Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Όλοι στο δρόμο που χάραξε η Κερατέα- Κανείς δεν θέλει το ΧΥΤΑ!

Με απόφαση κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Φυλής τη Μ. Τετάρτη αποφάσισε να δώσει τελεσίγραφο για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ της περιοχής μέχρι το 2014 και να απορρίψει την πραγμάτωση άλλου έργου διαχείρισης στην Φυλή!

Η απόφαση βασίστηκε σε πρόταση του δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραϊμη του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που η αντιπολίτευση και οι επικεφαλείς των λοιπών δημοτικών παρατάξεων ζητούσαν το άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ και την ακύρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Φυλή λειτουργεί ο μοναδικός ΧΥΤΑ της Αττικής από το 1963 και το εργοστάσιο  μηχανικής ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ). Παράλληλα, ο Περιφερειακός Σχεδιασμός προέβλεπε τη λειτουργία δύο εργοστασίων για την επεξεργασία σχεδόν 1 εκ. τόνων απορριμμάτων, ένα στη Φυλή και ένα στα Άνω Λιόσια.

«Ο ΧΥΤΑ θα πρέπει να κλείσει μέχρι το 2014 και μόνο ένα τμήμα του να χρησιμοποιείται για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Φυλής αφού πρώτα προχωρήσει σε βάθος πλήρης ανακύκλωση και κομποστοποίηση, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα υπολείμματα που θα θάβονται» τόνισε ο κ. Μπουραϊμης, ο οποίος έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για ανοχή που εξαντλείται στη Δυτική Αττική.

Ενώ την ίδια στιγμή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ν. Μάκρη διοργανώνουν τα μέλη Επιτροπών Αγώνα για τις 30 Απριλίου, με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ - ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Θα διατρανώσουμε ότι δεν έχουμε αποδεχθεί τίποτα, δεν έχουμε υποχωρήσει, δεν νιώθουμε ηττημένοι, αλλά αποφασισμένοι, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θα στείλουμε το μήνυμα σ΄ όλους αυτούς που ονειρεύονται σκουπιδότοπους στο Γραμματικό, ότι τζάμπα σκορπίζουν εκατομμύρια ευρώ. Το "έργο" τους δεν θα λειτουργήσει ποτέ!
Θα δηλώσουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τον τόπο μας τον διαφεντεύουμε εμείς κι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς».

Τα μέλη των επιτροπών στοχεύουν, όπως ανακοίνωσαν, στη δημιουργία ενός μαζικού Ενωτικού Μετώπου Αντίστασης.

«Η Κερατέα μάς έδειξε τον δρόμο. Τώρα είναι η δική μας σειρά. Τώρα είναι η σειρά των πολιτών του Δήμου Μαραθώνα» καταλήγει η ανακοίνωση.





Πηγή: Στη Φόρα
Share