μούρεσι Πηλίου :«Αστεγος» θάνατος στο Μούρεσι!

«Αστεγος» θάνατος στο Μούρεσι
Μοναχικός, όπως και η ζωή που είχε επιλέξει, ο θάνατος αστέγου στο Μούρεσι. 

Στο πρόχειρο «σπιτικό» του, το οποίο διαμόρφωσε στην τουαλέτα από το εκκλησάκι του Άγιου Ιωάννη άφησε την τελευταία του πνοή. Το άψυχο σώμα του εντόπισε δύο ημέρες αργότερα ένας από τους λιγοστούς φίλους του, ο οποίος συνήθιζε να τον επισκέπτεται.

Ο 55χρονος Αλέξανδρος, όπως τον γνώριζαν στην περιοχή, εξέπνευσε ανήμερα του Πάσχα. Παθολογικά είναι πιθανότατα τα αίτια θανάτου σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε δημιουργήσει στον οργανισμό του ο χρόνιος αλκοολισμός ήταν άλλωστε γνωστά στην τοπική ...
κοινωνία και στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Κλεισμένος στον εαυτό του, κυκλωμένος από προσωπικούς του καημούς, ο 55χρονος «δραπέτευε» καθημερινά από ό,τι τον πλήγωνε με την κατανάλωση αλκοόλ. Αρνούμενος να δεχθεί οποιαδήποτε βοήθεια, σύμφωνα με στελέχη του Δήμου, το μόνο που αποδέχονταν τα τελευταία χρόνια ήταν ένα πιάτο φαγητό και τις τακτικές επισκέψεις κοινωνικής λειτουργού στο πρόχειρο κατάλυμά του.

Αποκομμένος για πολλά χρόνια από την οικογένειά του, η οποία διαμένει στην Πολωνία –από εκεί καταγόταν και ο ίδιος, έχοντας αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα- δοκίμαζε επί δεκαετίες τις αντοχές του στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μια 20ετία πριν είχε εγκατασταθεί στο Μούρεσι και εργάστηκε στο Δήμο, στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων και της καθαριότητας.
Όταν εγκατέλειψε την εργασία του έμεινε χωρίς πόρους. Ζούσε μόνος, αρχίζοντας να κρύβει πίσω από το αλκοόλ τα προσωπικά του προβλήματα. Πριν από χρόνια ο Δήμος του εξασφάλισε στέγη σε ιδιόκτητο σπίτι, πληρώνοντας το ενοίκιο. Από την κατοικία όμως εκδιώχθηκε από τους ιδιοκτήτες, καθώς είχε μετατρέψει τους χώρους σε τρώγλη σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, μαζεύοντας κάθε είδους σκουπιδιών.

Μετακόμισε προσωρινά στη Χαλκιδική και επιστρέφοντας προ διετίας στην Τσαγκαράδα εγκαταστάθηκε σε νέα κατοικία, από την οποία αναγκάστηκε να φύγει όταν από απροσεξία του, πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ, το οίκημα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Έκτοτε σε σπίτι του μετέτρεψε τον πίσω χώρο τουαλέτας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το ξωκλήσι του Αγ. Ιωάννη στο Μούρεσι. Εκεί τοποθέτησε πρόχειρα ένα στρώμα, μερικά σκεπάσματα και στέγασε τη μοναξιά του.
Κανενός είδους βοήθεια δεν δέχθηκε από την οικογένειά του, ούτε και από τον αδερφό του, ο οποίος ζει εύπορα στην Πολωνία και φέρεται ως ιδιοκτήτης μίας από τις πιο γνωστές γκαλερί της Ευρώπης!

Ανήμερα του Πάσχα γράφηκε το «φινάλε» της προσωπικής περιπέτειας για τον 55χρονο Αλέξανδρο, ο οποίος έπασχε από ηπατίτιδα. Ο θάνατός του έγινε αντιληπτός στις 7 το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε πάνω στο στρώμα του καταλύματός του. Ο αλλοδαπός φίλος του ο οποίος τον επισκέφθηκε υπέστη σοκ. Άρχισε να τρέχει στο χωριό, ειδοποιώντας χωριανούς του να σπεύσουν να δουν τι έχει συμβεί.

Στο ξωκλήσι του Άγιου Ιωάννη μετέβη αμέσως εκπρόσωπος του Δήμου, καλώντας την αστυνομία και γιατρό. Από την πρώτη εικόνα εκτιμήθηκε ότι ο θάνατός του επήλθε πριν από 48 ώρες πιθανότατα από παθολογικά αίτια. Στο σώμα του δεν υπήρχαν ίχνη βίαιης συμπεριφοράς. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής



Πηγή: taxydromos.gr
Share