Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Βιασμούς “μαϊμού” καταγγέλλουν οι Βρετανίδες!


Τα πράγματα με τ΄ όνομά τους είπε στην ημερίδα που έγινε πριν από μερικές ημέρες στο ξενοδοχείο “Παλατίνο”, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, κ. Δημήτρης Αγγελούδης, ο οποίος απευθυνόμενος στους Βρετανούς αστυνομικούς που είχαν έρθει στο νησί μας, έδωσε σημαντικά στοιχεία αναφορικά με την παραβατικότητα και την κακή συμπεριφορά που εκδηλώνουν οι νεαροί Άγγλοι τουρίστες την καλοκαιρινή περίοδο.
Η συγκεκριμένη ημερίδα έγινε με συνεργασία της Αγγλικής Πρεσβείας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με τους Βρετανούς να στέκονται ιδιαίτερα στους βιασμούς νεαρών κοριτσιών.
Ωστόσο, φαίνεται πως αυτός ο ισχυρισμός δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αποδεικνύεται ότι τα φερόμενα ως θύματα είναι ανέγγιχτα!
Γίνονται εξετάσεις στη μαιευτική κλινική του νησιού μας και οι γιατροί δε διαπιστώνουν  μώλωπες ή τραύματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει προηγηθεί βίαιη σεξουαλική πράξη, συνεπώς οι καταγγελίες πέφτουν στο κενό.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι νεαρές Βρετανίδες μεθούν, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να μη θυμούνται τί έχουν κάνει το προηγούμενο βράδυ. Μερικές εξ΄ αυτών, μάλιστα, δεν καταγγέλλουν τους βιασμούς στο Α.Τ. Λαγανά, αλλά προτιμούν να δίνουν κατάθεση στις διωκτικές αρχές της πατρίδας τους και ύστερα από μήνες φτάνουν οι υποθέσεις στην Ελλάδα με τη “μορφή” της προκαταρκτικής εξέτασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κίνητρο όλων αυτών των γυναικών που καταγγέλλουν ανύπαρκτους βιασμούς, είναι ...
οικονομικό. Στοχεύουν στην αποζημίωση των χιλιάδων ευρώ που δίνουν οι τουριστικές εταιρείες, σε περίπτωση που μία πελάτισσά τους πέσει θύμα βιασμού.
Η παραβατικότητα των Άγγλων
Από ΄κει και πέρα, ο κ. Αγγελούδης γνωστοποίησε δέκα συμπεράσματα για την παραβατικότητα των Άγγλων.
Μερικά από τα… “κατορθώματα” των Βρετανών είναι η μέθη, η ομαδική μεταμφίεση, αλλά και η χρήση ναρκωτικών ουσιών!
“Η περιοχή μας αποτελεί το κυριότερο θέρετρο του νησιού. Διαθέτει φυσικό κάλλος, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο Λαγανάς, λοιπόν, συγκεντρώνει το 60% τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Αρκετοί από αυτούς, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, επιδεικνύουν συμπεριφορές με στοιχεία έντονης αντικοινωνικής και παραβατικής συμπεριφοράς και ειδικότερα: 1) Μέθη από μεγάλη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολα θύματα επίδοξων εγκληματιών και να κινδυνεύει η υγεία και η σωματική τους ακεραιότητα από παρασύρσεις οχημάτων, από πτώσεις στο έδαφος λόγω έλλειψης ισορροπίας, από λιποθυμίες, κ.λ.π. 2) Το φαινόμενο των ομαδικών μεταμφιέσεων και πολλές φορές προκλητικών, από αγόρια και κορίτσια, το οποίο αντιβαίνει στα τοπικά ήθη και έθιμα του τόπου. 3) Ο μη σεβασμός και τήρηση των κανόνων της κοινής ησυχίας από έντονες φωνασκίες, σφυρίγματα στους δρόμους ή από έντονη μουσική στα καταλύματά τους (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια), ιδιαίτερα τις μεταμεσονύκτιες ώρες, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες και καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής ή άλλων επισκεπτών που κάνουν τις διακοπές τους. 4) Πεζή κυκλοφορία στους δρόμους από πολυπληθείς ομάδες νεαρών Βρετανών, με οινοπνευματώδη ποτά στα χέρια. