Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ: Αποφασισμένος να «σπάσει» τη συμφωνία ο Σαμαράς, αν δεν υπάρξει σύντομα κατάληξη (συνεχής ενημέρωση)!


14.52: Λαγκάρντ: «Πρέπει να υπάρξει πολιτική σαφήνεια»,  "Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να αυξήσει τη συνεισφορά της στο ΔΝΤ, προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους".
14.50: Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αρχηγοί έχουν συμφωνήσει στο όνομα του ...
πρωθυπουργού και στα περισσότερα σημεία του νέου σχήματος.
14. 40: Όταν κλείσει η συμφωνία, ο κ. Παπανδρέου θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκτρατίας για να δώσει παραίτηση, αφού εξασφαλιστεί η δεδηλωμενη για το νέο πρόσωπο
14.36: ΜαρκόπουλοςΠλήρης στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά από όλη την Κ.Ο της Ν.Δ για όλες τις ενέργειές του έως τώρα
14.35: Πληροφορίες από τη Συγγρού λένε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να "τα σπάσει" αν δεν κάνει κάποιες υποχωρήσεις και ο Γ. Παπανδρέου και δε βρεθεί λύση έως το βράδυ
14.35: Κανένας υπουργός δε μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο, παρά μόνο ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος
14.32: Παπανδρέου: Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε υπό την πίεση των αγορών για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης
14.29Ο Λουκάς Παπαδήμος έχει αποδεχτεί να είναι Πρωθυπουργός, μόνο αν είναι ο ίδιος και υπουργός οικονομικών ή ορίσει αυτός ποιός θα είναι
14.27: Πρωθυπουργός προς υπουργούς: βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Σήμερα η ανακοίνωση του ονόματος
14.24: Στη διάθεση του Πρωθυπουργού οι παραιτήσεις όλων των υπουργών για να τις χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί
14:20 Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο.
14.13: Ολοκληρώθηκε η συνάντησή του Γ. Παπανδρέου με τον Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία.
14.12: Απομακρύνεται το σενάριο Ρουμελιώτη ο οποίος έφτασε πριν από λίγο στην Αθήνα μεταφέροντας μήνυμα του ΔΝΤ προς την πολιτική ηγεσία με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης και την συμμετοχή του ταμείου στο νέο δανειακό πρόγραμμα.
14.06: Ο Αντώνης Σαμαράς έφυγε εσπευσμένα από τη Συγγρού προκειμένου να συναντήσει το Γ.Παπανδρέου
14.05: Λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός αποχώρησε, για να συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη.
14.03: Στο τραπέζι υπάρχει ακόμα το όνομα του Λουκά Παπαδήμου
14.00: Ξεκίνησε πριν από λίγο το Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στην αίθουσα ο πρωθυπουργός αποχώρησε, για να συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, αλλά και τους Νίκο Αθανασάκη και Φίλιππο Πετσάλνικο.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού ξεκινά με πλέον της μιάμισης ώρας καθυστέρηση, λόγω των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμφωνία του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, ενώ από τη ΝΔ επισημαίνεται ότι έχουν αρθεί οι επιφυλάξεις για συμμετοχή πολιτικών στελεχών της στη νέα κυβέρνηση, γεγονός που ανοίγει το δρόμο των εξελίξεων.



Πηγή: Apospasma.gr