Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πύργος Ηλείας: Πυροσβέστες έτοιμοι για όλα - Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο!

Τα θετικά και τα αρνητικά μιας υπηρεσίας όπως η Πυροσβεστική, μπορούν να φανούν σε μια άσκηση ετοιμότητας. Και η άσκηση με την οποία ολοκληρώθηκε η ετήσια τριήμερη εκπαίδευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου κρίνεται επιτυχημένη και... εντυπωσιακή!

Το ξενοδοχείο "Λέτρινα" αποτέλεσε το πεδίο δράσης των πυροσβεστών, αλλά και των εθελοντών διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας που τους συνέδραμαν. 


Το σενάριο της άσκησης ήθελε τους πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου και των κλιμακίων Αρχαίας Ολυμπίας και Κρεστένων να προσπαθούν, μετά από μέτριας έντασης σεισμική δόνηση, να σβήσουν φωτιά στο λεβητοστάσιο του ξενοδοχείου και να απεγκλωβίσουν δύο άτομα.

Με τη χρήση όλου του εξειδικευμένου εξοπλισμού που είχαν στη διάθεσή τους, οι πυροσβέστες κινήθηκαν με ταχύτητα και ουσιαστικά μέτρησαν τις δυνάμεις τους γι' άλλη μια φορά, πλησιάζοντας όσο το δυνατόν στις πραγματικές συνθήκες.

Στην άσκηση συμμετείχαν ακόμη το ...

Τμήμα Τροχαίας Πύργου, η ΔΕΗ Πύργου, το ΕΚΑΒ και η διεύθυνση του ξενοδοχείου "Λέτρινα", που παρείχε κάθε δυνατή διευκόλυνση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Δείτε στιγμιότυπα από την άσκηση, αφού πρώτα ρίξετε μια ματιά και στο "κινηματογραφικό" trailer, στα videos του δημοσιογράφου Γιάννη Σπυρούνη για το iliatora.gr.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





Πηγή: IliaTora.gr
Share