Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Ερημώνουν χωριά κλείνοντας σχολεία…αγνοώντας τους πάντες" - Νεα παρεμβαση για τα λουκετα στα δημοτικα της δυτ. Αχαϊας…και τα χρωστουμενα στην εκπαιδευση!

Σε νέα παρέμβαση για το σχέδιο «συγχωνεύσεων και καταργήσεων» σχολικών μονάδων εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, προχώρησε ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ και τέως Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά και την «αποκαλυπτική» ανακοίνωση της κυβέρνησης και για το νομό Αχαΐας, που αν μη τι άλλο έρχεται να επιβεβαιώσει κάθε αρνητικό «σενάριο» μέχρι πρότινος για πολλά Δημοτικά Σχολεία, που όμως εξέλαβε μορφή «σαρωτικού τυφώνα» με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες, τις οικογένειες με μαθητές και τους εκεί συλλογικούς φορείς, που νιώθουν να εξαπατήθηκαν από τους κρατούντες.

 Ο Αχαιός Πολιτικός, συνομίλησε τις τελευταίες ημέρες με πολλά αιρετά στελέχη του ...
Δήμου Δυμαίων, όπου επικεντρώνεται πλέον το πρόβλημα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ακούγοντας τις έντονες ενστάσεις τους για την στρατηγική και τις αποφάσεις του υπουργείου, αλλά και την «κοροϊδία» που εισέπραξαν στο προστάδιο της όλης διαδικασίας. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τάχθηκε ευθέως κατά της συγχώνευσης σχολικών μονάδων που δεν υπήρχε η συγκατάθεση του οικείου δήμου, όπως στην χαρακτηριστική περίπτωση του Χαϊκαλίου και των πέριξ αυτού Οικισμών με δεκάδες μαθητές καθώς κι άλλων πρώην Κοινοτήτων της περιοχής που κυριολεκτικά κινδυνεύουν  με ερήμωση μετά την κατάργηση των εκπαιδευτικών μονάδων.

Επιπλέον ο κ. Τριανταφυλλόπουλος στην δημόσια παρέμβασή του καυτηριάζει την μονόπλευρη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στην Αχαΐα, αφού έσπευσε να υποβιβάσει, να συγχωνεύσει ή να καταργήσει Δημοτικά Σχολεία, μη ικανοποιώντας παράλληλα το ουσιαστικό αίτημα της Διεύθυνσης Α΄θμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών για την λειτουργία «Τάξεων Υποδοχής» σαράντα (40) τον αριθμό για αλλοδαπούς μαθητές, καθώς επίσης «Προαγωγές» σχολείων  και περαιτέρω ορισμό «Ολοήμερων» προκειμένου να εξυπηρετηθεί το όλο σύστημα στο νομό.

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σχετικά με το όλο θέμα έκανε την πιο κάτω δήλωση:
 «Πρόχειρα σχέδια αναδιάταξης σχολικών μονάδων μπαινοβγαίνουν πάντα από Συμβούλους στα γραφεία των Υπουργών Παιδείας, αλλά δύσκολα και βασανιστικά υλοποιούνται. Η σημερινή υπουργός ως υλοποιητής του καταστροφικού μνημονίου…πάει να «βγάλει από την μύγα ξύγκι»! Δυστυχώς όμως ισοπεδώνει τα πάντα δίχως αντισταθμιστικά μέτρα, ερημώνει χωριά ζωντανά με εκατοντάδες μόνιμες οικογένειες, καθυποβάλει μαθητές και γονείς σε καθημερινή ταλαιπωρία, αγνοεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και βάζει «ταφόπλακα» στην παιδεία, παρότι είναι  ο μόνος χώρος ασφαλούς επένδυσης για την Ελλάδα και τα Ελληνόπουλα. 

Ακούει τις βουλές της Τρόικας και του ΔΝΤ και αγνοεί τους πάντες. Δεν μπορεί άλλωστε να κάνει  κάτι άλλο ως υπηρέτης των «ξένων» που δεν καταλαβαίνουν από Ελληνικά Σχολεία, χωριά, παράδοση, ιστορία και αγώνες. Κρίμα! Η κυβέρνηση αυτή θα μείνει στην ιστορία ως «νεκροθάφτης» της υπαίθρου»

Share