Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ G20: Έφυγαν μαζί, θα γυρίσουν... μαζί;

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft


Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με προορισμό τις Κάννες, επιβιβάστηκε, εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ο….
θεράπων ιατρός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.


 Σε μια πτήση για γερά νεύρα, βέβαια, θα ήταν πιο χρήσιμος ένας… καρδιολόγος, από τον παθολόγο της Κεντρικής Κλινικής που κουράρει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και καθυστερεί με φάρμακα τη χειρουργική επέμβαση για τη σκωληκοειδίτιδα στην οποία πρέπει να υποβληθεί. 

Το ταξίδι θα έχει τρία στάδια: 


  • Πρώτον, στο πήγαινε. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ρωτήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο αν έχει κάποια σχέση με τις κινήσεις βουλευτών όπως η Μιλένα Αποστολάκη και η Εύα Καϊλή, καθώς θεωρούνται δικοί του συνομιλητές. Ο υπουργός Οικονομικών θα απαντήσει αρνητικά.
  • Δεύτερον, το εκεί. Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσουν να κρατήσουν ζωντανή τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ο πρώτος να πάρει και το ΟΚ για το δημοψήφισμα.
  • Τρίτον, η επιστροφή. Σε αυτή το σενάριο που θα λάβει χώρα θα εξαρτηθεί από το αν θα έχει επιτευχθεί η αποστολή στις Κάννες. Αν όχι, είναι πολύ πιθανό ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ζητήσει ανοιχτά από τον Γιώργο Παπανδρέου να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. Αλλαγή ηγεσίας ή εκλογές μετά τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει αρνητικά. Βέβαια, αν τα πράγματα πάνε καλά θα συμφωνήσουν τις… ομιλίες τους για τη Βουλή.

ΥΓ. Ο έτερος αντιπρόεδρος, Θεόδωρος Πάγκαλος, βρίσκεται στην μακρινή Κίνα. Σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε χθες, τουλάχιστον, στο οποίο δε διευκρινίζεται αν θα είναι παρών στην κρίσιμη αυριανή ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα προλάβει;



Πηγή: ProtoThema.gr