Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΤΕ (Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος): "Δυστυχώς πουλάμε τη "ΔΩΔΩΝΗ""!

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο οποίος μεταφέροντας ουσιαστικά την φωνή όλων των Ηπειρωτών, ρώτησε τον διοικητή της ΑΤΕ τι θα γίνει με την Δωδώνη, ο κ. Πανταλάκης για πρώτη φορά δημόσια, δήλωσε πως δυστυχώς η τράπεζα πουλά την γαλακτοβιομηχανία


Οι κρίσιμες αποφάσεις αναμένονται στη γενική συνέλευση της ΑΤΕ, στο τέλος του μήνα, όπου θα αποφασιστεί και η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. 


Ο κ. Πανταλάκης ενημέρωσε για τα θέματα αυτά τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ρώτησε αυτό που ήεθλαν να πληροφορηθούν ξεκάθαρα όλοι οι Ηπειρώτες. Τι θα γίνει με τη Δωδώνη...
 
Ο διοικητής της ΑΤΕ έκανε λόγο και για το μέλλον της «Δωδώνης», λέγοντας: «πρόκειται για μια καλή εταιρία. Έχουμε συνεταίρους εκεί τις Ενώσεις και ιδιαίτερα την Ένωση Ιωαννίνων. Πιστεύω ότι είμαστε σε συνεννόηση με τη διοίκηση της Ένωσης και πριν κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση θα έχουμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία που απαιτείται, προκειμένου η διαδικασία αυτή να γίνει πιο αποτελεσματική με τον καλύτερο τρόπο», είπε ο διοικητής της ΑΤΕ. 



Εξήγησε όμως ότι η ΑΤΕ είναι υποχρεωμένη με βάση τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ιδιαίτερα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, να πουλήσει όλες τις συμμετοχές της Τράπεζας που δεν ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
 Ο κ. Πανταλάκης, είπε ακόμα ότι με την αύξηση του κεφαλαίου η ΑΤΕ ελπίζει ότι θα επιλύσει το βασικό ζήτημα των εποπτικών κεφαλαίων. 




Πηγή: http://thesprotia-news.blogspot.com
Share