Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

"Αυλαία" του α' γύρου στη Superleague

Γράφει ο Μάριος Μάντζος
Σε πλεονεκτική θέση στη μάχη της κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος της Superleague βρίσκεται από χθες ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" δέχτηκαν μετά χαράς το σαββατιάτικο "δώρο" του Ολυμπιακού Βόλου, που "σόκαρε" παίρνοντας μία σπουδαία νίκη με 0-1 στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με γκολ του Μόνχε, κι έφυγε από τη Λάρισα με το πολυπόθητο διπλό, χάρη σε ένα αυτογκόλ του Κατσιαρού. Ο Ολυμπιακός πλέον ξέφυγε με 5 βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.
Οι "Ευρωπαίοι" ΠΑΟΚ κι Άρης, μετά τις σπουδαίες τους προκρίσεις στους "32" του Europa League τα βρήκαν "σκούρα" απέναντι σε ...
Κέρκυρα και Ξάνθη αντίστοιχα, που πανηγύρισαν δύο υπερπολύτιμες νίκες στην προσπάθεια απομάκρυνσης από τη ζώνη υποβιβασμού. Την ίδια ώρα, η έτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Ηρακλής "γεύτηκε" τη χαρά της νίκης μετά από πέντε αγωνιστικές καθώς επικράτησε της ΑΕΚ, που συνεχίζει να προβληματίζει, με 2-0 στο "Καυτατζόγλειο".
Στα άλλα ματς του πρωταθλήματος, απόρθητο "κάστρο" δείχνει τον τελευταίο καιρό το "Παγκρήτιο" για τον αήττητο επί πέντε σερί αγωνιστικές Εργοτέλη, που μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες στο γήπεδο της Κρήτης μετά και τη σαββατιάτικη απέναντι στον Πανσερραϊκό με 2-0. Την ίδια ώρα, το γκολ του Σαγανόφσκι στο 93' έδινε με δραματικό τρόπο το βαθμό της ισοπαλίας στον Ατρόμητο στην Καβάλα, ενώ Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης έμεναν άσφαιροι στη Νέα Σμύρνη με το 0-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

Αναλυτικά οι αγώνες της 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010
Εργοτέλης - Πανσερραϊκός 2-0 (17' Μπούντιμιρ, 85' Βίσιο)
Καβάλα - Ατρόμητος 1-1 (52' Ογκμπέτσε - 93' Σαγανόφσκι)
Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 0-0
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 0-1 (78' Μόνχε)
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου
Άρης - Skoda Ξάνθη 0-2 (22', 62' Σουάνης)
Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 2-1 (6' Ιωάννου, 49' Στολτίδης - 45' Αθανασιάδης)
Ηρακλής - ΑΕΚ 2-0 (41' Ντάνι, 58' Παπαστεριανός)
Λάρισα - Ολυμπιακός 0-1 (35' Κατσιαρός αυτ.)

Βαθμολογία

















Share/Bookmark