Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου με Ομπάμα στις Κάνες!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft



Συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο θα μεταβεί στις Κάνες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

 Εκεί πιθανότατα θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, εκτός από ...
την κυρία Ανγκέλα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να πείσει τους εταίρους και δανειστές μας ότι το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να επηρεάσει τις θεσμικές αλλαγές στη χώρα αλλά ούτε και τη διαδικασία προσαρμογής της οικονομίας.

Με βάση την αυστηρότατη συμφωνία που έχει συνάψει η χώρα με την Τρόικα δεν υπάρχουν ουσιαστικά περιθώρια καμίας παρέκκλισης και αυτό θα εγγυηθεί ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος που έλαβε εξιτήριο σήμερα το πρωί θα έχει παράλληλα να συζητήσει εκτενώς με τον πρωθυπουργό για την περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης τόσο σε σχέση με το δημοψήφισμα και τις ενστάσεις που διατυπώνονται, όσο και με την συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Πάντως πηγές προσκείμενες στον κ. Βενιζέλο επισήμαιναν ότι αν η κυβέρνηση είχε ενημερώσει έγκαιρα και διεξοδικά τους εταίρους μας για το δημοψήφισμα ίσως να μη υπάρχε σήμερα η ανάγκη για «απολογία» ενώπιον των G 20.

Πηγή: IEfimerida.gr