Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Πυκνώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό!


Υπ’ ατμόν για εξελίξεις τον Σεπτέμβρη βρίσκονται υπουργοί και βουλευτές, καθώς πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη για την Διεθνή Έκθεση.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, ο πρωθυπουργός θα κάνει το...
απαραίτητο brainstorming κατά τις διακοπές του στην Πάρο. Βέβαια, άλλες πληροφορίες τον θέλουν ενοχλημένο από τα σενάρια ανασχηματισμού και, μάλιστα, φαίνεται πως ζήτησε από υπουργούς να μην ασχολούνται με αυτά.

Αν και το επικρατέστερο σενάριο θέλει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα πριν από την ΔΕΘ ώστε ο κ. Παπανδρέου να δείξει ότι μηδενίζει το κοντέρ, υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ως καλύτερο χρόνο για αλλαγές το διάστημα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη.

Μεταξύ των προσώπων που θα αντικατασταθούν, σύμφωνα πάντα με τα σενάρια, είναι οι υφυπουργοί Φώφη Γεννηματά, Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Ντόλιος και Σταύρος Αρναουτάκης.

Άλλα σενάρια θέλουν τον Μιχάλη Χρυσοχΐδη να αλλάζει υπουργείο, όπως επίσης και τους κ.κ. Ραγκούση και Παμπούκη, με τον τελευταίο να γίνεται υπουργός Εξωτερικών, πόστο που μέχρι σήμερα κατέχει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου.

Άγνωστο παραμένει επίσης το μέλλον τεσσάρων κυριών της κυβέρνησης: Λούκα Κατσέλη, Τίνα Μπιρμπίλη, Κατερίνα Μπατζελή και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι μονίμως μέσα στη λίστα των υπουργών που μπορεί να αντικατασταθούν ή να μετακινηθούν.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν αποκλείεται να μην κάνει ανασχηματισμό αλλά αναδιάρθρωση του κυβερνητικού σχήματος.



Share/Bookmark