Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κόκκινα Χαλιά: " Θέλουμε να δείξουμε τι είμαστε"- Διαβάστε τη συνέντευξή τους για το OGAE Greece, από τον Κρικόρ Κιφορκιάν!


Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε για το site του OGAE Greece (OGAE Greece είναι το επίσημο σωματείο Φίλων της Eurovision στην Ελλάδα), και δόθηκε στο μέλος του Σωματείου Κρικόρ Κιφορκιάν.



Κρικόρ,σε ευχαριστούμε πολύ για την άδεια αναδημοσίευσής της!

Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ εκ μέρους του OGAE Greece για την συνέντευξη αυτή. 
Κόκκινα Χαλιά: Εμείς ευχαριστούμε!

Είστε ένα συγκρότημα που αναδείχθηκε μέσα από το X-Factor. Πείτε μας τι θυμάστε από το παιχνίδι και ποιες οι εμπειρίες σας.
Κ.Χ.: Είναι μια μεγάλη εμπειρία το X-Factor. Δεν περιμέναμε με τίποτα να τα πάμε τόσο καλά γιατί είμαστε συγκρότημα και τα συγκροτήματα δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά σε talent shows. Ο κόσμος προτιμά τους solo τραγουδιστές. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά, ο κόσμος μας συμπάθησε και φτάσαμε μέχρι και τον τελικό. Σημασία έχει όμως το τι κάνει ο καθένας μετά… 

Πως δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Γιώργος: Βασικά εγώ έκανα κάποιες εμφανίσεις στο «Σταυρό του Νότου» στο Νέο Κόσμο και με είχε δει ο Γιώργος Θεοφάνους. Μου μίλησε για την ιδέα που είχε να δημιουργήσει ένα συγκρότημα και το ένα έφερε το άλλο. Γνωριστήκαμε με τα υπόλοιπα παιδιά μέσω του Λευτέρη που ήταν κοινός φίλος όλων μας και έτσι δημιουργήθηκε το συγκρότημά μας τον Μαϊο του 2008! Λίγο καιρό μετά ξεκίνησε το X-Factor για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γιώργος Θεοφάνους μας πήρε τηλέφωνο και μας πρότεινε να λάβουμε και εμείς μέρος και έτσι έγινε…

Ποιος διάλεξε το όνομα του συγκροτήματός σας; 
Κ.Χ.: Ήταν ιδέα του Γιώργου Θεοφάνους όμως υπάρχουν 2 εκδοχές! (γέλια) Ο κ. Θεοφάνους έχει στο μυαλό του το «Κόκκινα Χαλιά» σαν κάτι οσκαρικό και επίσημο ενώ εμείς το σκεφτόμαστε κάπως διαφορετικά: το κόκκινο συμβολίζει το πάθος και την αγάπη που έχουμε για τη μουσική ενώ το χαλιά συμβολίζει το έδαφος που θέλουμε να πατάμε και να είμαστε προσγειωμένα άτομα…

Πως προέκυψε η πρόταση για την Eurovision;
Κ.Χ.: Βασικά αυτή είναι η 2η φορά που μας γίνεται πρόταση! Πέρυσι μας είχε ξανακάνει η ΕΡΤ και η Sony πρόταση αλλά είχαμε αρνηθεί γιατί δεν νιώθαμε έτοιμοι να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα. Φέτος, το Νοέμβριο μας έκαναν πάλι πρόταση από την εταιρία μας και μας είπαν ότι και η ΕΡΤ μας θέλει υποψήφιους οπότε αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε! Γύρω στα τέλη Δεκεμβρίου, έγινε και η επίσημη πρόταση και ανακοίνωση ότι είμαστε υποψήφιοι!

