Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

“Ξεσκονίζουν” τις υποθέσεις πολύ γνωστών Πατρινών επιχειρηματιών οι ελεγκτές της ΤτΕ που ερευνούν τα στοιχεία της Αχαϊκής Τράπεζας!


Εξονυχιστική έρευνα στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, σχετικά με τις περιπτώσεις επιχειρηματιών που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομων χρηματοδοτήσεων, διενήργησε κλιμάκιο ελεγκτών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), το οποίο βρέθηκε από τη Δευτέρα στην Πάτρα ειδικά γι' αυτό το σκοπό. Σημειωτέον ότι πολλές από τις υποθέσεις με τις παράνομες επιδοτήσεις έχουν...
διασταυρωθεί σε κάποια φάση τους με την εν λόγω Τράπεζα.
Το κλιμάκιο, μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε με δύο σοβαρότατες περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά πολύ μεγάλο Πατρινό επιχειρηματία, που είχε πρόσφατα και πάλι απασχολήσει τα ΜΜΕ, αλλά και κυβερνητικούς κύκλους, και ο οποίος είχε χρηματοδοτηθεί από την Αχαϊκή, καθώς κι από άλλες τράπεζες.
Επίσης, οι ελεγκτές καταπιάστηκαν και με έτερο οικονομικό -και όχι μόνο- παράγοντα, ο οποίος έχει συστήσει εταιρείες κι έχει λάβει άπειρες χρηματοδοτήσεις. Μάλιστα, στο Υπουργείο Οικονομικών είναι ενημερωμένοι γις τις σχέσεις του δεύτερου αυτού επιχειρηματία με πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή.
Σχολιάζοντας στο attacktv τις εξελίξεις, οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν με νόημα ότι, “αν οι ελεγκτές της ΤτΕ θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, έχουν πολύ υλικό να ασχοληθούν”.





Share