Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ανακατεύει πάλι την «τράπουλα» ο Γ. Παπανδρέου!


Τα διδάγματα του 2010 και το ανώμαλο κλείσιμο του προηγούμενου έτους με την απώλεια ενός ακόμη βουλευτή, που μείωσε τον αριθμό τη ς κυβερνητικής πλειοψηφίας στο 156, φαίνεται πως έχουν ωριμάσει αρκετά το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο εμφανίζεται προβληματισμένο τουλάχιστον ως προς τον τρόπο διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων. 
Η απόφαση του κ. Παπανδρέου είναι σαφής: Περισσότερη διαβούλευση, κανένα κατεπείγον νομοσχέδιο –όπως το πολυνομοσχέδιο–, όχι «τυφλή» υιοθέτηση των επιταγών της τρόικας και μεγάλη βάσανος στις αποφάσεις που λαμβάνονται. 
Η απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει με θετικό τρόπο τη νέα χρονιά καταθέτοντας για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή τον επενδυτικό νόμο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μεσούσης της ...
εορταστικής περιόδου –στις 3 Ιανουαρίου– μόνο τυχαία δεν ήταν. 
Οι «λεπτές» ισορροπίες στο εσωτερικό κυβέρνησης και κόμματος, και τα πρόσωπα που θα «σημαδέψουν» την πορεία της κυβέρνησης το 2011: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ραγκούσης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Κώστας Θέος, Λουκάς Παπαδήμος, Μιχάλης Καρχιμάκης. Ποιος ο ρόλος τους και ποιές αρμοδιότητες αναλαμβάνουν. 
Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν.


Πηγή:Επίκαιρα

Share/Bookmark