Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΤΡΑ, ΤΩΡΑ: Κατέληξε η πορεία, συνεχίζουν οι αντιεξουσιαστές καίγοντας κάδους - Δυναμική αλλά ήρεμη νωρίτερα η πορεία του ΠΑΜΕ!


20.25 Η πορεία για το Πολυτεχνείο κατέληξε, αλλά οι αντεξουσιαστές συνεχίσουν το έργο τους ακάθεκτοι. Έβαλαν φωτιά σε κάδους στην Ερμού και την πλατεία Γεωργίου, ενώ προκάλεσαν και μικρές φθορές στο κτίριο της ...
αστυνομικής διεύθυνσης στην Ερμού.
Η Πάτρα εξακολουθεί να μυρίζει δακρυγόνα, ενώ πολλοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την εκτεταμένη- όπως είπαν-  χρήση τους.
19.30 Συνεχίζεται η ένταση, στο κέντρο της Πάτρας που μυρίζει δακρυγόνα. Η πορεία ανεβαίνει τη Γούναρη και κατευθύνεται προς το μνημείο Τεμπονέρα. Οι αντεξουσιαστές που βρίσκονται σητν ουρά της πορείας, σπάνε  τζαμαρίες σε τράπεζες και προκαλούν μικροφθορές.
19:25 Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της πόλης. Αντιεξουσιαστές, που βρίσκονται στο τέλος της πορείας των τοπικών φορέων και φοιτητικών συλλόγων, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε Αστυνομικούς οι οποίοι ανταπάντησαν με την ρήψη χημικών ουσιών.
Η ατμόσφαιρα πλέον είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα.
19:20 Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας η πορεία που πραγματοποιούν οι τοπικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι από το Πανεπιστήμιο και το ΑΤΕΙ. Πριν από λίγο προκλήθηκαν μικροσυμπλοκές στην κορυφή της πορείας μεταξύ νεαρών που προέρχονται από φοιτητικούς συλλόγους της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ μεγάλη.
18:25 Στην πλατεία Γεωργίου επιστρέφει αυτή την ώρα η πορεία που πραγματοποιούν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας τα μέλη του ΠΑΜΕ. Η πορεία πέρασε μπροστά από το βρετανικό προξενείο χωρις να δημιουργηθούν επεισόδια. Στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου βρίσκεται συγκεντρωμένη και μια μικρή ομάδα αγανακτισμένων πολιτών.
18:05 Ηλεκτρισμένη είναι αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα έξω από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί νεολαία, φοιτητές, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων της πόλης καθώς και αρκετοί αντιεξουσιαστές. Σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει και αυτή η πορεία που θα έχει ως κατάληξη το μνημείο Τεμπονέρα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η συμμετοχή του κόσμου είναι μικρότερη από την περσινή.
17:55 Ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά η πορεία του ΠΑΜΕ από την πλατεία Γεωργίου με κατεύθυνση του βρετανικό προξενείο. Εξ’ αιτίας της συγκέντρωσης, που γίνεται με αφορμή τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου, έχει αποκοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους. Θυμίζουμε πως στις 18:00 έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση των υπόλοιπων φορέων της πόλης.
13.30 Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο κέντρο της Πάτρας όταν ομάδα αντιεξουσιαστών που πραγματοποιούσαν πορεία με την αφορμή της επετείου του Πολυτεχνείου, επιχείρησε να προκαλέσει φθορές σε τραπεζικό κατάστημα. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους απωθήσει. Η πορεία των περίπου 200 ατόμων κατέληξε στο παράρτημα της οδού Κορίνθου απ’ όπου και ξεκίνησε.
Η τοπική κοινωνία τιμά τους εξεγερθέντες φοιτητές και τους πεσόντες στο Πολυτεχνείο του 1973. Νωρίτερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων της Λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Τερψιθέα, από τις αρχές της περιοχής.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάθεση στεφάνων στο οίκημα της οδού Κανακάρη, όπου ήταν τα γραφεία της Γενικής Ασφάλειας Πατρών.
Νωρίτερα έγιναν και πορείες στο κέντρο τη πόλης από μαθητές και φοιτητές με κατάληξη το παλιό Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου.
Για το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις - πορείες στο κέντρο της Πάτρας. Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την Κολοκοτρώνη και τη διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο και η δεύτερη θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από την πλατεία Γεωργίου από το ΠΑΜΕ.
Η Αστυνομία βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις επί ποδός, υπό το φόβο πρόκλησης επεισοδίων.



Πηγή: TheBest.gr