Πριν λίγες μέρες ακούστηκε έντονα η περίπτωση να μην συμμετέχετε τελικά στον Ελληνικό τελικό για τη φετινή Eurovision. Ποιος ήταν ο λόγος;
Κ.Χ.: Όλο αυτό είναι μια παρεξήγηση. Δεν υπήρξε θέμα αποχώρησης. Απλά είχαμε μερικές διαφωνίες με την εταιρία μας πάνω στο τραγούδι. Εμείς θέλαμε να πούμε ένα δικό μας κομμάτι ενώ η εταιρία υποστήριζε κάποιο άλλο. Δεν είπαμε όμως ότι θα αποχωρήσουμε. Αυτό που είπαμε ήταν πως άμα δεν προλάβουμε να καταλήξουμε πουθενά και δεν προλάβουμε να καταβάλουμε τη συμμετοχή μας, το πολύ πολύ δεν θα είμαστε υποψήφιοι! Μάλλον όμως αυτό παρεξηγήθηκε και βγήκε παραέξω σαν λόγος αποχώρησης.

Είστε θαυμαστές του συγκεκριμένου διαγωνισμού; 
Φώτης: Εγώ παρακολουθώ τον διαγωνισμό εδώ και 2-3 χρόνια. Θεωρώ ότι από το 2009 και μετά ειδικά ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. 
Αλέξανδρος: Εγώ παρακολουθούσα κατά καιρούς αποσπάσματα αλλά ολοκληρωμένη Eurovision πρώτη φορά είδα πέρυσι! 
Γιώργος: Εγώ παρακολουθώ Eurovision από το 2001!
Λευτέρης: Δεν θεωρώ τον εαυτό μου fan! Αν δεν μου τύχει κάτι άλλο θα το δω, αλλά δε θα στηθώ και ώρες πριν μπροστά απ' τη τηλεόραση!

Ποια η αγαπημένη σας ελληνική συμμετοχή και ποια η ξένη;
Λευτέρης: Εγώ έχω περίεργα γούστα! Από Ελληνικές προτιμώ το «S.A.G.A.P.O.» και από ξένες το «Baila Chiki Chiki»!
Γιώργος: Από Ελληνικές σίγουρα το «My Number One» ενώ από ξένες μου άρεσε πολύ το «Believe» του Dima Bilan! 
Φώτης: Από Ελληνικές το «My Number One» ενώ από ξένες μου άρεσαν οι Lordi αλλά έχω ξεχωρίσει και τις Inga & Anush που είχαν εκπροσωπήσει την Αρμενία το 2009. 
Αλέξανδρος: Από Ελληνικές θα πω και εγώ το «My Number One» ενώ από ξένες μου άρεσε πολύ η συμμετοχή της Ουκρανίας στο περσινό διαγωνισμό, με το «Sweet people».

Αν δεν επιλεχτείτε τελικά να εκπροσωπήσετε τη χώρα φέτος θα προσπαθήσετε και άλλη χρονιά; 
Κ.Χ.: Ποτέ δε ξέρεις! Ίσως ναι, ίσως όχι!

Τελικά τι έχει να κερδίσει κάποιος από τον διαγωνισμό αυτό;
Κ.Χ.: Πολλές εμπειρίες ζωής, πολλές ευκαιρίες, ταξίδια, γνωριμίες… Πάρα πολλά πράγματα! Εμείς θέλουμε να δείξουμε στο κόσμο ποιοι είμαστε γιατί λογικό είναι να μην αρέσουμε σε όλους. Εννοούμε δισκογραφικά και σαν συγκρότημα. Μπορεί κάποιος να μην μας είχε προσέξει και να μην ξέρει τι στυλ έχουμε. Παρακολουθώντας όμως κάποιος τον διαγωνισμό, ίσως αλλάξει γνώμη για μας. Ίσως του αρέσουμε τελικά.

