Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν πληρώνουν!


Με προσθήκη στο νομοσχέδιο «Εξυγίανση, Αναδιάρθρωση και Ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το κίνημα «Δεν πληρώνω» στα διόδια, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στην προσθήκη, η άρνηση πληρωμής διοδίων καθίσταται παράβαση του Κ.Ο.Κ., ενώ η μη καταβολή κομίστρου στις δημόσιες συγκοινωνίες μετατρέπεται σε πλημμέλημα.


Στην πρώτη περίπτωση, η παράβαση θα μπορεί να διαπιστώνεται από τα αστυνομικά όργανα (σε ενδεχόμενο έλεγχο ή αυτοπροσώπως) και θα συνεπάγεται επιβολή προστίμου 200 ευρώ, ενώ θα είναι στην κρίση των αστυνομικών, η επιβολή διοικητικών μέτρων όπως αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, διπλώματος και πινακίδων.


Στην περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί μέσα μεταφοράς χωρίς να έχει πληρώσει εισιτήριο, προβλέπεται -εξαγοράσιμη- ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και χρηματικό πρόστιμο.


Παράλληλα, στην προσθήκη λαμβάνεται μέριμνα για μειωμένες κατά 50% τιμές των εισιτηρίων ή ακόμη και δωρεάν μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες, για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. 



Πηγή:Real.gr

Share/Bookmark