Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Κουτάβι που του έσπασαν το σαγόνι χειρουργήθηκε και γαύγισε για πρώτη φορά!

Κουτάβι που του έσπασαν το σαγόνι χειρουργήθηκε και γαύγισε για πρώτη φορά!Ένα κουτάβι που εγκαταλήφθηκε και δεν μπορούσε να κουνήσει το σαγόνι του από την κακοποίηση που είχε υποστεί για πρώτη φορά μετά από χειρουργική επέβαση σήμερα..γαύγισε! 


Ο μικρός Ζίπυ κόντεψε να πεθάνει από ασιτία αφού ο ιδιοκτήτης του, που πρώτα το κακοποίησε ενώ ήταν μόλις εβδομάδων, το εγκατέλειψε με σπασμένο σαγόνι.
Το ζώο είχε τόσο άσχημα σπασίματα στο σαγόνι που δεν μπορούσε να ανοίξει το στόμα του και να φάει.

Ο 10 μηνών σήμερα Ζίπυ όμως στάθηκε τυχερός και αναρρώνει μετά από ένα ...

δύσκολο χειρουργείο που διόρθωσε το πρόβλημά του. 
Πλέον μπορεί να γαυγίζει κανονικά, για πρώτη φορά!

Η μεγαλύτερη φιλοζωϊκή οργάνωση της Αγγλίας, η Dogs Trust που ανέλαβε το σκυλί ελπίζει ότι τώρα ο Ζίπυ θα βρει και μία οικογένεια να τον υιοθετήσει.

Κουτάβι που του έσπασαν το σαγόνι χειρουργήθηκε και γαύγισε για πρώτη φορά!

Το κουτάβι μάλλον δέχτηκε κλωτσιές στο πρόσωπο όταν ήταν μωρό και επειδή δεν το πήγε κανείς σε κτηνίατρο το σαγόνι του επουλώθηκε με λάθος τρόπος και έκλεισε πάρα πολύ...

Η εγχείρηση άλλαξε τη ζωή του Ζίπυ που πλέον μπορεί να τρώει κανονικά, να γαυγίζει και να χαίρεται το παιχνίδι με άλλα σκυλιά. Αν και ξύρισαν αναγκαστικά το τρίχωμα από το πρόσωπό του για να γίνει το χειρουργείο, ο Ζίπυ παραμένει πολύ όμορφος και σύντομα οι τρίχες θα φυτρώσουν ξανά...

Ο Ζίπυ όταν βρέθηκε στις 4/3 ήταν αδύνατος και αδύναμος ενώ σήμερα το ημίαιμο τεριέ έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του με τη φροντίδα των φιλόζωων εθελοντών.

Η επέμβαση κράτησε 1 ώρα και έγινε στις 17/3. Ο ειδικός χειρούργος έσπασε ξανά το σαγόνι του και έβαλε το κόκκαλο στη σωστή θέση. Ετσι ο Ζίπυ μπορεί τώρα να ανοίγει πλήρως το στόμα του και γαύγισε για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες!!!


Πηγή: adespoto.gr


Share