Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Θα πεθάνουν από την πείνα οι άποροι - Το υπουργείο δεν έστειλε χρήματα για τα επιδόματα!

Σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, προκύπτουν εξαιτίας της μη έγκαιρης αποστολής του ποσού που απαιτείται για την πληρωμή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών, γεγονός που ...
επιφέρει σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή τους στους αναπήρους όλης της χώρας. 


O Δήμος Πατρέων έχει ολοκληρώσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έγκαιρη καταβολή του επιδόματος και έχει ασκήσει επανειλημμένα πιέσεις προς το Υπουργείο προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις ή άλλες εμπλοκές.
 
Με αποκλειστική όμως ευθύνη του Υπουργείου, η καταβολή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί την προκαθορισμένη ημερομηνία, καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο ποσό. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με νεότερο δελτίο τύπου για την ημερομηνία καταβολής, όταν αυτή οριστεί.


Ο Δήμος Πατρέων ζητά από το Υπουργείο την άμεση εκταμίευση του συνόλου του ποσού που απαιτείται για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς δεν είναι δυνατόν σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική στιγμή, με τα εξοντωτικά για τους πολίτες μέτρα, να στερούνται οι έχοντες ανάγκη ακόμη και τα βασικά τους επιδόματα και να καταδικάζονται οι ανάπηροι συμπολίτες μας στην ανέχεια.





Πηγή: Dete.gr