Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: «Ένας στους Δύο Έλληνες Χωρίς Πετρέλαιο Θέρμανσης»!


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή - έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χωρίς κεντρική θέρμανση αναμένεται να ξεχειμωνιάσουν χιλιάδες οικογένειες, που φέτος αποφάσισαν να μη βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Πολλοί καταναλωτές αναζητούν πιο ... οικονομικές πηγές ενέργειας. Συγκεκριμένα, πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα είναι η ζήτηση των καταναλωτών σε ξύλα.
Ευτυχώς που ορισμένοι καταναλωτές -φοβούμενοι το διπλασιασμό της τιμής, λόγω του φόρου κατανάλωσης- προέβλεψαν κι αγόρασαν πετρέλαιο τον περασμένο Απρίλιο.
Συγκεκριμένα, ο εφοδιασμός των πολυκατοικιών με πετρέλαιο μειώθηκε τουλάχιστον κατά 50%., σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Καυσίμων.
Σύμφωνα με στοιχεία των ενώσεων πρατηριούχων, πανελλαδικά έκλεισαν ήδη 1.200 βενζινάδικα ενώ το 2011 υπολογίζουν ότι θα κλείσουν κι άλλα 1.000. Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία των διυλιστηρίων, η γενικότερη πτώση της αγοράς καυσίμων κυμαίνεται στο 30%..
Και όλα αυτά ενώ η Ελληνική κοινωνία απειλείται ότι δεν θα έχει και ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στο χειμώνα, στην περίπτωση που δεν πληρωθεί το “ειδικό τέλος ακινήτων”.
Η επιβολή του τέλους αυτού, στην ουσία αποτελεί νέο φόρο και αντίκειται σε μία πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος, αλλά και σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Στο παραπάνω ζήτημα έχει κληθεί να αποφανθεί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 2 Δεκεμβρίου.
Σε ότι με αφορά, θα κάνω ότι μπορώ για να καταδειχθεί η αντισυνταγματικότητα του μέτρου και να αντιληφθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία…»._