Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

"Ποτέ πια να μη χρειαστούν Τρόικες": Αισιόδοξος ο Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής - Δείτε το βίντεο

«Ποιος Έλληνας μπορεί να είναι περήφανος όταν βλέπει να έρχονται κάθε τρίμηνο οι υπεύθυνοι της τρόικας να μας ελέγχουν;», αναρωτήθηκε ο Γ. Παπανδρέου απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Γ. Καρατζαφέρη για το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι για την εξέλιξη αυτή δεν ευθύνεται η Τρόικα αλλά η ΝΔ που διπλασίασε το χρέος της χώρας και τα υπόλοιπα προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας σε παιδεία, οικονομία, υγεία: «Ξέρετε τις ευθύνες του κ. Καραμανλή και της ΝΔ. Εμείς, αντίθετα, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, δεν λακίσαμε, δεν δραπετεύσαμε, αυτοί όμως εφυγαν νωρίς για να μην διαχειριστούν τα λάθη τους, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι δεν έφυγαν όσο νωρίς έπρεπε».

«Ποτέ πια να μην ξαναχρειαστούν τρόικες, ποτέ πια δάνειες δυνάμεις, ήρθε η ώρα να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση ήταν αναγκαίες.

Και συνέχισε: «Ποιος απειλεί την κυριαρχία μας όταν είμαστε εκτεθειμένοι στους άγριους ανέμους της παγκοσμιοποίησης; Δεν μας απειλούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, μας δίνουν τη δυνατότητα να αντισταθούμε. Μόνοι μας νομίζετε μπορούμε να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή, να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση... Θέλουμε ή όχι κοινά σύνορα και την προστασία τους, θέλουμε ή όχι κοινή οικονομική διακυβέρνηση».




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ




Πηγή κειμένου:Πρώτο Θέμα
Share/Bookmark