Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Τριημιτόνιο:"Έχουμε καταλήξει σε 2 τραγούδια για τον ελληνικό τελικό της Eurovision"- Διαβάστε τη συνέντευξή τους για το OGAE Greece, από τον Κρικόρ Κιφορκιάν!


Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε για το site του OGAE Greece (OGAE Greece είναι το επίσημο σωματείο Φίλων της Eurovision στην Ελλάδα), και δόθηκε στο μέλος του Σωματείου Κρικόρ Κιφορκιάν.

Κρικόρ,σε ευχαριστούμε πολύ για την άδεια αναδημοσίευσής της!

Αρχικά, σας ευχαριστώ εκ μέρους του OGAE Greece για την συνάντηση και για το χρόνο σας για τη συνέντευξη αυτή!
Τριημιτόνιο: Εμείς ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την φιλοξενία!

Ξεκινήσατε τη πορεία σας από το «X-Factor 1» στο οποίο τερματίσατε 3οι. Μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας από εκεί. Πιστεύατε πως θα φτάσετε μέχρι το τελικό ή όχι;
Τριημιτόνιο: Βασικά, ποτέ δεν κάνουμε κάτι αν δε ξέρουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα ότι θα το πετύχουμε. Πάντα έχουμε στόχο την πρωτιά. Στο «X-Factor» θέλαμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και η 3η θέση είναι ψηλά! Όλη αυτή η εμπειρία ήταν απίστευτη και μάθαμε πολλά για τη δουλειά. Το σημαντικό είναι ότι κάναμε τη δουλειά μας σοβαρά αλλά παράλληλα το διασκεδάζαμε κιόλας!

Ο Άγγελος, το 3ο μέλος της παρέας, δεν ήταν από την αρχή μαζί σας Μάριε και Δημήτρη! Πως προέκυψε η συνεργασία αυτή;
Δημήτρης: Ο Μάριος δούλευε μαζί με τον Άγγελο οχτώ χρόνια στη Κύπρο! Ήταν στο ίδιο συγκρότημα. Οπότε ήταν ουσιαστικά πρόταση του Μάριου!
Μάριος: Ο Άγγελος είναι πολύ καλό παιδί. Ξέρω τον χαρακτήρα του, κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο για να μείνει ενωμένο ένα συγκρότημα! Επίσης ξέρω ότι έχει ταλέντο στη μουσική.


Μέχρι στιγμής έχετε συνεργαστεί με ονόματα όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Πέγκυ Ζήνα, ο Σάκης Ρουβάς, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Κώστας Καραφώτης… Είναι όλοι τους δυνατά ονόματα στο χώρο. Είστε ευχαριστημένοι; Ήταν αυτοί που ονειρευόσασταν να συνεργαστείτε μαζί τους; 
Τριημιτόνιο: Πάρα πολύ. Αυτούς και άλλους τόσους ονειρευόμαστε! Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες είναι μεγάλοι επειδή ζουν για τη μουσική, δεν την αγαπούν απλά. Η συνεργασία μας μαζί τους είναι ένα μεγάλο σχολείο!

13 Δεκεμβρίου 2010! Σημαντική μέρα για εσάς! Κυκλοφορεί ο πρώτος σας δίσκος,  με τίτλο το όνομά σας, για τον οποίον δίσκο έχουν γράψει τραγούδια μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας. Ξεχωρίζει ήδη η μπαλάντα «Μαρκαδόρος». Θα ήθελα να πείτε δυο λόγια για το κομμάτι αυτό, για το δίσκο γενικότερα αλλά και ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι από το δίσκο.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το δίσκο αυτό γιατί συνεργαστήκαμε με αξιόλογους συνεργάτες όπως οΔημήτρης Φάκος, ο Γιώργος Σαμπάνης, η Σάνυ Μπαλτζή, ο Γιώργος Σταυρόπουλος, ο Άλεξ Παναγήαλλά και επειδή είχαμε την ευκαιρία να ηχογραφήσουμε κομμάτια που έχουμε γράψει εμείς οι ίδιοι.
Μάριος: Ο «Μαρκαδόρος» ήταν από τα πρώτα τραγούδια που ακούσαμε και το αγαπήσαμε ιδιαίτερα. Εμένα το αγαπημένο μου είναι το «Φυλαχτό».
Άγγελος: Είναι πολύ στο στυλ μας ο «Μαρκαδόρος». Εμείς θεωρούμε το τραγούδι αυτό «τραγούδι-ταυτότητα»!  Προσωπικά, το αγαπημένο μου είναι το «Μείνε ή  φύγε».
Δημήτρης: Εκτός από το «Μαρκαδόρο» που αρέσει σε όλους μας, μου αρέσει ιδιαίτερα το «Η ζωή τα έχει με άλλον»!! Με εκφράζει πολύ αυτό το διάστημα! (γέλια) 
 
Γενικά, τι μουσική ακούτε εσείς;
Άγγελος: Εγώ ακούω κυρίως… τα πάντα (γέλια). Ειλικρινά, ακούω τα πάντα!
Μάριος: Και εγώ το ίδιο.
Δημήτρης: Εγώ έχω αδυναμία στα κλασσικά ροκ κομμάτια της δεκαετίας του’ 70 και στις ροκ μπαλάντες του ’80!
Τελικά, ποιο είναι το μυστικό για ένα συγκρότημα να μένει ενωμένο;
Τριημιτόνιο: Όπως είπαμε και πιο πριν, το σημαντικό είναι, εκτός από μουσικά, τα μέλη ενός συγκροτήματος να είναι δεμένοι μεταξύ τους και σαν χαρακτήρες! Και εμείς, είμαστε δεμένοι!!!

