Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Tι είπε ο Παπανδρέου στο υπουργικό - Δεν παραιτείται, ευεργετικό το πακέτο, δεν μας έβαλαν όρους οι εταίροι!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft



Update 17.24 : Τι είπε ο Παπανδρέου στο υπουργικό. Ευεργετικό το πακέτο, Δεν παραιτείται, συζητά για μεταβατική κυβέρνηση. «Δεν μας έβαλαν οι εταίροι όρους…»

Παπανδρέου: «Μεγάλο επίτευγμα το ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τη σύμβαση» - «Δεν μας έβαλαν οι εταίροι όρους…»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού ...
συμβουλίου και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. .
 Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας για την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας είπε
"Να χαιρετίσουμε το γεγονός ότι θα ψηφίσει η ΝΔ τη δανειακή σύμβαση. Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα. Θα ζητήσουμε να είναι συνδιαπραγματευτές στην προσπάθεια, δεν απορρίπτουμε τας περί μεταβατικής κυβέρνησης και εκλογών. Να ψηφίσουμε αλλά να μη σύρουμε τη χώρα σε εκλογές. Και να μην πάμε σε δημοψήφισμα, χαίρομαι αυτό ήταν που έφερε πολλούς σε μια τάξη λογικής. 
Η συνεννόηση θα γίνει με σοβαρότητα, με βάση το εθνικό συμφέρον. Να αναθέσουμε στο Ρέππα και τον Αθανασάκη να συζητήσουν με τη ΝΔ, θα μιλήσω κι εγώ με τον κύριο Σαμαρά. Είναι ιστορική στιγμή τα κόμματα να μπορούν να συνεννοηθούν σε θέματα εθνικής σημασίας".

Για το δημοψήφισμα: «Θεωρώ ότι είναι η καθοριστική και αποφασιστική απάντηση στα σενάρια εντός και εκτός Ελλάδας, εμπιστεύομαι τη σοφία του ελληνικού λαού περισσότερο από το πολιτικό σύστημα, ό,τι εννοούμε πολιτικό σύστημα. Οι εταίροι αναγνωρίζουν το δικαίωμα για δημοψήφισμα, δεν μας έβαλαν ποιο ερώτημα θα βάλουμε εμείς, αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο... Αν δεν ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις, το θέμα της παραμονής στο ευρώ  μπαίνει, εμείς στο δημοψήφισμα θα βάζαμε τη συμφωνία, αλλά η απόρριψη της θα σήμαινε για τους εταίρους απόρριψη του ευρώ.
Το τελικό αποτέλεσμα της απόρριψης του πακέτου,  είτε μέσω εκλογών, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε μέσω βουλής σημαίνει έξω από το ευρώ και νομίζω ότι τώρα κάποιοι το κατάλαβαν

Για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης: «Ήταν  καθαρή η θέση των εταίρων. Τι θα πεί επαναδιαπραγμάτευση;  Εμείς κάναμε συνεχώς επαναδιαπραγμάτευση. Το πακέτο είναι ευεργετικό. Ήταν αδιανόητο για τους εταίρους μας,- τους κατανοώ- μετά από αυτό το πακέτο να υπάρχει τέτοια αντίδραση από κάποιους στη χώρα μας. Κατανοώ το συνειδησιακό βάρος των στελεχών μας για το θέμα του δημοψηφίσματος. 
Ποιες ήταν όμως οι εναλλακτικές επιλογές; Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; Εμείς είμαστε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εμείς κουβαλάμε το σταυρό. Η λύση των εκλογών σημαίνει πολύ πιο μεγάλο κίνδυνο χρεοκοπίας και έξοδο από το ευρώ… Εγώ δεν θέλω να έχω βάρος στη συνείδηση μου,  να μετανιώνω  επειδή δεν πήγαμε σε δημοψήφισμα. Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τους εταίρους μας. Είχαμε ένα  δίλλημα. Η   πραγματική συναίνεση ή δημοψήφισμα».

Πηγή: Lifo.gr