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να τα εκσφενδονίζουν και να γεμίζουν οι δρόμοι με σπασμένα μπουκάλια, τα οποία είναι παγίδες τόσο για τους πεζούς, όσο και για τους οδηγούς των οχημάτων. 5) Χαλαρότητα στα ήθη, όπως είναι, για παράδειγμα, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις με χειρονομίες και η επίδειξη των γεννητικών τους οργάνων. 6) Μη σεβασμός και τήρηση των κανόνων του “Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”, με αποτέλεσμα να γίνονται θύτες και θύματα σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. 7) Εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας (καταγγελίες για βιασμό νεαρών γυναικών). 8) Μη επαρκής προστασία των προσωπικών τους αντικειμένων, που οφείλεται ή στην υπερβολική τους σιγουριά ή στην αδιαφορία, με αποτέλεσμα να δηλώνονται αρκετές απώλειες ή να πέφτουν θύματα κλοπών, ιδιαίτερα μέσα στους χώρους διασκέδασης και διαμονής τους. 9) Πολύ συχνά αρκετοί από αυτούς παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά, είτε μέσα στα καταστήματα που διασκεδάζουν, είτε έξω στο δρόμο, με συνέπεια να καταλήγουν σε συμπλοκές με σωματικές βλάβες και σε φθορές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. 10) Επίσης, έχουμε καταγγελίες για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου” σημείωσε ο κ. Αγγελούδης. 
Τα μέτρα που απαιτούνται
Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά έχει καταθέσει και ένα “σχέδιο δράσης”, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα ανωτέρω φαινόμενα παραβατικότητας.
Ζητούνται, λοιπόν, τα εξής: 1) Δύο περιπολικά αυτοκίνητα, τα οποία θα είναι επανδρωμένα από δύο αστυνομικούς και έναν δόκιμο αστυφύλακα, προκειμένου να επεμβαίνουν άμεσα σε έκτακτα περιστατικά. 2) Εποχούμενη περιπολία ενός μοτοσικλετιστή καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ. 3) Υπηρεσία πεζής περιπολίας σε καθημερινή βάση από τις 8 το απόγευμα έως τις 2 το βράδυ. 4) Πέρα από τον αξιωματικό Υπηρεσίας, θα πρέπει να υπάρχει και υπαξιωματικός στο Τμήμα (από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί), ούτως ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα τα αυτόφωρα, οι μηνύσεις, τα παράπονα, τα τροχαία ατυχήματα και οι καταγγελίες. 5) Η ύπαρξη στατικής δύναμης κατά το οκτάωρο 22.00 με 06.00, η οποία θα αποτελείται από πέντε αστυνομικούς και θα λειτουργεί ως ομάδα άμεσης παρέμβασης σε περιπτώσεις σοβαρών επεισοδίων, που προκαλούνται από μεθυσμένους Βρετανούς τουρίστες και όχι μόνο. 6) Δυνατότητα σύστασης ομάδας ασφαλείας για την καταπολέμηση σοβαρών θεμάτων, όπως είναι η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, η εξάρθρωση ομάδων (συμμορίες), οι οποίες λυμαίνονται την περιοχή με τη διάπραξη κλοπών, ληστειών, βιασμών και κατατρομοκράτησης φιλήσυχων πολιτών. 7) Αξιοποίηση πληροφοριακού δικτύου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, καθώς και με κοινωνικούς φορείς, όπως είναι οι σύλλογοι, οι εθελοντικές οργανώσεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 8) Διενέργεια προανακρίσεων εις βάθος για σοβαρές υποθέσεις. 9) Εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων, ούτως ώστε να ελεγχθεί ο μεγάλος αριθμός των οχημάτων που κινείται στο Λαγανά.
Πηγή: imerazante.gr

Share