Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Η Super League στο μικροσκοπιο!

Εξοδο στην Κέρκυρα πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός από όπου θέλει να στείλει μήνυμα ποιος είναι το αφεντικό του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός με τη.. χθεσινή νίκη επί του Αρη πλησίασε στους δυο βαθμούς, αλλά στο χέρι των «ερυθρολεύκων» είναι να ανεβάσουν πάλι τον πήχη, αυξάνοντας τη διαφορά στους πέντε βαθμούς. Η ΑΕΚ ψάχνει το καλό της πρόσωπο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης που είναι ο κακός του δαίμονας.
Αναλυτικά οι σημερινοί αγώνες της 17ης αγωνιστικής:
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΟΛΥΜΠIAKΟΣ ΒΟΛΟΥ 15:00 NOVA3
Παγκρήτιο Στάδιο
Προϊστορία: 1-0-0.
Α’ Γύρος: Ολυμπιακός Βόλου-Εργοτέλης 0-1
Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Αναμετρώνται δυο Ελληνες προπονητές, ο Νίκος Καραγεωργίου του Εργοτέλη και ο Σάκης Τσιώλης του Ολυμπιακού Βόλου. Μάλιστα οι ομάδες έχουν ένα βαθμό διαφορά, με τους Θεσσαλούς να βρίσκονται πιο πάνω από τους Κρητικούς. Πάντως, έχουν διαφορετική φιλοσοφία με το μεν Καραγεωργίου να ποντάρει περισσότερο στην άμυνα, ενώ ο Τσιώλης παίρνει και κάποια ρίσκα. Η προϊστορία των αναμετρήσεων Εργοτέλη και Ολυμπιακού Βόλου είναι «φτωχή» και η μοναδική νίκη των Κρητικών που βλέπετε πιο πάνω είναι για το κύπελλο της αγωνιστικής περιόδου 1985-86. Στα αξιοσημείωτα ότι οι Κρητικοί ένα…
μούδιασμα το έχουν, εξαιτίας του ορισμού του Παμπορίδη.
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 15:00 NOVA2
Καυτανζόγλειο Στάδιο
Προϊστορία: 4-3-1
Πέρσι: 2-2
Α’ Γύρος: Ατρόμητος-Ηρακλής 1-1
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κι εδώ έχουμε σύγκρουση Ελλήνων προπονητών, με τις ομάδες τους να ισοβαθμούν στην 11η θέση μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης. Γίνεται αντιληπτό ότι και στα δυο στρατόπεδα το άγχος της παραμονής είναι μεγάλο, καθώς η επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται… ακριβώς κάτω από τα πόδια τους. Επιτακτική η ανάγκη της επιβίωσης. Βλέπουμε ότι ο Ηρακλής έχει μια νίκη και μια ισοπαλία στα τελευταία έξι και αντίστοιχα ο Ατρόμητος, μόλις μια ήττα αλλά δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Αναμφίβολα δείχνει ότι βρίσκεται σε φόρμα. Να προσθέσουμε ότι ο Ατρόμητος δεν έχει χάσει στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, όπου έχει πάρει μια νίκη και δυο ισοπαλίες. Με άλλα λόγια τελευταία άρχισε να… χτίζει θετική παράδοση.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 15:00 NOVA4
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Προϊστορία: 10-5-8
Πέρσι: 3-0
Α’ Γύρος: Ξάνθη-Πανιώνιος
Εδώ υπάρχει μεγάλη κόντρα. Λεμονής εναντίον Πανόπουλου. Η διαμάχη ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2006, όταν ο νυν τεχνικός του Πανιωνίου άφησε στα… κρύα του λουτρού τους ακρίτες, μετά από εννέα αγώνες στον πάγκο τους, για να αναλάβει τον Ολυμπιακό. Στα υπόψη και ότι η Ξάνθη είναι μια ομάδα που δυσκολεύει το Λεμονή. Αλλαξαν πολλά από το ματς του πρώτου γύρου και για τους δυο αντιπάλους. Η Ξάνθη βρήκε το δρόμο της με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από το Νίκο Παπαδόπουλο, ενώ ο Πανιώνιος με την πρόσληψη Λεμονή δεν ξέφυγε μεν από την επικίνδυνη ζώνη, όμως υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης, με απόδειξη την ισοπαλία στο Βόλο. Οι «κυανέρυρθροι» ποντάρουν σε μεταγραφική βοήθεια από τον Ολυμπιακό, με τον Κουμορτζί να είναι έτοιμος να ακολουθήσει το ίδιο δρομολόγιο με το Μανιάτη. Μπορεί η Ξάνθη να έχει βαθμολογική άνεση, όμως η νίκη είναι μονόδρομος για τον Πανιώνιο.