Πως προέκυψε το να είστε υποψήφιοι για την Eurovision; Ήταν κάτι που σας άρεσε;
Τριημιτόνιο: Ναι μας άρεσε γιατί είμαστε fans του διαγωνισμού εδώ και πολλά χρόνια! Η πρόταση έγινε μετά από συνεννόηση της ΕΡΤ και της δισκογραφικής μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχαμε σκεφτεί, σοβαρά τουλάχιστον, γιατί μέσα στη πλάκα το είχαμε πει μεταξύ μας! Αλλά φυσικά και χαιρόμαστε γιατί οτιδήποτε έχει να κάνει με τη μουσική μας αφορά και η Eurovision είναι ένας τεράστιος και αγαπητός στο κόσμο μουσικός θεσμός! Είναι ωραίο που στο θεσμό αυτό οι λαοί ενώνονται μεταξύ τους μέσω της μουσικής! Αν όλα πάνε καλά, και προκριθούμε έχουμε να ζήσουμε πολλά! Εμπειρίες από άλλες χώρες, κουλτούρες, καλλιτέχνες, τραγούδια… Είναι πάρα πολλά αυτά που έχουμε να μάθουμε και να πάρουμε!

Πόσο αισιόδοξοι νιώθετε δίπλα στα άλλα ονόματα;
Μάριος: Πάρα πολύ! Είναι το ίδιο πράγμα που σου είπα για το «X-Factor». Ποτέ δεν πηγαίνουμε κάπου αν δεν είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας και για αυτό που έχουμε να δώσουμε. Πιστεύουμε ακόμη και στη πρωτιά!

Έχετε καταλήξει στο τελικό σας τραγούδι;
Μάριος: Είμαστε στη φάση που το επιλέγουμε. Κατά βάση όμως θα είναι σε Ελληνικό στίχο το τραγούδι.
Δημήτρης: Έχουμε καταλήξει σε δύο κομμάτια αλλά ακόμη δεχόμαστε προτάσεις!


Είστε υπέρ του ξένου στίχου σε ένα κομμάτι για τη Eurovision ή θεωρείτε ότι κάθε χώρα θα πρέπει να συμμετάσχει με τραγούδι ερμηνευμένο στην εθνική της γλώσσα;
Άγγελος: Βασικά αυτό είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία είναι ωραίο το να συμμετάσχει η κάθε χώρα με τη γλώσσα της και να σε παρασύρει έστω και μόνο με τη μουσική. Τρανταχτό παράδειγμα το «Lane Moje». Από την άλλη, είναι καλό το τραγούδι σου να γίνεται κατανοητό στο κόσμο.
Μάριος: Φυσικά, η κάθε συμμετοχή εξαρτάται και από τον κάθε καλλιτέχνη και από την ενέργεια που έχει να δώσει ο καθένας πάνω στη σκηνή! 


Θα ήθελα να μου «περιγράψετε» με λίγα λόγια τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους…
Α. Αντιγόνη Ψυχράμη: Τριημιτόνιο: Η Αντιγόνη είναι μια τραγουδίστρια που μεταμορφώνεται πάνω στη σκηνή! Μπορεί να σου βγάλει ταυτόχρονα ευαισθησία και δυναμισμό!
Β. Βαλάντω Τρύφωνος Τριημιτόνιο: Η Βαλάντω είναι εξαιρετική τραγουδίστρια και πολύ καλή κοπέλα! Συνεργαζόμαστε μαζί στο Fever και βλέπουμε ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα πάνω στη σκηνή!
Γ. Κόκκινα Χαλιά Τριημιτόνιο: Ήμασταν μαζί στο «X-Factor». Είναι πολύ καλοί στο είδος τους! Αποτελούν ένα δυνατό χαρτί για τον διαγωνισμό.
Δ. Νίκη Πόντε Τριημιτόνιο: Σπουδαία τραγουδίστρια! Εξαιρετική φωνή, κοπέλα με σπουδές, παρουσία και για την ηλικία της είναι πολύ ταλαντούχα.
Ε. Λούκας Γιώρκας Τριημιτόνιο: Για τον Λούκας, δεν μπορούμε να μιλήσουμε αντικειμενικά! Είναι πολύ καλός μας φίλος, ήμαστε κάθε μέρα σχεδόν μαζί. Είναι από τα καλύτερα παιδιά. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι ο Λούκας ζει   γι’ αυτό που κάνει!


Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Τριημιτόνιο: Στη φάση που είμαστε θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη Eurovision. Μετά από αυτό σίγουρα θα υπάρχει η προώθηση του δίσκου, θα υπάρχουν live εμφανίσεις… Γενικά θέλουμε να κάνουμε αργά, σταθερά και σωστά βήματα και η δουλειά μας να αγαπηθεί από τον κόσμο!

Που μπορεί να σας βρει κανείς; 
Τριημιτόνιο: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο «Fever» (Λεωφόρο Συγγρού και Λαγουμιτζή 25, στο Νέο Κόσμο), παρέα με τον Γιάννη Πάριο, τον Σταμάτη Γονίδη και τη Βαλάντω! Ελάτε όλοι να δείτε το πρόγραμμα γιατί πραγματικά αξίζει!

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στα μέλη του OGAE Greece;
Τριημιτόνιο: Πρώτα από όλα να πούμε ότι ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και την απίστευτη διοργάνωση που έχετε κάνει εδώ στο Metropolis Live Stage. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι μας χαροποιεί το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τόσο πολύ έναν θεσμό σαν την Eurovision και που τον στηρίζουν πολύ πριν από το «Die for you», μετά το οποίο γίναμε οι περισσότεροι fans.

Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και καλή επιτυχία στον Ελληνικό Τελικό!
Τριημιτόνιο: Εμείς ευχαριστούμε πολύ για όλα Κρικόρ. Καλή επιτυχία σε όλους!



Share/Bookmark