Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αιγιάλεια: Ρωγμές σε σπίτια στον Πλάτανο λόγω εργασιών για την κατασκευή σήραγγας - Οι κάτοικοι το πρωί συγκεντρώθηκαν στο καφενείο της περιοχής για να συζητήσουν το θέμα!

Ανάστατοι οι κάτοικοι στην περιοχή Πλατάνου του Δήμου Αιγιαλείας, λόγω ζημιών που έχουν προκληθεί από την κατασκευή της σήραγγας, η οποία υλοποιείται από την ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ (Κοινοπραξία του Αυτοκινητοδρόμου ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΤΣΑΚΩΝΑ)


Τα έργα για την κατασκευή ξεκίνησαν, πριν από ένα χρόνο ακριβώς και καθώς αναφέρουν οι κάτοικοι "όταν πλησίαζε το χωριό μας, εμφανίστηκαν οι πρώτες ρωγμές και αστοχίες στα πρώτα σπίτια του χωριού"


Η εν λόγω κατασκευή έχει προκαλέσει πολλές υλικές ζημιές στην περιοχή, καθιστώντας ακόμα και σπίτια ακατάλληλα για κατοίκηση. Οι κάτοικοι από την πρώτη περίοδο των έργων αντιλήφθηκαν και τα ...
παράλληλα προβλήματα, που προέκυψαν ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς, τον Δήμο Αιγιαλείας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ, ώστε να επιληφθούν του προβλήματος και να λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο εξασφαλίζοντας "την ασφάλεια των κατασκευών της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων αυτής, την άρση της επέκτασης των αστοχιών και στο υπόλοιπο χωριό αφού η διπλή σήραγγα διέρχεται ακριβώς κάτω από αυτό σε μεγάλο τμήμα του" , όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των κατοίκων. 


Οι ζημιές, που έχουν προκληθεί θυμίζουν κατάλοιπα, που άφησε στο πέρασμά του ο εγκέλαδος, ζώντας οι κάτοικοι με την ανασφάλεια και το φόβο για την υγεία τους, αλλά και την απώλεια των περιουσιών τους.


Πηγή:TheBest.gr
Share