Π.Α.Ο.Κ. – ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ 17:15 NOVA2
Γήπεδο: Τούμπας
Προϊστορία: 1-1-1
Πέρσι: 1-0
Α’ Γύρος: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-0
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Τον… κακό του δαίμονα υποδέχεται ο ΠΑΟΚ, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια ομάδα που τον ζορίζει αρκετά. Απόδειξη ότι τον έχει κερδίσει μόλις δυο φορές σε σύνολο επτά αναμετρήσεων, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει χάσει αρκετό έδαφος από τις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν λείπουν τα παράπονα για τη διαιτησία, κάτι που έγινε και μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Πάντως, δύσκολα θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό. Ο φετινός Αστέρας Τρίπολης πάει καλύτερα εκτός, παρά εντός και προέρχεται από την πρώτη του νίκη μέσα στο γήπεδό του.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – A.E.K. 17:15 NOVA3
Γήπεδο: Σερρών
Προϊστορία: 8-7-10
Α’ Γύρος: ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 2-0
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Μπορεί να μην τους έχει κερδίσει όμως ο Πανσερραϊκός δυσκόλεψε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, προέρχεται από ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, ενώ κέρδισε εντός έδρας τον Αρη. Αν μη τι άλλο πρόκειται για αξιόμαχη ομάδα που όμως άργησε να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κατηγορίας και για αυτό βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Η ΑΕΚ δεν βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση, με δεδομένο ότι δεν μπόρεσε να κερδίσει την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και να κάνει ποδαρικό με το δεξί. Ο Χιμένεθ ζήτησε επιτακτικά μεταγραφές, ενώ τις τελευταίες μέρες στην ένωση ασχολούνται με την κόντρα με τον Τζιμπούρ, ο οποίος δεν υπολογίζεται. Από στατιστικής άποψης δεν περνά απαρατήρητο ότι η ένωση έχει κάνει μόνο ένα διπλό στα δώδεκα τελευταία παιχνίδια, ενώ ο Πανσερραϊκός έχει τέσσερα ματς χωρίς τρίποντο.
ΚΕΡΚΥΡΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30 NOVA2
Γήπεδο: Κέρκυρας
Προϊστορία: 0-0-2
Α’ Γύρος: Ολυμπιακός-Κέρκυρα 2-0
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός παίζει εντός έδρας. Το νησί είναι κόκκινο, ενώ σε πέντε ματς, ανεξαρτήτου έδρας μετράει ισάριθμες νίκες κόντρα στους Φαίακες. Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός τους Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ξέρει κάποια από τα μυστικά του Βαλβέρδε, καθώς ήταν βοηθός του στον Ολυμπιακό. Παράλληλα για πρώτη φορά τίθεται αντιμέτωπος εναντίον της παλιάς του ομάδας. Στην Κέρκυρα αγωνίζεται και ο Ακης Στολτίδης, ο οποίος για επτά χρόνια φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ενώ ο Ντένις Επστάιν έχει παραχωρηθεί δανεικός από τους Πειραιώτες. Και οι δυο ομάδες έκαναν ποδαρικό με το δεξί, καθώς ο Ολυμπιακός νίκησε εντός έδρας τον Ηρακλή, ενώ η Κέρκυρα προέρχεται από ισοπαλία στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στην ΑΕΚ. Στόχος των Πειραιωτών είναι να διατηρήσουν τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό που χθες νίκησε τον Αρη, προκειμένου να παραμείνουν ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανοίξει το σκορ στα 15 από τα 16 φετινά ματς, ενώ δεν έχουν φέρει ισοπαλία.



Share/Bookmark