Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ο Φιντέλ Κάστρο επέστρεψε δριμύτερος Δείτε τις φωτογραφίες καί το βίντεο!


Ντυμένος με την παραδοσιακή χακί στολή του, ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, που στις 13 Αυγούστου συμπληρώνει τα 84 χρόνια του, προσέφερε επίσης στον κινέζο ΥΠΕΞ την κινεζική έκδοση του «Λεξικού των Σκέψεων του Φιδέλ Κάστρο», έπειτα από τη συζήτηση που είχε μαζύ του για τις διεθνείς εξελίξεις και τις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cubadebate.cu.!


Ο Γιανγκ, που μετά τη συνάντηση αυτή αναχώρησε από την Κούβα, είχε συνομιλίες το Σάββατο με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, που ανέλαβε την ηγεσία μετά την αποχώρηση του ‘λίδερ μάξιμο’ από την ενεργό πολιτική. Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος της Κούβας μετά τη Βενεζουέλα.
Το βιβλίο «Η Στρατηγική Νίκη» διηγείται τη νικηφόρο μάχη που δόθηκε το 1958 από τους αντάρτες του Φιδέλ Κάστρο κατά των δυνάμεων του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα στη Σιέρα Μάδρε. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης και μία «μικρή αυτοβιογραφία» του ιστορικού ηγέτη.
Ο Φιδέλ Κάστρο, ο οποίος έχει θεραπευθεί πλήρως από την ασθένεια, η οποία τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την εξουσία το 2006, έχει πολλαπλασιάσει πρόσφατα τις δημόσιες εμφανίσεις του, μιλώντας κυρίως για διεθνή ζητήματα, και χωρίς να θίγει τις εσωτερικές υποθέσεις για τις οποίες αποφασίσει ο αδελφός του Ραούλ.


Επίσης, μία ακόμη δημόσια εμφάνιση έκανε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, στρέφοντας και αυτή τη φορά τα βέλη του κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Φιντέλ Κάστρο, μιλώντας σε μέλη της νεολαίας του κομμουνιστικού κόμματός του, κατηγόρησε ευθέως την Ουάσιγκτον ότι υποβάλει σε βασανιστήρια πέντε Κουβανούς πράκτορες, που κρατούνται από τις αμερικανικές αρχές εδώ και μία δεκαετία. Η ομιλία του διήρκεσε περίπου μία ώρα και μεταδόθηκε από την κουβανική τηλεόραση.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι συνεχείς πλέον δημόσιες εμφανίσεις του Κομαντάντε υποδεικνύουν τη δυναμική επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο της Κούβας, εν μέσω των αυξανόμενων διεθνών πιέσεων για άμεσες μεταρρυθμίσεις.



ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Share/Bookmark