Συμμετέχετε μ’ ένα αγγλικό ποπ/ροκ κομμάτι. Πείτε μας δυο λόγια για το τραγούδι σας. 
Κ.Χ.: Το τραγούδι μας ονομάζετε «Come with me».Τη μουσική υπογράφουμε εμείς ενώ τους στίχους έχει γράψει ο Ανδρέας Γαλανόπουλος. Πρόκειται για ένα δυναμικό, ενεργητικό κομμάτι που σίγουρα βασίζεται στη live εκτέλεσή του και την επαφή με το κόσμο. Πληροφορηθήκαμε ότι ο Ελληνικός τελικός ίσως γίνει σε κλειστό κύκλο, χωρίς κοινό δηλαδή και στεναχωρηθήκαμε λίγο γιατί το συγκρότημά μας βασίζεται πολύ στην ανταπόκριση του κοινού. Το τραγούδι θα συμπεριλαμβάνεται και στο δίσκο μας με τίτλο «Εμείς», ο οποίος θα κυκλοφορήσει σε 10 μέρες.

Είστε γενικά υπέρ του αγγλικού στίχου για τη Eurovision; 
Κ.Χ.: Για την εποχή που ζούμε ναι. Ο αγγλικός στίχος είναι πιο κατανοητός στο κόσμο. Βέβαια παίζει ρόλο και το τραγούδι. Άμα έχεις ένα λαϊκό, ζεϊμπέκικο κομμάτι δεν κολλάνε οι αγγλικοί στίχοι. Όπως επίσης άμα έχεις ένα ροκ κομμάτι δεν κολλάνε και τόσο ωραία οι ελληνικοί.

Ποιες οι συνεργασίες σας μέχρι στιγμής; 
Κ.Χ.: Έχουμε συνεργαστεί με μεγάλους και σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Γιάννης ο Δόξας αλλά και με καλούς τραγουδιστές όπως ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαϊας Ματιάμπα, η Βαλάντω, ο Λούκας Γιώρκας και ο Νικόλας Μεταξάς.

Εμφανίζεστε κάπου αυτή τη περίοδο;
Κ.Χ.: Ξεκινάμε σύντομα (αρχές Μαρτίου) εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου, στο Ν. Κόσμο σε ένα πολύ όμορφα δομημένο πρόγραμμα με εκλεκτούς καλλιτέχνες! 

Θα ήθελα να μου τα σχολιάσετε τους υπόλοιπους υποψήφιους, έναν-έναν ξεχωριστά! 

Α. Βαλάντω Τρύφωνος
Κ.Χ.: Η Βαλάντω είναι πολύ καλή σ’ αυτό που κάνει, έχουμε συνεργαστεί μαζί της και ξέρουμε πως δουλεύει.
Β. Τριημιτόνιο
Κ.Χ.: Με τους Τριημιτόνιο είμαστε φιλαράκια από το παιχνίδι. Έχουμε να πούμε τα καλύτερα γιατί αγαπάνε αυτό που κάνουνε και αυτό φαίνεται.
Γ. Αντιγόνη Ψυχράμη
Κ.Χ.: Την Αντιγόνη δεν την ξέρουμε και τόσο καλά έχουμε καταλάβει όμως ότι είναι πολύ ταλαντούχα. Είναι πολύ καλή performer.
Δ. Λούκας Γιώρκας
Κ.Χ.: Και με τον Λούκας είμαστε φιλαράκια. Τον ξέρουμε από το X-Factor, έχουμε δουλέψει και μαζί. Πολύ καλός τραγουδιστής και πολύ φίλος!
Ε. Nikki Ponte 
Κ.Χ.: Η Nikki είναι πραγματικά εξαιρετική. Έχει εκπληκτική φωνή και τρομερό ήθος και όρεξη για δουλειά. Φαίνεται ότι το έχει σπουδάσει αυτό που κάνει και τα καταφέρνει μια χαρά. Τη γνωρίσαμε όταν είχαμε πάει σε ένα live του X-Factor 3 ως καλεσμένοι.

Υπάρχει άγχος για τον Ελληνικό τελικό;
Κ.Χ.: Για κάθε τι που κάνουμε υπάρχει άγχος αλλά είναι το δημιουργικό άγχος. Θέλουμε να τα πάμε καλά και να δείξουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει.

Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία εύχομαι! 
Κ.Χ.: Εμείς ευχαριστούμε. Χαρήκαμε για τη γνωριμία!